Triumf. Fire mål i to kampe er facit for 18-årige Marcus Rashford, som var så godt som ukendt i den brede fodboldverden for en uge siden.
Foto: Jon Super/AP

Triumf. Fire mål i to kampe er facit for 18-årige Marcus Rashford, som var så godt som ukendt i den brede fodboldverden for en uge siden.

Premier League

Old Trafford har fået en ny helt

Arsenals titeldrømme led et alvorligt knæk, da Manchester Uniteds Marcus Rashford brillerede.

Premier League

»Hvem er Marcus Rashford?«

Sådan indledte den engelske avis The Mirror en artikel inden dagens kamp mellem Manchester United og Arsenal i kølvandet på spillerens drømmedebut mod FC Midtjylland i torsdags.

Efter dagens kamp på Old Trafford er der udsigt til større berømmelse for den blot 18-årige angriber fra Manchester United.

Med en fantastisk ligadebut for et dybt skadesplaget Manchester United-hold sørgede Rashford for en 3-2-sejr til Manchester United, der kan gøre rigtig ondt på Arsenals titeldrømme.

En helt og en skurk leverede Der var lagt op til hævn, da Manchester United her til eftermiddag tog imod Arsenal i en sand engelsk klassiker. Efter en 3-0-afklapsning på Emirates i oktober skulle de røde djævle forsøge at stikke en kæp i hjulet på Arsenal, der jagter det engelske mesterskab.

Kampen startede godt med direkte Arsenal-spil. Det førte allerede i kampens syvende minut til en stor chance, hvor Nacho Monreal blev spillet fri i feltet. Han ventede dog for længe med sin afslutning, så David de Gea kunne få gjort målet lille og blokere skuddet.

Kort efter viste Marcus Rashford sine evner, da han satte to Arsenal-spillere, inden han blev nedlagt på kanten af feltet.

Efter 28 minutter stjal teenageren for alvor rampelyset i sin debut i Premier League, da han - efter en halv clearing fra Gabriel Paulista - hamrede bolden i garnet. [stilling]

Tre minutter senere scorede han minsandten igen, da han - helt fri i feltet - fik headet en blød bold fra Jese Lingard i nettet. Fire mål i to kampe og en ny stjerne så ud til at være født på Old Trafford.

I den fortælling kan Danny Welbeck betegnes som skurk, da han med fem minutter tilbage af halvlegen reducerede til 2-1 mod sin gamle klub. Næsten uhindret fik han lov til at møde et frispark fra Mesut Özils med hovedet og bringe bolden i kassen. Dermed er tyskeren oppe på 18 assister i denne sæsons Premier League, hvor han er suveræn etter på assistlisten.

Arsenal sluttede halvlegen bedst af og kunne have fået tildelt et straffespark, men måtte gå til pause 2-1 bagud trods favoritstatus før kampen.

Hvem er Marcus Rashford?

The Gunners' momentum fortsatte i starten af anden halvleg, hvor Manchester United stod meget dybt på banen og i øvrigt havde en mindre imponerende bænk, hvilket gav plads til Timothy Fosu-Mensah, da Marcos Rojo blev skadet.

Alligevel var det Manchester United, som scorede det næste mål, da Marcus Rashford efter lidt over en times spil holdt fint på bolden og derefter lagde den af til Ander Herrera, der sendte bolden i kassen til 3-1 med hjælp fra en afretning, der efterlod Petr Cech chanceløs.

Det blev dog hurtigt 3-2, da Mesut Özil på smuk vis sendte bolden i mål ved at hamre bolden ned i græsset og op i målhjørnet.

Efter 79 minutter rejste fansene sig på Old Trafford, da Marcus Rashford efter to mål og en assist blev skiftet ud til stående ovationer.

Marcus Rashfords imponerende entré på den helt store fodboldscene er kommet på plads efter en række tilfældigheder. Talentet blev hentet til Manchester United fra Fletcher Moss Junior FC for næsen af rivalerne fra City i 2014. Klubben har tidligere leveret United-spillere som Wes Brown og Danny Welbeck, beretter The Mirror.

Foto: Jon Super/AP

Spilleren har to gange i løbet af sæsonen siddet på bænken, men uden at komme på banen. Spilletiden er i stedet kommet på ungdomsholdet, hvor han ifølge The Mirror scorede sit første mål i december, mens han har imponeret i UEFA Youth League.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

I torsdagens kamp mod FC Midtjylland var han så sikker på, at han ikke ville få spilletid, at han ifølge The Sun kontaktede sin mor og fortalte hende, at hun bare kunne blive hjemme. En skade til Anthony Martial banede dog vejen for Rashford, der med to mål bragede ind i fansenes bevidsthed med en drømmedebut på hjemmebanen.

I dag fortsatte drømmen for den unge spiller, da Arsenal ikke formåede at få svaret igen til sidst, og Manchester United kunne snuppe de tre point fra titelbejlerne.

Tottenham holder fast

Det lignede en drømmedag for Leicester i dag, da konkurrenterne fra Arsenal og Tottenham tidligt kom bagud. Spurs' titelchancer kom i fare, da Alberto Paloschi kom til et afrettet skud i feltet og passerede Hugo Lloris og bragte Swansea på 0-1 efter 19 minutter.

Med tyve minutter tilbage af kampen fik Nacer Chadli dog udlignet, mens Danny Rose med en meget vigtig scoring efter et hjørnespark syv minutter senere sørgede for 2-1 og tre point til Tottenham. Dermed holder de fast i Leicester, der fører ligaen med to point, mens Arsenal på tredjepladsen nu har fem point op til det usandsynlige førerhold.

I næste weekend venter en kæmpe gyser, når Arsenal og Tottenham støder sammen på White Hart Lane.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce