Annonce
Annonce
Fodbold

FC København sender FCM på nedrykningskurs

For tredje superliga-kamp i træk afgjorde FCK det hele i første halvleg.

FC København lod sig ikke ryste af, at de nærmeste konkurrenter i Superligaens topkamp - FC Nordsjælland og AaB - tidligere i 17. spillerunde begge havde vundet.

Københavnerne svarede perfekt tilbage i Parken med en 2-1-sejr over FC Midtjylland, som blev trukket længere ned i bundstriden, eftersom de tre nederste hold i tabellen alle scorede point.

Effektive på dødbolde
Ligesom i holdets seneste sejr over AaB var FCK ekstremt effektive på dødbolde.

FCM burde have været forberedt, men alligevel kunne gæsterne ikke forhindre FCK-stopper Ragnar Sigurdsson i at heade et frispark ind til 1-0 allerede i det fjerde minut.

Katastrofal start for FCM, som ved det seneste besøg i Parken - i sæsonens første spillerunde - førte 2-0 inden det sidste kvarter, hvorefter FCK så scorede fire gange og vandt 4-2.

Den slags dramatik var der intet af denne gang.

Midtvejs i første halvleg fortsatte Nicolai Jørgensen sin imponerende sæson, da han med et flot skud bragte FCK foran 2-0. Liga-mål nummer ni i 14 kampe. Flot.

Årets mål 2012, som Nicolai Jørgensen i mandags blev kåret til at have scoret i en kamp mod OB, var det ikke, men et langskud, der tager undersiden af overliggeren og får nettet til at blafre, gør sig nu også ganske godt på en kold aften i november.

Skade i låret
Desværre for Nicolai Jørgensen måtte han lade sig udskifte inden pausen med noget, der lignede problemer med højre lår. Måske skidt nyt for FCK, der torsdag gæster norske Molde i en yderst vigtig Europa League-gruppekamp.

Med 2-0-pausestillingen var den kamp tæt på afgjort efter samme formel, der også har karakteriseret FCK’s seneste to sejre over AGF og AaB.

I de to kampe gik FCK til pause foran henholdsvis 2-0 og 4-0, og det endte også med at blive slutresultatet i de kampe.

FCM på vej mod nedrykningspladserne
Mads Albæk reducerede godt nok til 1-2 efter en times spil for FCM, men FCK’erne spillede nogenlunde sikkert sejren hjem og var meget tæt på 3-1 et par gange.

FCK beholder dermed føringen i Superligaen med seks point ned til FC Nordsjælland, mens AaB som treer har ni point op til førstepladsen.

FCM har fire point ned til en nedrykningsplads.

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce