Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

FCK ydmyger AaB i topkamp

FC København kunne have scoret endnu flere mål i aftenens kamp mod AaB.

Gem til liste

Torsdagens Europa League-nedtur til VfB Stuttgart var pist væk for FC København søndag aften, da københavnerne i Parken vandt topkampen i Superligaen mod AaB med 4-0.

Alle mål blev scoret i første halvleg.

Med sejren har FCK i toppen af tabellen seks point ned til FC Nordsjælland på andenpladsen, mens AaB godt nok er treer, men nu har hele ni point op til førerholdet.

Slog til med det samme
En af kampens helt store profiler var offensivspilleren Nicolai Jørgensen, der var tilbage i FCK's superligatrup efter en skadespause. Landsholdsspilleren fik chancen fra start, og han slog til med det samme, idet han scorede målene til 1-0 og 2-0.

LÆS OGSÅBrøndby trak sig op fra dybet i overtiden

Sejren til FCK var yderst fortjent. Værterne var bedre på alle parametre, og kampen virkede allerede lukket, da Nicolai Jørgensen scorede til 2-0, inden klokken havde rundet det første kvarter.

AaB var en skuffelse at overvære. Nordjyderne skal være lykkelige for, at de indledte sæsonen godt.

Flere chancer
4-0-stillingen ved pausen kunne sagtens have været større. To, tre, fire FCK-mål yderligere i første halvleg var der muligheder til. AaB kan kun takke københavnerne for at vise lidt barmhjertighed i afslutningerne.

Søndagens nederlag var det tredje i træk for AaB og det femte i de seneste syv ligakampe. Det oser ikke ligefrem af tophold, og spillemæssigt lignede AaB'erne bestemt heller ikke et af landets bedste hold i Parken.

FCK har ikke sprudlet de seneste uger, men alligevel virkede AaB-spillerne underlegne fra det første minut. Gæsterne viste ingenting fremadrettet. FCK-keeper Kim Christensen kunne nærmest være blevet hjemme på sofaen, og FCK havde stadig vundet.

LÆS OGSÅSort eftermiddag for Sønderjyske-spiller

Det vil heller ikke behage AaB-træner Kent Nielsen, at FCK's tre første mål kom efter standardsituationer.

1-0- og 3-0-målet - sidstnævnte et selvmål af Kenneth Emil Petersen - kom efter lange indkast, mens Nicolai Jørgensens 2-0-scoring blev til efter et hjørnespark. Det må gøre ondt på Kent Nielsen, den tidligere forsvarskæmpe på landsholdet.

Cesar Santin scorede til 4-0 på straffespark, og så blev anden halvleg lidt af en fuser efter nogle målrige første 45 minutter.

Men der var ikke noget at sige til, at FCK'erne tog det med ro efter pausen. Det kan AaB-spillerne i øvrigt også være glade for.

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere