Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

Brøndbys ledelse skal stå skoleret for politiet

Ti er anholdt, og en er kommet til skade efter uroligheder ved fodboldkamp i går.

Gem til liste

Brøndbys ledelse er indkaldt til møde med Københavns Vestegns Politi allerede i dag, efter at der i aftes udbrød uroligheder efter pokalkampen mellem Brøndby IF og FC København.

Ifølge vagtchef Brian Larsen kommer mødet til at omhandle sikkerheden i forbindelse med kampene, men ellers kan han ikke sige noget om mødets indhold.

Ti personer blev anholdt for uorden, fyrværkeri og vold mod politiet, og en mand behandles på hospitalet for en skadet ryg - skaden skete, da en anden person stillede sig på manden.

LÆS OGSÅ10 anholdt efter optøjer på Brøndby Stadion

Under kampen blev der brændt romerlys og nødblus af på stadion.

»Vi har før set fyrværkeriulykker på Brøndby Stadion, så det er ikke tilfredsstillende, at tilskuerne stadig kan få så meget med ind«, siger politiinspektør Michael Kristiansen i en pressemeddelelse.

Mod kampens afslutning løb et stort antal tilskuere fra tribunen Sydsiden ind på banen, og politiet vurderede, at situationen var ved at udvikle sig. Politistyrker blev sendt ind på græsset for at holde fangrupperne adskilt og få dem ført ud af stadion uden konfrontation, oplyser Københavns Vestegns Politi.

»Det er uacceptabelt, at det får lov at udvikle sig sådan, at vi må skride ind«, siger Michael Kristiansen.

Efter kampen blev tre anholdt for uorden og en blev anholdt for vold mod tjenestemand.

Sikkerhedschef er rystet
Brøndbys sikkerhedschef, Emil Bakkendorff, var rystet efter de voldsomme uroligheder umiddelbart efter klubbens pokalsejr.

»Det er skammeligt for Brøndby specielt, men det også en skamplet på dansk fodbold, at det har udviklet sig sådan. Det er ikke fans, der gør sådan noget. Det er ikke mennesker, der hører hjemme i et fanmiljø, der opfører sig sådan«, siger han til Ritzau.

Han kan ikke huske at have oplevet noget lignende.

LÆS OGSÅSikkerhedschef: Det værste jeg har oplevet

»Det er det værste, jeg har oplevet herude. Det er helt uacceptabelt. Det må aldrig ske igen«, siger sikkerhedschefen, som mener, at der bør ske konsekvenser efter balladen.

PolitikenPlus
 • Miiego AL3 Freedom AL3 Freedom fra MIIEGO er trådløse høretelefoner specialdesignet til sport med god/stabil pasform og lang batteritid. Fås i både en herre- og en dameversion.

  375 kr. Spar 125 kr. Læs mere
 • Nike 7'' Trail Kiger Short Løbeshorts med god bevægelsfrihed og pasform. Shorten er udviklet til anvendelse i terrænet som er kendetegnet ved skiftende tempo og intensitet. Derfor fungerer shorten ved både høj og lav puls.

  335 kr. Spar 115 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Nike Trail Kiger Jacket Nike Printed Trail Kiger jacket er en løbejakke til dig, der søger en let løbejakke med et hav af lækre detaljer, og et design der skiller sig ud fra mængden af løbejakker.

  900 kr. Spar 300 kr. Læs mere
 • Tom Tom Runner Cardio GPS Let betjent løbeur med GPS og pulsmåling i håndleddet.

  1.900 kr. Spar 300 kr. Læs mere