Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

Esbjerg og Brøndby leverer en forrygende bundkamp

Brøndby leverede noget af det bedste spil i sæsonen, men kyniske Esbjerg holdt stand.

Gem til liste

Brøndby IF var endnu en gang ude i et bundbrag, da Esbjerg fB kom på besøg på Brøndby Stadion søndag aften.

Og det viste sig at blive en underholdende og medrivende kamp, hvor især hjemmeholdet viste masser af aggressivitet.

Men trods stor Brøndby-dominans var Esbjerg det mest kyniske hold, så vestjyderne slap fra den livlige affære med 2-2 og et vigtigt point i bundstriden.

Brøndby er dermed fortsat sidst i Superligaen.

Aggressivt Brøndby-hold
Brøndbys trofaste tilskuere kunne være godt tilfredse med spillernes indsats i første halvleg.

KampfaktaAlt om kampens forløb i tal og tekst

Spillet var måske ikke prangende, men viljen og kamplysten hos Brøndby pressede Esbjerg tilbage på banen og tvang vestjyderne til at lave mange fejl.

Esbjerg var mest kynisk
Selv om Brøndby havde klart flest forsøg på mål, bar afslutningerne præg af holdets betrængte situation i bunden af ligaen: Der var ikke den ønskede kvalitet, præcision og konsekvens i afviklingen af chancerne.

Læs ogsåBrøndby skal ud i endnu en bundkamp

Og så slog Esbjerg efter 37 minutter til som lynet fra den knap så klare himmel over Vestegnen.

En dårlig clearing af Brøndby-keeperen faldt skråt ud på kanten af feltet, hvor Youssef Toutouh fik tid til at lægge bolden tilrette og banke den i mål gennem Brøndby-opdækningen og benene på målmand Michael Tørnes.

Brøndby fangede sovende Esbjerg-forsvar
Men Brøndby skulle kun bruge 12 sekunder til en udligning til 1-1 i anden halvleg.

Esbjerg-forsvaret var slet ikke kommet på plads, da en lang aflevering blev fanget af Brøndbys hurtige Quincy Antipas, som lagde bolden skråt tilbage til Simon Makienok Christoffersen, der let kunne score sit syvende mål i sæsonen.

Læs ogsåSuperligaklub skønnede fire millioner kroner forkert

Brøndby kom ikke buldrende helt så aggressivt som i første halvleg. drama.  Quincy Antipas var en af de mest livlige Brøndby-spillere i et spændende opgør mod Esbjerg. Foto: Jens Dresling

Heldigt mål af Makienok
Men der blev fortsat arbejdet stenhårdt, og det var stadig hjemmeholdet, der spillede sig til flest chancer, mens Esbjerg fik mere styr på spillet i anden halvleg.

I 53. minut var det Brøndbys tur til at være heldig.

Læs også Brøndby har måske en plan i næste uge

Et fint opspil blev lagt på tværs af Dennis Rommedahl ind til Simon Makienok Christoffersen, der ville lægge bolden ind i hjørnet, men endte med at ramme både venner og fjender, så bolden endte midt i mål bag en prisgivet Esbjerg-målmand Lucas Hradecky.

Udligning på helflugter
Den scoring sendte Esbjerg længere frem på banen, og blot ni minutter senere var udligningen til 2-2 en kendsgerning.

Mike Jensen tabte bolden på et uheldigt sted og Esbjergs Jesper Lange fik bolden på kanten af feltet, hvorfra han fandt Magnus Lekven midt foran mål.

Læs ogsåFC Midtjylland spillede skuffende kamp mod Esbjerg

Nordmandens helflugter klinede sig i mål tæt ved stolpen - og Esbjerg var igen med i kampen trods en skudstatistik på det tidspunkt på 17-3 i Brøndbys favør.

Det var startskuddet til en periode med Esbjerg-pres og gode åbne chancer til vestjyderne i den livlige kamp.

Læs ogsåBrøndby trak sig op fra dybet i overtiden

Men opgøret endte med massivt Brøndby-pres, hvor Esbjergs forsvarsspil lignede en overlevelseskamp.

Og Esbjerg holdt stand og er over nedrykningsstregen i ligaen.

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere