Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

FCK-træner: Cornelius bør vente med skifte

FC København-cheftræner Ariël Jacobs mener, at klubbens angriber Andreas Cornelius bør vente med klubskifte.

Gem til liste

Er der en spiller i Superligaen, som har imponeret talentspejdere, klubber og agenter i det store udland i denne sæson, så er det FC Københavns komet Andreas Cornelius.

Men hvis det står til FCK-træner Ariël Jacobs, så bør den 19-årige angriber vente med at skifte klub et godt stykke tid endnu og i hvert fald ikke i januars transfervindue.

»Jeg vil sige, at Cornelius først og fremmest skal bekræfte, at han kan spille på et stabilt niveau over lang tid hos FCK, hvor vi ikke bedømmer ham over en kort periode«, siger Jacobs.

Skal have mere erfaring
FCK-træneren vurderer, at der vil være større risiko for, at Cornelius i en udenlandsk klub ryger på bænken med begrænset spilletid til følge.

»Når man spiller i en større europæisk liga, hvor der er meget større konkurrence, så vil en anden spiller overtage hans position, hvis han har et formdyk. Det vil gøre det svært for ham«.

Læs ogsåLars Jacobsen vil slutte karrieren i FCK

»Cornelius skal tilegne sig noget mere erfaring her, så han kan få en bedre basis, inden han før eller senere skifter til en klub i udlandet«, mener Jacobs.

Cornelius har scoret 12 sæsonmål i Superligaen, hvor han lige nu er delt topscorer med AGF-angriberen Aron Johannsson.

»Han har fået mere erfaring, og med den erfaring har han fået noget mere selvtillid. Det fik han i løbet af 10 kampe, hvor han ofte scorede«.

Læs også Lederskikkelse forudser brud med FCK

»Sådan fungerer det med angribere, hvad enten de er unge eller erfarne. Når en angriber har selvtillid, så har han let ved at score mål og omvendt«, forklarer Jacobs.

Har fået sit store gennembrud
I sidste sæson fik Cornelius chancen i en del kampe uden at slå til, men i denne sæson har han fået sit store gennembrud, hvilket også har givet ham debut på A-landsholdet.

»Det er godt, at Morten Olsen har udtaget ham, for så betyder det, at han har gjort det godt. De få udfald, han har haft, har ikke været så slemme, og det har været en god erfaring for ham«.

Læs ogsåPokalbraget i Brøndby kan blive med manden bag årets mål

»Vi havde ikke forventet, at han skulle spille de europæiske kampe. I de kampe havde vi regnet med, at han skulle sidde på bænken og komme ind, når lejligheden bød sig«, siger den belgiske træner.

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere