højt. Manchester Citys spillere tog sig sammen efter en slap første halvleg og endte med at vinde over Tottenham, som ellers længe lignede en vinder.
Foto: Jon Super/AP

højt. Manchester Citys spillere tog sig sammen efter en slap første halvleg og endte med at vinde over Tottenham, som ellers længe lignede en vinder.

Premier League

City slap fri af Tottenhams jerngreb

Manchester City lignede længe et taberhold, men jokeren fra Bosnien slog til igen.

Premier League

Det var lidt sært at tale om krise hos de engelske mestre fra Manchester City, når det ubesejrede hold med et godt resultat i dagens hjemmekamp mod Tottenham ville indtage andenpladsen i Premier League.

Men holdet har vist svaghedstegn i ligaen og er på nippet til at ryge ud af Champions League, mens ambitionerne i rigmandsklubben er flere titler.

Læs også

Og der var da også slaphed i koderne hos mestrene igen, men City fik reddet status som ubesejret og holdt snor i topholdet fra Manchester United med en scoring til slutresultatet 2-1 tre minutter før tid.

Svag på dødbolde
Et af de svage punkter hos City har været holdets opdækning ved dødbolde.

Og det udnyttede gæsterne fra London efter 20 minutter ved et skarpt slået frispark ind i feltet.

Læs også

Her kom Steven Caulker højest og fik dirigeret bolden mod mål, hvor Citys landsholdsmålmand Joe Hart så skidt ud og nærmest fik fumlet bolden over stregen.

1-0 til Tottenham, hvilket fik en ellers lovende Manchester City-start til at fuse ud, mens frustrationerne hurtigt viste sig.

City følte sig forfulgt
Tottenham-spillerne så pludselig meget mere tændte ud end hjemmeholdet og London-holdet overtog initiativet.

KampfaktaKampens forløb i tal og tekst

Efter i løbet af ugen at have luftet utilfredshed med dommerafgørelser kunne City dog med rette føle sig lidt forfulgt i dagens opgør.

Læs også

Et par gange lignede det straffepark til mestrene, men dommerens fløjte var tavs.

De hurtige City-angribere fik dog ikke udfordret det tunge Tottenham-forsvar, som syntes at holde City-spillerne i et jerngreb i første halvleg.

Tottenham kom under pres
Manchester-spillerne åbnede anden halvleg i en mere positiv ånd, lidt længere fremme ad banen og med et mere aggressivt pres på Tottenham.

Tottenham virkede godt organiseret og afværgede det meste fra City-stjernerne. Og hvad forsvaret ikke tog sig af, klarede veterankeeper Brad Friedel.

Læs også

Han havde dog ikke en chance efter 64 minutter, da City var heldig med at få en løs bold videre til Sergio Aguero, som i fri position fra kanten af det lille felt udplacerede amerikaneren i målet.

Udligningen satte mere kul på Citys angrebslyst, mens Tottenham levede på sporadiske kontraløb.

Jokeren scorede igen

Og tre minutter før tid viste indskiftede Edin Dzeko igen sit værd for City, da han bankede bolden højt op i nettaget efter at være spillet fri af et chip fra David Silva dybt inde i Tottenhams felt.

City-profil Edin Dzeko

Det var Dzekos syvende mål i sæsonen - de seks er scoret , når angriberen er kommet ind fra reservebænken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce