Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

Makienok: Det var en kæmpe forløsning

Simon Makienok sikrede næsten ene mand Brøndby en 2-1-sejr over Silkeborg.

Gem til liste

Nummer sjok mod nummer næstsidst. Det var situationen, da Silkeborg tog imod Brøndby søndag eftermiddag, og efter 78. minutters spil førte hjemmeholdet 1-0.

Det så ud til, at Brøndby skulle isoleres fuldstændig i bunden.

Men så tog unge Simon Makienok Christoffersen affære, og med to mål - det ene i overtiden - sikrede han sit hold den anden ligasejr i 16 kampe.

LÆS OGSÅBrøndby trak sig op fra dybet i overtiden

»Det var en kæmpeforløsning, helt klart den mest forløsende dag for mig i Brøndby-trøjen, men også en forløsning for holdet«, siger en storsmilende Simon Makienok Christoffersen.

Manglet selvtillid
Sejren betyder, at Brøndby går forbi Silkeborg - og nu kan øjne Esbjerg, der er to point over stregen med en kamp færre. Imidlertid var matchvinderen ikke sikker på sig selv inden kampen.

»Jeg har manglet lidt selvtillid i de sidste par kampe, og det var ikke uventet, at jeg startede på bænken«, indrømmer Simon Makienok, der kom ind i anden halvleg.

»Jeg forsøgte at fokusere på at gå ind og gøre mine ting, i stedet for at tænke på alt det andet ude omkring«, forklarer han.

Med et kvarter igen - da Brøndby var bagud - talte han med Mikkel Thygesen på banen, og de to blev enige om, at sejren var inden for rækkevidde.

LÆS OGSÅTo røde kort og en afklapsning til Sønderjyske

»Vi talte om, at vi bare skulle score inden det 85. minut, så skulle vi nok vindeð, siger Mikkel Thygesen, mens Simon Makienok kun havde en ting i hovedet, da han havde scoret sejrsmålet.

»Da jeg ser bolden gå ind, løber jeg bare ud mod fansene, fordi de har støttet os hele vejen«, siger en lettet angriber.

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere