Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

10 anholdt efter optøjer på Brøndby Stadion

Tusinder af Brøndby-fans løb på banen efter 1-0-sejr over FCK. Politiet måtte skride ind.

Gem til liste

Det kunne have gået gruelig galt, da et par tusinde Brøndby-fans løb på banen efter hjemmebanesejren over ærkerivalerne i FCK.

For sejrsrusen udviklede sig til ballade og truende optøjer.

Sådan lyder det fra politiinspektør Mikael Kristiansen fra Københavns Vestegns Politi.

»Det kedelige efterspil efter kampen er, at vi ser flere tusinde Brøndby-fans, der løber ind på banen. Det er ganske utilbørligt. Sigtet har helt klart været at komme i konfrontation med de FCK-fans, der stadig var på stadion«, siger Mikael Kristiansen.

Én person kommet til skade med ryggen
Men politiet vurderede hurtigt, at det var nødvendigt at skride ind, og dermed blev der sat en stopper for balladen. Meldingerne lyder indtil nu på en enkelt tilskadekommen.

En fodboldfan er kommet til skade med ryggen, og politiet ved ikke på nuværende tidspunkt, hvor alvorligt det er.

Men antallet af tilskadekomne kunne have været meget værre, lyder politiets vurdering.

»Vi sender politiet på banen for at holde parterne adskilt og for at sikre os, at de ikke røg i totterne på hinanden. Det er kun et tilfælde, at der ikke er flere, der kom til skade«, siger Mikael Kristiansen.

LÆS OGSÅArvefjendefight: Brøndbys klubmand sender FCK's pokalvindere ud

Politiet på Vestegnen har anholdt 10 personer efter den dramatiske afslutning på fodboldkampen. Anholdelserne sker dels for uorden og dels for overtrædelse af fyrværkerilovgivningen. En er lagt i håndjern for vold mod en politibetjent.

»Vi har før set fyrværkeriulykker på Brøndby Stadion, så det er ikke tilfredsstillende, at tilskuere stadig kan få så meget med ind«, siger politiinspektøren.

Politiet har eskorteret FCK-tilhængere til togstationen, hvor et særtog har sendt dem hjem, og ifølge Mikael Kristiansens oplysninger er det foregået i nogenlunde ro og orden.

Politiet forventer, at alle anholdte bliver løsladt i løbet af natten til torsdag.

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere