Annonce
Annonce
Fodbold

FCK-træner: Klubfølelsen er død

Professionel fodbold gør det svært for nutidens spillere at bevare klubfølelsen.

Mens mange fans trofast tilbeder den samme fodboldklub fra fødsel til grav, så er det anderledes med nutidens professionelle fodboldspillere.

Det mener FC Københavns træner Ariël Jacobs.

»Det er en noget, der ligger i tidsånden. I øjeblikket mener jeg ikke, at mange spillere har klubfølelse, fordi fodbolden er blevet så stor en forretning«, siger Ariël Jacobs.

Tidligere FCK'er er stadig fan
»Det er heller ikke længere normalt for andre mennesker, at de starter deres arbejdsliv og ender det i samme virksomhed. Det er det samme i fodbold. Det må man acceptere«, mener FCK-træneren.

Læs ogsåFCK's træner har aldrig satset på uafgjort

I sidste uge var temaet aktuelt, da William Kvist sammen med Stuttgart var på besøg i Parken. Kvist voksede nemlig op og var fan af FCK samtidig med, at han spillede i klubben fra han var otte år gammel.

Læs også FCK-træner: Kampens første mål blev afgørende

I 2011 skiftede han til Stuttgart i Tyskland, og i torsdags var han i 90 minutter modstander af den klub, der ligger hans hjerte nært.

Har ikke selv et klub-hjerte
»Jeg kan godt forstå synspunktet om, at hans hjerte skulle være i København, når han har spillet her som barn og langt op i karrieren, men på den anden side, så er en professionel fodboldkarriere så kort, at han skal få det maksimale ud af den«, siger Ariël Jacobs.

Læs ogsåFCK-træner vil have knockoutkampe tilbage

Har du dit hjerte i en bestemt klub?

»Jeg har ikke mit hjerte et bestemt sted. Som træner er man endnu mere udsat end spillerne. Man er afhængig af, hvordan spilerne præsterer, så på den måde er det ikke sikkert, at man har sit job i morgen«, siger Ariël Jacobs.

Stuttgart med William Kvist på banen vandt opgøret i Europa League med 2-0 over FCK.

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce