Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

FC København sender FCM på nedrykningskurs

For tredje superliga-kamp i træk afgjorde FCK det hele i første halvleg.

Gem til liste

FC København lod sig ikke ryste af, at de nærmeste konkurrenter i Superligaens topkamp - FC Nordsjælland og AaB - tidligere i 17. spillerunde begge havde vundet.

Københavnerne svarede perfekt tilbage i Parken med en 2-1-sejr over FC Midtjylland, som blev trukket længere ned i bundstriden, eftersom de tre nederste hold i tabellen alle scorede point.

Effektive på dødbolde
Ligesom i holdets seneste sejr over AaB var FCK ekstremt effektive på dødbolde.

FCM burde have været forberedt, men alligevel kunne gæsterne ikke forhindre FCK-stopper Ragnar Sigurdsson i at heade et frispark ind til 1-0 allerede i det fjerde minut.

Katastrofal start for FCM, som ved det seneste besøg i Parken - i sæsonens første spillerunde - førte 2-0 inden det sidste kvarter, hvorefter FCK så scorede fire gange og vandt 4-2.

Den slags dramatik var der intet af denne gang.

Midtvejs i første halvleg fortsatte Nicolai Jørgensen sin imponerende sæson, da han med et flot skud bragte FCK foran 2-0. Liga-mål nummer ni i 14 kampe. Flot.

Årets mål 2012, som Nicolai Jørgensen i mandags blev kåret til at have scoret i en kamp mod OB, var det ikke, men et langskud, der tager undersiden af overliggeren og får nettet til at blafre, gør sig nu også ganske godt på en kold aften i november.

Skade i låret
Desværre for Nicolai Jørgensen måtte han lade sig udskifte inden pausen med noget, der lignede problemer med højre lår. Måske skidt nyt for FCK, der torsdag gæster norske Molde i en yderst vigtig Europa League-gruppekamp.

Med 2-0-pausestillingen var den kamp tæt på afgjort efter samme formel, der også har karakteriseret FCK’s seneste to sejre over AGF og AaB.

I de to kampe gik FCK til pause foran henholdsvis 2-0 og 4-0, og det endte også med at blive slutresultatet i de kampe.

FCM på vej mod nedrykningspladserne
Mads Albæk reducerede godt nok til 1-2 efter en times spil for FCM, men FCK’erne spillede nogenlunde sikkert sejren hjem og var meget tæt på 3-1 et par gange.

FCK beholder dermed føringen i Superligaen med seks point ned til FC Nordsjælland, mens AaB som treer har ni point op til førstepladsen.

FCM har fire point ned til en nedrykningsplads.

PolitikenPlus
 • Cykellygter Bookman cykellygter ? til stilsikre cyklister!

  Pluspris 125 kr. Alm. pris 150 kr. Køb
 • Skridttæller Smart skridttæller, Omron Walking style one 2.1, som skal klipses fast på bukselinningen.

  Pluspris 165 kr. Alm. pris 195 kr. Køb
 • Løbe t-shirt Nike er kendt for den gode kvalitet, det smarte design og mange funktionelle detaljer. T-shiten har gode svedtransporterende egenskaber, og klæber ikke.

  Pluspris 99 kr. Alm. pris 299 kr. Køb
 • Bycykel Unisex cykel der passer til alle med justerbar sadel og styr. Minimal vedligeholdelse og høj kvalitet. Jopo bycyklen er den mest købte cykel model i de nordiske lande.

  Pluspris 3.295 kr. Alm. pris 3.629 kr. Køb
 • Bycykel med 3 gear Unisex cykel der passer til alle med justerbar sadel og styr. Minimal vedligeholdelse og høj kvalitet. Jopo bycyklen er den mest købte cykel model i de nordiske lande.

  Pluspris 4.295 kr. Alm. pris 4.629 kr. Køb