Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

City slap fri af Tottenhams jerngreb

Manchester City lignede længe et taberhold, men jokeren fra Bosnien slog til igen.

Gem til liste
Premier League
Seneste kampe
Stillingen
HOLD K P
1.   Chelsea 16 39
2.   Manchester C 16 36
3.   Manchester U 16 31
4.   West Ham 16 28
5.   Southampton FC 16 26
6.   Arsenal 16 26
7.   Tottenham 16 24
8.   Newcastle 16 23
9.   Swansea City 16 22
10.   Everton FC 16 21
11.   Liverpool 16 21
12.   Stoke City 16 19
13.   Aston Villa 16 19
14.   West Bromwich 16 17
15.   Sunderland 16 16
16.   Crystal Palace 16 15
17.   Burnley FC 16 15
18.   Queens Park Rangers 16 14
19.   Hull 16 13
20.   Leicester City 16 10

Det var lidt sært at tale om krise hos de engelske mestre fra Manchester City, når det ubesejrede hold med et godt resultat i dagens hjemmekamp mod Tottenham ville indtage andenpladsen i Premier League.

Men holdet har vist svaghedstegn i ligaen og er på nippet til at ryge ud af Champions League, mens ambitionerne i rigmandsklubben er flere titler.

Læs ogsåCity-træner: Jeg tror ikke, vi har en chance

Og der var da også slaphed i koderne hos mestrene igen, men City fik reddet status som ubesejret og holdt snor i topholdet fra Manchester United med en scoring til slutresultatet 2-1 tre minutter før tid.

Svag på dødbolde
Et af de svage punkter hos City har været holdets opdækning ved dødbolde.

Og det udnyttede gæsterne fra London efter 20 minutter ved et skarpt slået frispark ind i feltet.

Læs ogsåEriksen havde luret Citys svage punkt

Her kom Steven Caulker højest og fik dirigeret bolden mod mål, hvor Citys landsholdsmålmand Joe Hart så skidt ud og nærmest fik fumlet bolden over stregen.

1-0 til Tottenham, hvilket fik en ellers lovende Manchester City-start til at fuse ud, mens frustrationerne hurtigt viste sig.

City følte sig forfulgt
Tottenham-spillerne så pludselig meget mere tændte ud end hjemmeholdet og London-holdet overtog initiativet.

KampfaktaKampens forløb i tal og tekst

Efter i løbet af ugen at have luftet utilfredshed med dommerafgørelser kunne City dog med rette føle sig lidt forfulgt i dagens opgør. straffe?  Manchester Citys Sergio Aguero sparker bolden op på Tottenham-forsvareren William Gallas' hånd. Foto: AP

Læs ogsåUps! Dansk dommer glemte at indberette overfald

Et par gange lignede det straffepark til mestrene, men dommerens fløjte var tavs.

De hurtige City-angribere fik dog ikke udfordret det tunge Tottenham-forsvar, som syntes at holde City-spillerne i et jerngreb i første halvleg.

Tottenham kom under pres
Manchester-spillerne åbnede anden halvleg i en mere positiv ånd, lidt længere fremme ad banen og med et mere aggressivt pres på Tottenham.

Tottenham virkede godt organiseret og afværgede det meste fra City-stjernerne. Og hvad forsvaret ikke tog sig af, klarede veterankeeper Brad Friedel.

Læs ogsåFantastisk rekord-serie blev afbrudt af bænkplads

Han havde dog ikke en chance efter 64 minutter, da City var heldig med at få en løs bold videre til Sergio Aguero, som i fri position fra kanten af det lille felt udplacerede amerikaneren i målet.

Udligningen satte mere kul på Citys angrebslyst, mens Tottenham levede på sporadiske kontraløb.

Jokeren scorede igen
Og tre minutter før tid viste indskiftede Edin Dzeko igen sit værd for City, da han bankede bolden højt op i nettaget efter at være spillet fri af et chip fra David Silva dybt inde i Tottenhams felt.

City-profilEdin Dzeko

Det var Dzekos syvende mål i sæsonen - de seks er scoret , når angriberen er kommet ind fra reservebænken.

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere