Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

Makienok: Det var en kæmpe forløsning

Simon Makienok sikrede næsten ene mand Brøndby en 2-1-sejr over Silkeborg.

Gem til liste

Nummer sjok mod nummer næstsidst. Det var situationen, da Silkeborg tog imod Brøndby søndag eftermiddag, og efter 78. minutters spil førte hjemmeholdet 1-0.

Det så ud til, at Brøndby skulle isoleres fuldstændig i bunden.

Men så tog unge Simon Makienok Christoffersen affære, og med to mål - det ene i overtiden - sikrede han sit hold den anden ligasejr i 16 kampe.

LÆS OGSÅBrøndby trak sig op fra dybet i overtiden

»Det var en kæmpeforløsning, helt klart den mest forløsende dag for mig i Brøndby-trøjen, men også en forløsning for holdet«, siger en storsmilende Simon Makienok Christoffersen.

Manglet selvtillid
Sejren betyder, at Brøndby går forbi Silkeborg - og nu kan øjne Esbjerg, der er to point over stregen med en kamp færre. Imidlertid var matchvinderen ikke sikker på sig selv inden kampen.

»Jeg har manglet lidt selvtillid i de sidste par kampe, og det var ikke uventet, at jeg startede på bænken«, indrømmer Simon Makienok, der kom ind i anden halvleg.

»Jeg forsøgte at fokusere på at gå ind og gøre mine ting, i stedet for at tænke på alt det andet ude omkring«, forklarer han.

Med et kvarter igen - da Brøndby var bagud - talte han med Mikkel Thygesen på banen, og de to blev enige om, at sejren var inden for rækkevidde.

LÆS OGSÅTo røde kort og en afklapsning til Sønderjyske

»Vi talte om, at vi bare skulle score inden det 85. minut, så skulle vi nok vindeð, siger Mikkel Thygesen, mens Simon Makienok kun havde en ting i hovedet, da han havde scoret sejrsmålet.

»Da jeg ser bolden gå ind, løber jeg bare ud mod fansene, fordi de har støttet os hele vejen«, siger en lettet angriber.

PolitikenPlus
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Miiego AL3 Freedom AL3 Freedom fra MIIEGO er trådløse høretelefoner specialdesignet til sport med god/stabil pasform og lang batteritid. Fås i både en herre- og en dameversion.

  375 kr. Spar 125 kr. Læs mere
 • Nike Trail Kiger Jacket Nike Printed Trail Kiger jacket er en løbejakke til dig, der søger en let løbejakke med et hav af lækre detaljer, og et design der skiller sig ud fra mængden af løbejakker.

  900 kr. Spar 300 kr. Læs mere
 • Nike 7'' Trail Kiger Short Løbeshorts med god bevægelsfrihed og pasform. Shorten er udviklet til anvendelse i terrænet som er kendetegnet ved skiftende tempo og intensitet. Derfor fungerer shorten ved både høj og lav puls.

  335 kr. Spar 115 kr. Læs mere
 • Tom Tom Runner Cardio GPS Let betjent løbeur med GPS og pulsmåling i håndleddet.

  1.900 kr. Spar 300 kr. Læs mere