Annonce
Annonce
Fodbold

Benitez er fyret i Real Madrid

Klublegenden Zinedine Zidane tager over i den spanske storklub.

Så gik den ikke længere for Rafael Benitez.

Gårsdagens 2-2 resultat mod Valencia blev det sidste søm i kisten for den 55-årige spanier.

Den spanske toptræner har siddet på en varm trænerbænk i længere tid, hvor Real Madrid på nuværende tidspunkt må nøjes med en skuffende tredjeplads i La Liga.

Benitez er her til aften blevet afskediget efter blot syv måneder som cheftræner i Real Madrid, beretter flere internationale medier.

Klublegende tager over

Klublegenden Zinedine Zidane overtager - som ventet - tøjlerne i klubben efter fyringen af Benitez. Franskmanden har siden 2014 haft ansvaret for Real Madrids reservehold.

Den tidligere verdensstjerne spillede i Real Madrid fra 2001-2006, hvor han blandt andet var med til at sikre Madrids Galácticos Champions League trofæet i 2002 med en episk flugter fra kanten af feltet i finalen mod Leverkusen.

Iagttagere har i de seneste måneder peget på, at Zidanes rolle som træner for reserveholdet var en del af hans oplæring.

»Jeg elsker Zidane, både som træner og som spiller. Han er i gang med at gøre sig klar til at blive en toptræner. Jeg ønsker ham det aller bedste - han kan gå hen og blive en fantastisk træner«, lød udmeldingen fra Real Madrids præsident, Florentino Perez, ifølge Marca i sidste måned.

Franskmanden har haft en karriere på banen, som er svær at overgå, mens hans CV som træner indtil nu er meget ydmygt.

Fyring har ligget i kortene

Det har været hårdt for Rafael Benitez at løfte den store byrde i den ambitiøse kongeklub fra den spanske hovedstad. 11 sejre ud af 18 mulige kan lyde acceptabelt, men er ikke nok i La Liga, hvis man vil slutte øverst.

Særligt slemt så det ud i november og december, hvor det blev til tre nederlag i fem kampe - herunder en 4-0 lussing mod ærkerivalerne fra Barcelona på Santiago Bernabeu.

Den største ydmygelse er dog højst sandsynligt, at kongeklubben er blevet smidt ud af den spanske pokalturnering efter at have brugt en karantæneramt spiller.

LÆS OGSÅ:Real Madrid er smidt ud af spansk pokalturnering

Vedvarende klager om defensiv fodbold har også tynget spanieren i løbet af sin tid i den spanske hovedstad.

Populariteten har manglet

Da Benitez vendte tilbage til Madrid efter juleferien, blev der allerede talt om, at spanieren vendte hjem til en fyring. Der skulle bare et pointtab til.

LÆS OGSÅ:Real Madrid nedtoner afklapsning og freder træneren

Med gårsdagens 2-2 har Real Madrid gået glip af 11 point i de seneste 10 ligakampe.

Den britiske avis The Sun påpeger, at Benitez fra starten har haft svært ved at opnå respekt fra klubbens top, spillere og fans, der var skuffede over at se Carlo Ancelotti få sparket efter sidste sæson.

LÆS OGSÅ:Hvis knockout fandtes i fodbold, var Reals modstander blevet talt ud allerede ved pausen

Det har blandt andet manifesteret sig i utilfredse miner og manglende opbakning fra spillerne i pressen, skriver avisen.

Springbræt blev skafot

Valencias hårde hjemmebane, Mestalla, ender med at være Rafael Benitez’ endeligt som cheftræner i Real Madrid. Samme stadion var ellers i høj grad springbrættet for spanierens karriere.

LÆS OGSÅ:Real Madrid ser rødt og snubler i Valencia

Fra 2001 til 2004 lykkedes det nemlig Valencia at vinde to spanske mesterskaber med Benitez i trænersædet.

Før det havde Benitez haft en række mindre succesfulde job - herunder som træner for Real Madrids reservehold.

Efter succesen med Valencia gik turen til Liverpool, hvor spanieren triumferede med en Champions League titel i 2005 og sikrede Liverpool en andenplads i Premier League i 2009.

Siden gik turen til Italien, hvor den 55-årige spanier har stået i spidsen for Inter og Napoli.

LÆS OGSÅ: Tæppefald for den forhadte stedfar i Chelsea

Benitez havde også en kort periode som midlertidig træner i Chelsea i 2012-13. Hans status som midlertidig træner og hans fortid i Liverpool gjorde det dog til en hård udfordring fra start.

Redaktionen anbefaler

Tæppefald for den forhadte stedfar i Chelsea

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce