Tak. FC Midtjyllands spillere fik god opbakning fra fansene i den store kamp mod United og sagde takbagefter.
Foto: Jens Dresling

Tak. FC Midtjyllands spillere fik god opbakning fra fansene i den store kamp mod United og sagde takbagefter.

Europa League

Endestation? Nej, FCM vil længere end Old Trafford

FCM’s mestre rejser til Manchester med masser af selvtillid i bagagen, siger Jakob Poulsen, der skal spille med i returkampen.

Europa League

Længe har FC Midtjylland-spillerne set frem til og glædet sig til at skulle optræde på Old Trafford – et ikonisk stadion, som midtbanespilleren Jakob Poulsen siger om Manchester Uniteds hjemmebane. Men efter de danske mestres 2-1-triumf på MCH Arena i det første Europa League-møde med de engelske favoritter handler det for midtjyderne ikke kun om at få en stor oplevelse torsdag i næste uge.

De vil videre i turneringen med en samlet sejr over den hårdt kritiserede manager Louis van Gaals tropper, de skal tro på det – og det gør de, forsikrer Jakob Poulsen.

»Med sejren i Herning har vi givet os selv rigtig gode chancer for at besejre United«, siger manden, der som karantæneramt sad på tribunen torsdag aften.

Engelske medier:

»Alt pres ligger på dem, og det skal vi udnytte. Det vil jo være en katastrofe for en så stor klub, hvis de bliver elimineret af ’et lilleputhold fra Midtjylland’, som mange englændere nok har anset os for at være«.

»Det bliver spændende at se, om United får nogle af deres mange skadede spillere klar. På mandag spiller de i FA Cuppen (på udebane mod Shrewsbury fra den tredjebedste række, red.), og den skal de også vinde, men de kan næppe holde flere spillere væk fra den kamp«.

»Selvfølgelig er det hårdt, når 13 spillere er ude med skader. Hvis de fleste af dem havde været klar, ville de kunne have stillet stærkere op i Herning. Men når vi ser på navnene, var det stadig et kompetent hold, de kom med«.

»Vi ved, vi kan klare os fysisk«

»Vi tager til Manchester efter at have fået et kæmpeboost af selvtillid, og vi ved, at vi kan klare os fysisk. Jeg var godt klar over, at vi som hold havde kræfter til en stærk indsats i en hel kamp, selv om vi mangler kamptræning. Vi har haft fine forberedelser i vinter, og holdet hang virkelig godt sammen, selv om der er kommet nye folk ind, og vi havde Vaclav Kadlec og Nikolay Bodurov som debutanter«.

»Og når spillet kører, og vi laver mål og kommer foran, så giver det jo automatisk ekstra kræfter og energi til holdet«, konstaterer Jakob Poulsen.

»Hvis vi scorer først på Old Trafford, vil vi måske se, at United-spillerne igen bliver noget rådvilde og usikre, som det var tilfældet i anden halvleg på MCH Arena. Når vi pressede dem rigtigt, blev de usikre og stressede. De lavede overraskende mange fejl med bolden, og vi var dygtige til at erobre den på gode steder på banen, hvor fra der kunne startes modangreb«.

En helt fortjent sejr til FCM

»Efter min mening var det helt fortjent, at vi vandt«, siger Jakob Poulsen videre. »Målmanden Sergio Romero var jo deres bedste spiller. De redninger, han diskede op med, da Kian Hansen og Paul Onuachu headede, og da Kadlec slap helt fri midt foran mål, var fremragende«.

»Skal vi være helt ærlige, var der lidt held i vores scoringer, fordi Sistos skud snittede en forsvarer på vej mod mål, og Paul havde jo nærmest mistet bolden, inden han – som vi ved, han er dygtig til – fik raget den til sig igen og afsluttet. Men det hører jo med til spillet, at man opsøger heldet, prøver noget og tror på, at tingene kan lade sig gøre«.

Nu står cheftræner Jess Thorup så over for et svært valg, når han skal tage en mand ud af holdet for at få plads til erfarne Jakob Poulsen, der ærgrede sig over karantænen, men følte sig ’godt tilpas’ som tilskuer. Fordi han kunne mærke og se, at holdkammeraterne optrådte uden at være benovede over at møde en så prominent modstander og viste stor koncentration, vilje og gejst«.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Det var en meget flot holdpræstation med fint spil og en af de helt store sejre. Der var mod og friskhed over vores offensive aktioner. Vi tog de fleste muligheder, vi fik, for at gå til angreb«.

»Og taktisk forstod holdet at gribe tingene an, som der på forhånd var lagt op til. United-holdet ville forsøge at knække os i den indledende fase, men det lykkedes ikke. Og jeg synes, at vi forsvarede os godt«.

»Tim Sparv og Kristoffer Olsson på midtbanen og stopperne Kian Hansen og Bodurov udgjorde en kvartet, der for det meste havde fint styr på tingene og fik lukket af for, at United kunne komme meget igennem og blive farlige i gennembrud midt op ad banen«.

FCM-truppen flyver til England med stor tro på, at 2-1 kan følges op med et resultat, der sikrer videre deltagelse på den europæiske scene – hvor FCM er ubesejret på udebane mod Premier League-hold. I august blev det 1-1 i Southampton, og i 2008 vandt midtjyderne 1-0 over Manchester City.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce