FC Nordsjælland og Emiliano Marcondes skal vinde i Herning mod FCM, hvis de skal med i slutspillet. Men det er ikke nok – Randers og AaB må ikke vinde i henholdsvis Haderslev og Viborg.
Foto: Jens Dresling

FC Nordsjælland og Emiliano Marcondes skal vinde i Herning mod FCM, hvis de skal med i slutspillet. Men det er ikke nok – Randers og AaB må ikke vinde i henholdsvis Haderslev og Viborg.

Superligaen

Fodboldredaktøren: Midtvejsfinaler med ’kunstig’ spænding

Mest fokus på SønderjyskE, Randers FC, AaB og FC Nordsjælland i den sidste runde i grundspillet.

Superligaen
FOR ABONNENTER

Der var engang for mange år siden, da alle kampene i landets bedste fodboldrække blev spillet samtidig om søndagen. Og det havde da, syntes mange, sin charme og spænding at være på et stadion og følge med i én kamp og høre stadionspeakerens meldinger om scoringer og stillinger fra de andre. Og så kunne man måske se målene fra de fleste kampe i tv-sporten om aftenen.

Nu om dage er det kun ved enden af turneringen, at kampene skal fløjtes i gang på samme tid. Dog, i dag oplever vi en superligarunde midt i turneringen med samme starttidspunkt overalt. Der sker, fordi man med indførelsen af den nye turneringsstruktur laver noget ’kunstig spænding’ med grundspil og mesterskabsspil for top-6-holdene, gruppespil for de nederste otte hold og knockoutkampe og playoffkampe.

Og det vil faktisk kunne lykkes for et bundhold i grundspillet til sidst at kvalificere sig til europæisk deltagelse for næsen af et tophold. Nye tider i dansk fodbold. Men lad os nu give det en chance i nogle sæsoner.

Og det er i hvert fald godt, at det ikke er sådan, at pointene fra grundspillet skal halveres, som det er tilfældet i nogle lande med en turnering samme format. Dér kan man så komme ud for det groteske, at holdet, der har samlet flest point over hele sæsonen, ikke bliver mester til sidst.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce