Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

AC Horsens rykker tættere på Europa

19-årig debutant sikrede første 'clean sheet' for Horsens i år.

Gem til liste

I kampen om de europæiske pladser var det lørdag en rigtig god dag for AC Horsens, som hjemme vandt 1-0 over AaB i Superligaen.

Janus Drachmann blev matchvinder kort før pausefløjtet.

AC Horsens holder dermed fast i ligaens tredjeplads uanset rundens yderligere resultater søndag og mandag.

Topscorer solgt
Ikke dårligt af AC Horsens, og det har indtil videre ikke været en katastrofe at sælge topscorer Gilberto Macena til kinesisk fodbold i vinterens transfervindue.

Kampfakta Alt om kampens forløb i tal og tekst

Den lille og vævre brasilianer er nok mest savnet hos Henrik Toft, der måske er blevet lidt mindre farlig i Horsens-angrebet uden sin makker fra efteråret ved siden af sig.

Men AC Horsens er ikke ligaens mest scorende hold for ingenting. Især midtbanespillerne har vist sig at være ganske gode til at score mål i løbet af sæsonen, og det var igen tilfældet i lørdagens opgør.

Første sæsonmål
Janus Drachmann valgte et godt tidspunkt at score sit første sæsonmål på, da han kort før pausen hamrede bolden ind bag AaB-keeper Nicolai Larsen.

Læs ogsåHorsens er gået på medaljejagt

Noget overraskende havde AC Horsens-træner Johnny Mølby sat den blot 19-årige Frederik Rønnow i mål fra kampens start i stedet for Robert Veselovsky, der i vinterpausen var hentet i Viborg som erstatning for pensionerede Søren Jochumsen.

Debutant blev presset
Men Veselovsky har vist lidt usikre takter i foråret, og det kostede i første omgang pladsen mod AaB.

Nordjyderne formåede til gengæld ikke rigtig at sætte unge Rønnow, der fik superligadebut, under nok pres. AaB spillede sådan set en fin kamp på niveau med AC Horsens, mens gæsterne var ikke skarpe foran målet.

Det hjalp heller ikke AaB, at den indskiftede amerikanske angriber Chris Rolfe fik direkte rødt i overtiden.

Læs ogsåSuperligaen ramt af kortbyge

AaB har forsat chancen for at nå en europæisk plads, men så skal der forlanges mere af især de offensive spillere, som ikke har bidraget med nok mål.

Bliv ven med Politiken

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere