Annonce
Annonce
Fodbold

FCM-spillere går glip af landskampe på grund af superligakamp

Esbjerg-FCM-kampen på mandag spænder ben for to landsholdsspillere.

FC Midtjylland kunne have haft backen Jesper Juelsgård i A-landsholdstruppen til testkampen mod Tyrkiet i Istanbul onsdag i næste uge, og den talentfulde angriber Marco Larsen skulle have spillet på U20-landsholdet, ligeledes mod Tyrkiet på udebane.

Men det forhindres af, at midtjyderne på mandag aften møder Esbjerg i Superligaen.

Turneringsprogrammet i Superligaen tager ikke nok hensyn til landsholdene, har Morten Olsen i den senere tid påpeget flere gange.

Læs ogsåViasat: Morten Olsen er trættende

Og FCM-træner Glen Riddersholm siger, at han er rigtig ærgerlig over, at Jesper Juelsgaard ikke kan være med i landsholdstruppen denne gang.

Conboy ind i stedet for Juelsgård
Landstræner Morten Olsen valgte på forhånd at se bort fra Jesper Juelsgård til truppen, der blev udtaget i mandags. Til venstrebackpladsen er så den tidligere Esbjerg-spiller Kevin Conboy, nu i hollandske NEC Nijmegen, kommet i spil som debutant i A-landsholdstruppen.

Morten Wieghorst, der har ansvaret for U20-landsholdet, tog i første omgang Marco Larsen med i truppen, men har nu imødekommet FC Midtjyllands ønske om, at angriberen kan blive fri for at tage med til Tyrkiet.

Læs ogsåMidtjyllands unge talenter fik hævn over danmarksmestrene

»Marco er vores mest ’varme’ angriber i øjeblikket. Han har scoret tre gange i vores to seneste kampe. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at vi har ham med til Esbjerg-kampen«, siger FCM-cheftræner Glen Riddersholm.

»Irriterende« for landstræneren
19-årige Marco Larsen lavede to mål i sidste uge, da midtjyderne slog FC Nordsjælland i pokalturneringen i Farum, og han scorede 2-0-målet i FCM’s 3-1-kamp mod AaB i Aalborg i mandags.

»Jeg har forståelse for, at FC Midtjylland meget gerne vil bruge Marco Larsen i Esbjerg-kampen. Men han mister så en chance for at vise sig frem på U20-landsholdet. Det er en irriterende situation for mig som træner for landsholdet og også for spilleren«, siger Morten Wieghorst.

Læs også FC Midtjylland straffer tungt AaB-forsvar

»Det er altså ikke holdbart i længden, at programlægningen for turneringskampene ikke er bedre koordineret med landskampprogrammet. De involverede parter må kunne tale sammen og finde en løsning, der tilgodeser både de sportslige og de kommercielle interesserer«, siger Morten Wieghorst.

Afhængige af tv-pengene
Glen Riddersholm, der selv har været DBU-ansat unglandstræner, er på samme linje:

Læs ogsåLandstræneren opgiver førsteplads i VM-puljen

»Divisionsforeningen og klubberne har en fantastisk tv-aftale, der giver mange penge, og den aftale skal respekteres af hensyn til tv-stationerne. Selvfølgelig. Men jeg håber, at der vil være sund fornuft til at se på de sportslige hensyn over for såvel klubberne som spillerne og trænerne. Dialog må være nøgleordet, så vi kan få løst problematikken til gavn for alle«.

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce