Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

Økonom: Brøndbys regnskab kræver en plan

Brøndbys situation gør det nødvendigt at præsentere en bæredygtig fremtidsplan.

Gem til liste

Brøndby IF var tvunget til at udskyde offentliggørelsen af klubbens regnskab for tredje kvartal, når der nu ikke ligger en skudsikker aftale, der kan spule livsnødvendige kroner i den tomme klubkasse.

Det siger sportsøkonom Jesper Jørgensen fra Deloitte, der kalder det "fornuftigt", at den kriseramte superligaklub har udsat regnskabet i en uge. Klubbens alvorlige situation gør, at der skal følge en opskrift på overlevelse med regnskabet.

»Den situation klubben står i med blandt andet resultatet af feriepengesagen og behovet for kapitaltilførsel gør, at det er vigtigt. En virksomhed, der sejler i smult vande, har ikke de samme behov«, siger Jesper Jørgensen.

Tabte feriepengesag
»En del af et regnskab er også at sige, hvad vi tror på, og hvad vores fremtidsforventninger er. I den situation, som de er i, så er kapitalberedskabet et stort spørgsmålstegn hos alle dem, der interesserer sig for det regnskab«, lyder det.

Læs også Brøndby har måske en plan i næste uge

Jørgensen henviser til, at Brøndby tidligere på efteråret tabte den såkaldt feriepengesag.

Selv om beløbets fulde omfang endnu ikke er afklaret, kommer det til at belaste regnskabet med adskillige millioner.

Klubben har siden sommeren kæmpet for at have penge nok til den daglige drift og har blandt andet måttet låne et millionbeløb af næstformand Benny Winther.

Fornuft at udskyde regnskab
Lappeløsningerne gør blot, at der er yderligere behov for at præsentere en bæredygtig plan for, hvordan klubben skal overleve i fremtiden.

Læs ogsåBrøndby udskyder kvartalsrapporten

»Når du står med en masse usikkerhed, som du i løbet af en kort tidshorisont kan få afklaring på, så er det fornuftigt at udskyde regnskabet«.

»Det er selvfølgelig langt bedre end at udsende et regnskab, der skaber usikkerhed, som du så fjerner to dage senere«, siger Jesper Jørgensen.

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere