Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

FCN sparker dansk titelkamp vidt åben

FCN leverede en lille overraskelse og følger FCK helt til dørs i guldkampen

Gem til liste
Superligaen
Stillingen
HOLD K P
1.   AaB 0 0
2.   Brøndby IF 0 0
3.   Esbjerg FB 0 0
4.   FC København 0 0
5.   FC Midtjylland 0 0
6.   FC Nordsjælland 0 0
7.   FC Vestsjælland 0 0
8.   Hobro IK 0 0
9.   OB 0 0
10.   Randers FC 0 0
11.   Silkeborg IF 0 0
12.   SønderjyskE 0 0

Det var noget så sjældent som en afgørende guldkamp, da FC Nordsjælland tog imod FC København i Farum Park.

Tabellens suveræne nummer et og to kunne med kun yderligere fire runder tilbage levere et afgørende fingerpeg om, hvor guldet og den direkte adgang til Champions League skulle placeres.

KampfaktaAlt om kampens forløb i tal og tekst

Og opkomlingene fra FC Nordsjælland leverede en mandfolkeindsats og slog mesterholdet med 1-0 efter en kamp, hvor FCK ikke kunne udnytte et overtag i første halvleg til scoring.

FCK åbnede bedst
Dermed er titelkampen blæst helt åben. FCN er kun tre point efter FCK i toppen af rækken inden de sidste fire runder.

For nordsjællænderne var det første gang, klubben har været i nærheden af mesterskabet.

Og det kunne ses i begyndelsen af opgøret, hvor de fysisk stærkere FCK-spillere tog brodden af FCN's normalt så sikre pasningsspil med et højt og aggressivt pres.

Læs ogsåFCK vil dominere i Farum

FCK satsede på hurtige omstillinger efter bolderobringer via det høje pres på modstanderne og var klart farligst i indledningen.

Nordsjælland fik efterhånden bedre styr på sammenspillet og kom længere frem ad banen, men blev presset til flere boldtab end sædvanligt for holdet.

Læs ogsåFCN vil skabe ekstra spænding mod FCK

FCK var derimod konstant farlige ved fremlægninger fra Pierre Bengtsson og Lars Jacobsen til de rappe angribere Cesar Santin og Dame N'Doye, som FCN-forsvaret havde problemer med at styre.

Selv om det var 0-0 ved pausen virkede det som om, FCK havde kampen, hvor de gerne ville have den og kontrollerede begivenhederne.

FCN tog kontrollen
Det lidt tøvende spil fra FC Nordsjælland var lagt på hylden i starten af anden halvleg, hvor tempoet i pasningerne blev sat op, mens spillerne udfordrede FCK'erne meget mere.

Og det gav pote allerede efter otte minutters spil, hvor Mikkel Beckmann splittede FCK-forsvaret efter et flot opbygget angreb.

FCN-profilMikkel Beckmann

FCN-spilleren afdriblede et par FCK'ere, før han brugte Nicolai Stokhom som bande og afsluttede med et tørt hug i mål forbi en stillestående FCK-bagkæde.

FCK lagde tungt pres i slutminutter
FCK var nu tvunget frem på banen.

Og nordsjællænderne kom hurtigt under pres. Flere gange dansede bolden på linjen efter dødbolde, men forsvaret holdt stand.

Læs ogsåFCK før mødet med FCN: De svæver lidt på en lyserød sky

Men så fik FCN igen gang i kombinationsspillet og fik luft i en periode, hvor FCK'erne blev spillet godt rundt på banen.

Selv om FCK fik lagt et tungt pres i slutminutterne, kunne FCN-spillerne juble over en hårdttilkæmpet sejr, der bringer holdet tre point efter FCK før de sidste fire runder.

Bliv ven med Politiken

PolitikenPlus
 • Bycykel Unisex cykel der passer til alle med justerbar sadel og styr. Minimal vedligeholdelse og høj kvalitet. Jopo bycyklen er den mest købte cykel model i de nordiske lande.

  Pluspris 3.295 kr. Alm. pris 3.629 kr. Køb
 • Skridttæller Smart skridttæller, Omron Walking style one 2.1, som skal klipses fast på bukselinningen.

  Pluspris 165 kr. Alm. pris 195 kr. Køb
 • Løbe t-shirt Nike er kendt for den gode kvalitet, det smarte design og mange funktionelle detaljer. T-shiten har gode svedtransporterende egenskaber, og klæber ikke.

  Pluspris 99 kr. Alm. pris 299 kr. Køb
 • Cykellygter Bookman cykellygter ? til stilsikre cyklister!

  Pluspris 125 kr. Alm. pris 150 kr. Køb
 • Bycykel til børn Unisex cykel med1 gear og støttehjul - "den første cykel" til barnet. Minimal vedligeholdelse og høj kvalitet. Jopo bycyklen er den mest købte cykel model i de nordiske lande.

  Pluspris 1.995 kr. Alm. pris 2.295 kr. Køb