Superligaen

Morten Wieghorst kritiserer samarbejdet i AGF efter sin fyreseddel

Træneren, der blev fyret i Aarhus-klubben, har ikke travlt med at komme i et nyt trænerjob.

Superligaen

Morten Wieghorst har ikke hastværk med at komme i gang i et nyt trænerjob. Det er jo også kun et par måneder siden, at han – overraskende for mange – blev fyret i Aarhus-klubben 5. december, dagen efter at superligaoprykkerne havde slået FC Midtjyllands danske mestre med 2-1 i sidste efterårsrunde og kunne gå på vinterferie med stor afstand til nedrykningsstregen i landets bedste fodboldrække.

»Jeg vil være åben for de muligheder, som byder sig, men jeg er ikke desperat. Jeg har ikke noget på bedding lige nu. Jeg ser mig selv fortsætte i klubfodbold, i ind- eller udland«, siger han – og udelukker vel dermed en mulighed for, at han kunne være i spil til at blive den nye landstræner Åge Hareides assistent.

Læs også

»Det vigtige for mig, når jeg skal et nyt sted hen, er, at projektet er det rigtige. Tingene skal passe sammen – og det gjorde de ikke i AGF«, konstaterer han.

»Når jeg ikke tidligere har udtalt mig om afslutningen i AGF, var det, fordi jeg var skuffet, vred og ærgerlig og i mine følelsers vold. Lige dér er det bedst ikke at sige noget«.

Klubben er det vigtigste

»Nu vil jeg sige, at jeg vel kan slå fast – og jeg tror, alle kan se det – at fyringen af mig ikke handlede om det sportslige. Samarbejdet var ikke, som det skulle være. Det var afgørende. Samarbejdet mellem trænerne og sportschefen og direktøren. Hvis en klub skal have sportslig succes, er et godt samarbejde meget at drivkraften. Ledelsen måtte tage en beslutning, og det gjorde den«.

»AGF – klubben – er det vigtigste og ikke personerne. Jeg havde kontrakt til sommeren 2017, men kom ud af den med det samme, og nu prøver jeg at være konstruktiv og lære af det, der skete«, forklarer Morten Wieghorst.

Læs også

»Hvad kunne jeg selv have gjort, for at det ikke skulle være endt, som det gjorde? Jeg kan tage ved lære og være bedre forberedt, når jeg siger ja til det næste trænerjob. Folk siger, at det ikke er nogen skade til at have en periode, hvor man tager sig tid til at suge nye indtryk til sig, og det skal nok passe«.

Den 44-årige eks-landsholdsspiller vil søge inspiration, møde trænerkolleger og besøge klubber i udlandet i de kommende måneder og se træninger mange steder, selvfølgelig også i Danmark. Han var meget glad for perioden som nærmeste medarbejder til Michael Laudrup, da han var manager i Swansea, men Wieghorst har ikke en aftale med Laudrup om, at de eventuelt skal arbejde sammen igen.

Var på tale i Malmö FF

Nu er det mestertræneren fra sidste sæson, Glen Riddersholm, der har ansvaret for AGF-holdet.

Den svenske traditionsklub Malmö FF havde angiveligt kort efter fyringen i Aarhus Morten Wieghorst på en kandidatliste til cheftrænerjobbet. Dét fik Allan Kuhn – der i denne uge tager til Dubai for at deltage i en turnering sammen med bl.a. FCK og FC Midtjylland.

Læs også

Morten Wieghorst, som stadig bor i Aarhus, startede som superligatræner i FC Nordsjælland, hvor Kasper Hjulmann var hans assistent, og blev pokalvinder to gange, inden han blev ansat som U21-landstræner. Han kom til AGF i 2014 og fik holdet op i Superligaen, hvor han med 183 er nummer 16 på listen med trænerne med flest kampe.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce