Igor Denisov(tv.)  fra Moskva i kamp med FCK's Uros Matic.
Foto: Ivan Sekretarev/AP

Igor Denisov(tv.) fra Moskva i kamp med FCK's Uros Matic.

Europa League

FCK scorer pragtmål – og taber

Det danske mesterhold kunne ikke holde trit med Lokomotiv Moskva efter pausen og har nu tabt tre kampe i træk. Men de lever fortsat i Europa.

Europa League

Det hører til sjældenhederne, at FC København taber tre kampe i træk.

Ikke desto mindre skete det for blot fjerde gang de seneste 16 år, da det danske mesterhold efter nederlagene i Superligaen til først Brøndby og derefter Sønderjyske også kom i europæisk uføre i Moskva, hvor det lokale lokomotiv sejrede 2-1 i 5. spillerunde af Europa League og dermed overtog føringen i gruppe F. En gruppe, hvor alle fire hold inden torsdagens sene kamp mellem FC Sheriff og Zlin fortsat har mulighed for at komme videre i turneringen.

For trods nederlaget kan FC København selv afgøre, om klubben skal være med blandt de sidste 32 hold, når Europa Leagues knockoutfase indledes til februar. Avancement vil efter alt at dømme kræve en sejr i sidste runde hjemme i Parken i en 'finale' mod FC Sheriff 7. december.

Moskva fører gruppen med  8 point, FCK har 6 – og Sheriff har 6, inden deres kl. 21-møde møde med Zlin, der har 2 point.

Overblik: Resultater og stillinger i Europa League

I den russiske hovedstad så FC København generelt bedre ud end i Haderslev i søndags, men Lokomotiv Moskvas stjerneakse drev alligevel nærmest gæk med danskernes  bagkæde, da de scorede til 1-0 efter 17 minutter. Den 33-årige Peru-veteran Jefferson Farfan spillede smart 1-2 med playmakeren Manuel Fernandes inde i straffesparksfeltet, og Farfan kunne let afslutte og score.

Benjamin Verbic scorede for FCK og var igen en af sit holds bedste.
Foto: Ivan Sekretarev/AP

Benjamin Verbic scorede for FCK og var igen en af sit holds bedste.

FCK-holdet rystede hurtigt den russiske scoring af sig, og nok var Farfans scoring var flot, men målt på arrogance, var den intet i forhold til Benjamin Verbic’ udligning efter en halv times spil. Her fik sloveneren godt med plads, da han modtog bolden i venstre side af straffesparksfeltet. Stille, roligt og velovervejet lagde den tekniske stærke offensivspiller bolden tilrette for sit højreben og hamrede over i det lange hjørne med et spark, der fuldstændigt overraskede værterne.

Efter pausen satte værterne tempoet en anelse op, men det var simpelt rod og dårlig positionering, der gav Lokomotiv 2-1-føringen og sejren  i 51. minut, da Farfan bare skulle sparke ind, fordi 7 (!)  FCK’ere ikke kunne holde styr på en trio fra topholdet den bedste russiske række.

Kampen minut for minut

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce