DUEL. Chelseas Diego Costa forsøger at komme forbi Evertons John Stones, og denne gang ser det ud til at lykkes.
Foto: Matt Dunham/AP

DUEL. Chelseas Diego Costa forsøger at komme forbi Evertons John Stones, og denne gang ser det ud til at lykkes.

Premier League

Chelsea slipper bremsen og skaber drama i London

Fans på Stamford Bridge led, med Terry reddede 3-3 mod Everton.

Premier League

De engelske mestre fra Chelsea har været langt fra sit tidligere niveau i denne sæson, og efter onsdagens skuffende 2-2-kamp hjemme mod West Bromwich, skulle holdet lørdag besejre Everton på Stamford Bridge for at genfinde optimismen. Det lykkedes langt fra, men da det så aller sortest ud, skaffede den gamle kæmpe John Terry alligevel et point til sin klub.

Hjemmeholdets chef var da heller ikke vildt optimistisk før opgøret, hvor han for det første erkendte, at hans hold endnu ikke er fri af nedrykningstruslen, og for det andet ikke skal regne med hjælp udefra.

DANSK:

»Vi skal koncentrere os om at arbejde hårdt og være stærkt fokuserede, så vi kan samle point og komme op i tabellen. Det er også derfor, det var så ærgerligt med West Broms sene udligning, for en sejr den dag havde hjulpet os en hel del«, sagde Chelseas midlertidige manager, Guus Hiddink, før opgøret hjemme mod Everton. Og han er heller ikke ligefrem optimistisk angående forstærkninger i det åbne transfervindue.

»Det hele står lidt stille, mener jeg. Sådan er situationen bare i Chelsea lige for tiden«.

SLID:

Men trods hollænderens lidt triste opgave fandt han tid til både pjat og grin i selskab med Evertons manager Roberto Martinez midtvejs i 1. halvleg. Det var bare ikke spillet på banen, der bragte liv i lattermusklerne, for det var ganske tydeligt ikke en topkamp, tilskuere og tv-fans blev budt på. Og ikke mindst mesterholdets spil var tungt og ofte for stillestående.

Det hele står lidt stille, mener jeg. Sådan er situationen bare i Chelsea lige for tiden

Everton var før pausen bedst, hvis man ser på, hvem der kom mest direkte frem til noget aktivitet foran modstandernes mål. Chelseas målmand Thibaut Courtois måtte da også ud i en flot redning, da Kevin Mirallas sprintede mod mål og sendte et giftigt, fladt skud af sted.

HIDDINK:

I 2. halvleg så det ikke ud til, at de blå trøjer havde forstået deres manager, hvis han altså havde forsøgt at sende dem frem i en større offensiv. Everton virkede stadig farligst, og da store, stærke Romelu Lukaku trak sig fri af to-tre modstandere på tværs af mål og fandt Ross Barkley, var Leighton Baines klar til at modtage på kanten og sendte bolden så ubehageligt ind foran mål, at John Terry fumlede bolden i eget mål.

Ganske kort efter hamrede Barkley bolden på stolpen med venstrebenet, og Hiddink reagerede med en offensiv indskiftning, hvor Oscar erstattede Nemanja Matic, der optræder som en skygge af sig selv i denne sæson.

SHOWTIME:

Det hjalp ikke, for Evertons reaktion var, at Mirallas opsnappede et Baines-indlæg og resolut hamrede bolden ind bag Courtois. 0-2, og nu så det sort ud for mestrene.

Tvunget af omstændighederne kastede Chelsea-spillerne sig endelig frem i en offensiv, mens Evertons medrejsende fans sang højlydt og gjorde klar til en herlig rejse hjem mod Liverpool.

Vending serveret af Fabregas-Costa

På en lang pasning fra Cesc Fabregas blev der så pludselig skabt en mulighed, hvor Diego Costa kunne vise sine velkendte evner. Den høje frontløber trumfede med sin fysik over gæsternes forsvar og kom fri af oppasser og målmand, hvorefter han reducerede til 1-2.

Det satte så meget tvivl i Everton, at Chelsea hurtigt kunne udnytte forvirringen, og denne gang var det Costa, der afleverede til Fabregas, som fik udlignet til 2-2.

Åbne chancer blev misbrugt

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Kenedy havde afløst Pedro, og Ramiro Funes Mori havde afløst den tidligere superligaspiller Bryan Oviedo, der måtte bæres fra banen. Initiativet var blevet hos hjemmeholdet, og Everton-spillerne så lidt slidte ud. Cesar Azpilicueta serverede en direktør til Costa, men angriberen ramte ikke bolden.

Alligevel var Mirallas pludselig fri foran sin belgiske landsmand Courtois, og denne gang vandt målmanden duellen. Kort efter måtte en helt opbrugt Costa forlade banen til fordel for Loic Remy, mens manager Martinez satte Gerard Deulofeu på banen i stedet for Aaron Lennon og Steven Pienaar i stedet for Barkley.

Kampens slutfase bar præg af tunge ben, men havde det spændingselement, at næste scoring efter alt at dømme ville udløse tre point i stedet for et enkelt.

Vanvittig slutfase

Og så kom det - og som et chok for det store blå publikum: Deulofeu sendte et fantastisk indlæg hen over Courtois, hvor en svævende Funes Mori artistisk flugtede bolden i nettet til 3-2.

Alt syntes tabt for Chelsea, men med sine sidste kræfter lykkedes det for John Terry at komme frem foran Evertons mål og endda score med hælen, da dommerens tillægstid ellers var overskredet med næsten et minut - til otte minutter!

Både tidtagningen og tvivl om en offsidesituation ved udligningen skal nok blive diskuteret heftigt i England, men efter 3-3 mellem Newcastle og Manchester United og 3-3 mellem Liverpool og Arsenal må man konstatere, at netop dette resultat er den nye trend i Premier League.

Der er dømt god underholdning.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce