Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

Økonom: Brøndbys regnskab kræver en plan

Brøndbys situation gør det nødvendigt at præsentere en bæredygtig fremtidsplan.

Gem til liste

Brøndby IF var tvunget til at udskyde offentliggørelsen af klubbens regnskab for tredje kvartal, når der nu ikke ligger en skudsikker aftale, der kan spule livsnødvendige kroner i den tomme klubkasse.

Det siger sportsøkonom Jesper Jørgensen fra Deloitte, der kalder det "fornuftigt", at den kriseramte superligaklub har udsat regnskabet i en uge. Klubbens alvorlige situation gør, at der skal følge en opskrift på overlevelse med regnskabet.

»Den situation klubben står i med blandt andet resultatet af feriepengesagen og behovet for kapitaltilførsel gør, at det er vigtigt. En virksomhed, der sejler i smult vande, har ikke de samme behov«, siger Jesper Jørgensen.

Tabte feriepengesag
»En del af et regnskab er også at sige, hvad vi tror på, og hvad vores fremtidsforventninger er. I den situation, som de er i, så er kapitalberedskabet et stort spørgsmålstegn hos alle dem, der interesserer sig for det regnskab«, lyder det.

Læs også Brøndby har måske en plan i næste uge

Jørgensen henviser til, at Brøndby tidligere på efteråret tabte den såkaldt feriepengesag.

Selv om beløbets fulde omfang endnu ikke er afklaret, kommer det til at belaste regnskabet med adskillige millioner.

Klubben har siden sommeren kæmpet for at have penge nok til den daglige drift og har blandt andet måttet låne et millionbeløb af næstformand Benny Winther.

Fornuft at udskyde regnskab
Lappeløsningerne gør blot, at der er yderligere behov for at præsentere en bæredygtig plan for, hvordan klubben skal overleve i fremtiden.

Læs ogsåBrøndby udskyder kvartalsrapporten

»Når du står med en masse usikkerhed, som du i løbet af en kort tidshorisont kan få afklaring på, så er det fornuftigt at udskyde regnskabet«.

»Det er selvfølgelig langt bedre end at udsende et regnskab, der skaber usikkerhed, som du så fjerner to dage senere«, siger Jesper Jørgensen.

PolitikenPlus
 • Miiego AL3 Freedom AL3 Freedom fra MIIEGO er trådløse høretelefoner specialdesignet til sport med god/stabil pasform og lang batteritid. Fås i både en herre- og en dameversion.

  375 kr. Spar 125 kr. Læs mere
 • Nike 7'' Trail Kiger Short Løbeshorts med god bevægelsfrihed og pasform. Shorten er udviklet til anvendelse i terrænet som er kendetegnet ved skiftende tempo og intensitet. Derfor fungerer shorten ved både høj og lav puls.

  335 kr. Spar 115 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Nike Trail Kiger Jacket Nike Printed Trail Kiger jacket er en løbejakke til dig, der søger en let løbejakke med et hav af lækre detaljer, og et design der skiller sig ud fra mængden af løbejakker.

  900 kr. Spar 300 kr. Læs mere
 • Tom Tom Runner Cardio GPS Let betjent løbeur med GPS og pulsmåling i håndleddet.

  1.900 kr. Spar 300 kr. Læs mere