Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

DBU åbner en sag mod Brøndby

Tilskueroptøjerne i Brøndby har fået DBU til at undersøge muligheden for straf.

Gem til liste

Dommerens indberetninger til DBU

Mens tilhængerinvasionen stjæler billedet i gårsdagens kvartfinalekamp i den danske pokalturnering mellem Brøndby IF og FCK, så har dommer Kenn Hansen indberettet yderligere to tilfælde til Dansk Boldspil-Union.

Masseinvasion af banen, hvor der blandt andet blev kastet med romerlys.

Kampen blev afviklet med to minutters forsinkelse, fordi tilskuere lavede ballade med fyrværkeri op til opgøret.

FCK-anfører Lars Jacobsen blev bombarderet med lightere, når han sparkede hjørnespark i den ende af Brøndby Stadion, hvor hjemmeholdets tilhængere står.

Dansk Boldspil-Union (DBU) har åbnet en disciplinærsag mod Brøndby IF oven på balladen efter pokalopgøret mod FC København onsdag aften.

Læs ogsåBrøndby vil ikke sælge flere billetter

Unionen fortæller på sin hjemmeside, at man forventer, at disciplinærudvalget har en afgørelse klar om tre uger:

»DBU Turneringer afsætter den kommende uge til at indhente udtalelser fra begge klubber og politiet samt givetvis tv-optagelser og optagelser fra sikkerhedskameraerne fra stadion, den efterfølgende uge på en sagsfremstilling, hvorefter udvalget gives en uge til dets sagsbehandling, som dermed forventes afsluttet om tre uger«, hedder det.

Ud over ovennævnte vil dommer Kenn Hansens rapport også indgå i sagen.

Kigger også på FCK-fans
FC København undgår muligvis heller ikke straf. Disciplinærudvalget skal i hvert fald kigge på, hvordan gæsternes fans har opført sig, og om FCK har et ansvar i den sammenhæng.

Læs ogsåFCK truer med at boykotte Brøndby Stadion

Derudover tager DBU kraftigt afstand fra begivenhederne og undrer sig over, at tingene kunne eskalere så kraftigt.

Unionen mener desuden, at man i samarbejde med politiet og klubberne har lavet et regelsæt, der skulle forhindre den slags ballade på de danske superligastadioner.

Læs ogsåBrøndby om uro: Måske var baneinvasionen planlagt

Indtil der foreligger en afgørelse, vil DBU i øvrigt ikke udtale sig om sagen.

PolitikenPlus
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Miiego AL3 Freedom AL3 Freedom fra MIIEGO er trådløse høretelefoner specialdesignet til sport med god/stabil pasform og lang batteritid. Fås i både en herre- og en dameversion.

  375 kr. Spar 125 kr. Læs mere
 • Nike Trail Kiger Jacket Nike Printed Trail Kiger jacket er en løbejakke til dig, der søger en let løbejakke med et hav af lækre detaljer, og et design der skiller sig ud fra mængden af løbejakker.

  900 kr. Spar 300 kr. Læs mere
 • Nike 7'' Trail Kiger Short Løbeshorts med god bevægelsfrihed og pasform. Shorten er udviklet til anvendelse i terrænet som er kendetegnet ved skiftende tempo og intensitet. Derfor fungerer shorten ved både høj og lav puls.

  335 kr. Spar 115 kr. Læs mere
 • Tom Tom Runner Cardio GPS Let betjent løbeur med GPS og pulsmåling i håndleddet.

  1.900 kr. Spar 300 kr. Læs mere