Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

FC København sender FCM på nedrykningskurs

For tredje superliga-kamp i træk afgjorde FCK det hele i første halvleg.

Gem til liste

FC København lod sig ikke ryste af, at de nærmeste konkurrenter i Superligaens topkamp - FC Nordsjælland og AaB - tidligere i 17. spillerunde begge havde vundet.

Københavnerne svarede perfekt tilbage i Parken med en 2-1-sejr over FC Midtjylland, som blev trukket længere ned i bundstriden, eftersom de tre nederste hold i tabellen alle scorede point.

Effektive på dødbolde
Ligesom i holdets seneste sejr over AaB var FCK ekstremt effektive på dødbolde.

FCM burde have været forberedt, men alligevel kunne gæsterne ikke forhindre FCK-stopper Ragnar Sigurdsson i at heade et frispark ind til 1-0 allerede i det fjerde minut.

Katastrofal start for FCM, som ved det seneste besøg i Parken - i sæsonens første spillerunde - førte 2-0 inden det sidste kvarter, hvorefter FCK så scorede fire gange og vandt 4-2.

Den slags dramatik var der intet af denne gang.

Midtvejs i første halvleg fortsatte Nicolai Jørgensen sin imponerende sæson, da han med et flot skud bragte FCK foran 2-0. Liga-mål nummer ni i 14 kampe. Flot.

Årets mål 2012, som Nicolai Jørgensen i mandags blev kåret til at have scoret i en kamp mod OB, var det ikke, men et langskud, der tager undersiden af overliggeren og får nettet til at blafre, gør sig nu også ganske godt på en kold aften i november.

Skade i låret
Desværre for Nicolai Jørgensen måtte han lade sig udskifte inden pausen med noget, der lignede problemer med højre lår. Måske skidt nyt for FCK, der torsdag gæster norske Molde i en yderst vigtig Europa League-gruppekamp.

Med 2-0-pausestillingen var den kamp tæt på afgjort efter samme formel, der også har karakteriseret FCK’s seneste to sejre over AGF og AaB.

I de to kampe gik FCK til pause foran henholdsvis 2-0 og 4-0, og det endte også med at blive slutresultatet i de kampe.

FCM på vej mod nedrykningspladserne
Mads Albæk reducerede godt nok til 1-2 efter en times spil for FCM, men FCK’erne spillede nogenlunde sikkert sejren hjem og var meget tæt på 3-1 et par gange.

FCK beholder dermed føringen i Superligaen med seks point ned til FC Nordsjælland, mens AaB som treer har ni point op til førstepladsen.

FCM har fire point ned til en nedrykningsplads.

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere