Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

City slap fri af Tottenhams jerngreb

Manchester City lignede længe et taberhold, men jokeren fra Bosnien slog til igen.

Gem til liste

Det var lidt sært at tale om krise hos de engelske mestre fra Manchester City, når det ubesejrede hold med et godt resultat i dagens hjemmekamp mod Tottenham ville indtage andenpladsen i Premier League.

Men holdet har vist svaghedstegn i ligaen og er på nippet til at ryge ud af Champions League, mens ambitionerne i rigmandsklubben er flere titler.

Læs ogsåCity-træner: Jeg tror ikke, vi har en chance

Og der var da også slaphed i koderne hos mestrene igen, men City fik reddet status som ubesejret og holdt snor i topholdet fra Manchester United med en scoring til slutresultatet 2-1 tre minutter før tid.

Svag på dødbolde
Et af de svage punkter hos City har været holdets opdækning ved dødbolde.

Og det udnyttede gæsterne fra London efter 20 minutter ved et skarpt slået frispark ind i feltet.

Læs ogsåEriksen havde luret Citys svage punkt

Her kom Steven Caulker højest og fik dirigeret bolden mod mål, hvor Citys landsholdsmålmand Joe Hart så skidt ud og nærmest fik fumlet bolden over stregen.

1-0 til Tottenham, hvilket fik en ellers lovende Manchester City-start til at fuse ud, mens frustrationerne hurtigt viste sig.

City følte sig forfulgt
Tottenham-spillerne så pludselig meget mere tændte ud end hjemmeholdet og London-holdet overtog initiativet.

KampfaktaKampens forløb i tal og tekst

Efter i løbet af ugen at have luftet utilfredshed med dommerafgørelser kunne City dog med rette føle sig lidt forfulgt i dagens opgør. straffe?  Manchester Citys Sergio Aguero sparker bolden op på Tottenham-forsvareren William Gallas' hånd. Foto: AP

Læs ogsåUps! Dansk dommer glemte at indberette overfald

Et par gange lignede det straffepark til mestrene, men dommerens fløjte var tavs.

De hurtige City-angribere fik dog ikke udfordret det tunge Tottenham-forsvar, som syntes at holde City-spillerne i et jerngreb i første halvleg.

Tottenham kom under pres
Manchester-spillerne åbnede anden halvleg i en mere positiv ånd, lidt længere fremme ad banen og med et mere aggressivt pres på Tottenham.

Tottenham virkede godt organiseret og afværgede det meste fra City-stjernerne. Og hvad forsvaret ikke tog sig af, klarede veterankeeper Brad Friedel.

Læs ogsåFantastisk rekord-serie blev afbrudt af bænkplads

Han havde dog ikke en chance efter 64 minutter, da City var heldig med at få en løs bold videre til Sergio Aguero, som i fri position fra kanten af det lille felt udplacerede amerikaneren i målet.

Udligningen satte mere kul på Citys angrebslyst, mens Tottenham levede på sporadiske kontraløb.

Jokeren scorede igen
Og tre minutter før tid viste indskiftede Edin Dzeko igen sit værd for City, da han bankede bolden højt op i nettaget efter at være spillet fri af et chip fra David Silva dybt inde i Tottenhams felt.

City-profilEdin Dzeko

Det var Dzekos syvende mål i sæsonen - de seks er scoret , når angriberen er kommet ind fra reservebænken.

PolitikenPlus
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Miiego AL3 Freedom AL3 Freedom fra MIIEGO er trådløse høretelefoner specialdesignet til sport med god/stabil pasform og lang batteritid. Fås i både en herre- og en dameversion.

  375 kr. Spar 125 kr. Læs mere
 • Nike Trail Kiger Jacket Nike Printed Trail Kiger jacket er en løbejakke til dig, der søger en let løbejakke med et hav af lækre detaljer, og et design der skiller sig ud fra mængden af løbejakker.

  900 kr. Spar 300 kr. Læs mere
 • Nike 7'' Trail Kiger Short Løbeshorts med god bevægelsfrihed og pasform. Shorten er udviklet til anvendelse i terrænet som er kendetegnet ved skiftende tempo og intensitet. Derfor fungerer shorten ved både høj og lav puls.

  335 kr. Spar 115 kr. Læs mere
 • Tom Tom Runner Cardio GPS Let betjent løbeur med GPS og pulsmåling i håndleddet.

  1.900 kr. Spar 300 kr. Læs mere