Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

DBU åbner en sag mod Brøndby

Tilskueroptøjerne i Brøndby har fået DBU til at undersøge muligheden for straf.

Gem til liste

Dommerens indberetninger til DBU

Mens tilhængerinvasionen stjæler billedet i gårsdagens kvartfinalekamp i den danske pokalturnering mellem Brøndby IF og FCK, så har dommer Kenn Hansen indberettet yderligere to tilfælde til Dansk Boldspil-Union.

Masseinvasion af banen, hvor der blandt andet blev kastet med romerlys.

Kampen blev afviklet med to minutters forsinkelse, fordi tilskuere lavede ballade med fyrværkeri op til opgøret.

FCK-anfører Lars Jacobsen blev bombarderet med lightere, når han sparkede hjørnespark i den ende af Brøndby Stadion, hvor hjemmeholdets tilhængere står.

Dansk Boldspil-Union (DBU) har åbnet en disciplinærsag mod Brøndby IF oven på balladen efter pokalopgøret mod FC København onsdag aften.

Læs ogsåBrøndby vil ikke sælge flere billetter

Unionen fortæller på sin hjemmeside, at man forventer, at disciplinærudvalget har en afgørelse klar om tre uger:

»DBU Turneringer afsætter den kommende uge til at indhente udtalelser fra begge klubber og politiet samt givetvis tv-optagelser og optagelser fra sikkerhedskameraerne fra stadion, den efterfølgende uge på en sagsfremstilling, hvorefter udvalget gives en uge til dets sagsbehandling, som dermed forventes afsluttet om tre uger«, hedder det.

Ud over ovennævnte vil dommer Kenn Hansens rapport også indgå i sagen.

Kigger også på FCK-fans
FC København undgår muligvis heller ikke straf. Disciplinærudvalget skal i hvert fald kigge på, hvordan gæsternes fans har opført sig, og om FCK har et ansvar i den sammenhæng.

Læs ogsåFCK truer med at boykotte Brøndby Stadion

Derudover tager DBU kraftigt afstand fra begivenhederne og undrer sig over, at tingene kunne eskalere så kraftigt.

Unionen mener desuden, at man i samarbejde med politiet og klubberne har lavet et regelsæt, der skulle forhindre den slags ballade på de danske superligastadioner.

Læs ogsåBrøndby om uro: Måske var baneinvasionen planlagt

Indtil der foreligger en afgørelse, vil DBU i øvrigt ikke udtale sig om sagen.

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere