Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

AC Horsens rykker tættere på Europa

19-årig debutant sikrede første 'clean sheet' for Horsens i år.

Gem til liste

I kampen om de europæiske pladser var det lørdag en rigtig god dag for AC Horsens, som hjemme vandt 1-0 over AaB i Superligaen.

Janus Drachmann blev matchvinder kort før pausefløjtet.

AC Horsens holder dermed fast i ligaens tredjeplads uanset rundens yderligere resultater søndag og mandag.

Topscorer solgt
Ikke dårligt af AC Horsens, og det har indtil videre ikke været en katastrofe at sælge topscorer Gilberto Macena til kinesisk fodbold i vinterens transfervindue.

Kampfakta Alt om kampens forløb i tal og tekst

Den lille og vævre brasilianer er nok mest savnet hos Henrik Toft, der måske er blevet lidt mindre farlig i Horsens-angrebet uden sin makker fra efteråret ved siden af sig.

Men AC Horsens er ikke ligaens mest scorende hold for ingenting. Især midtbanespillerne har vist sig at være ganske gode til at score mål i løbet af sæsonen, og det var igen tilfældet i lørdagens opgør.

Første sæsonmål
Janus Drachmann valgte et godt tidspunkt at score sit første sæsonmål på, da han kort før pausen hamrede bolden ind bag AaB-keeper Nicolai Larsen.

Læs ogsåHorsens er gået på medaljejagt

Noget overraskende havde AC Horsens-træner Johnny Mølby sat den blot 19-årige Frederik Rønnow i mål fra kampens start i stedet for Robert Veselovsky, der i vinterpausen var hentet i Viborg som erstatning for pensionerede Søren Jochumsen.

Debutant blev presset
Men Veselovsky har vist lidt usikre takter i foråret, og det kostede i første omgang pladsen mod AaB.

Nordjyderne formåede til gengæld ikke rigtig at sætte unge Rønnow, der fik superligadebut, under nok pres. AaB spillede sådan set en fin kamp på niveau med AC Horsens, mens gæsterne var ikke skarpe foran målet.

Det hjalp heller ikke AaB, at den indskiftede amerikanske angriber Chris Rolfe fik direkte rødt i overtiden.

Læs ogsåSuperligaen ramt af kortbyge

AaB har forsat chancen for at nå en europæisk plads, men så skal der forlanges mere af især de offensive spillere, som ikke har bidraget med nok mål.

Bliv ven med Politiken

PolitikenPlus
 • Miiego AL3 Freedom AL3 Freedom fra MIIEGO er trådløse høretelefoner specialdesignet til sport med god/stabil pasform og lang batteritid. Fås i både en herre- og en dameversion.

  375 kr. Spar 125 kr. Læs mere
 • Nike 7'' Trail Kiger Short Løbeshorts med god bevægelsfrihed og pasform. Shorten er udviklet til anvendelse i terrænet som er kendetegnet ved skiftende tempo og intensitet. Derfor fungerer shorten ved både høj og lav puls.

  335 kr. Spar 115 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Nike Trail Kiger Jacket Nike Printed Trail Kiger jacket er en løbejakke til dig, der søger en let løbejakke med et hav af lækre detaljer, og et design der skiller sig ud fra mængden af løbejakker.

  900 kr. Spar 300 kr. Læs mere
 • Tom Tom Runner Cardio GPS Let betjent løbeur med GPS og pulsmåling i håndleddet.

  1.900 kr. Spar 300 kr. Læs mere