Annonce
Annonce
Fodbold

20-årig skulle lige sikre sig, at han ikke lukkede døren for Drogba

Wilfried Zaha er udtaget til det engelske A-landshold, men kan om to måneder blive afrikansk mester med Elfenbenskysten.

Valgfrihed. Zaha (t.h.) betragtes af flere engelske eksperter som den bedste spiller i den næstbedste engelske række, hvor han og Crystal Palace er på kurs mod Premier League. Foto: ALASTAIR GRANT (arkiv)/AP

Valgfrihed. Zaha (t.h.) betragtes af flere engelske eksperter som den bedste spiller i den næstbedste engelske række, hvor han og Crystal Palace er på kurs mod Premier League. Foto: ALASTAIR GRANT (arkiv)/AP

A-kampe for to lande

En ny karriere

Thiago Motta Brasilien (2) Italien (13)

Jermaine Jones Tyskland (3) USA (24)

Mehdi Carcela-González Belgien (2) Marokko (5)

George Mourad Sverige (2) Syrien (5)

Crystal Palace-spilleren Wilfried Zaha er havnet i et lille dilemma. Han ved ikke, hvilket land han skal repræsentere i landsholdssammenhæng.

I første omgang har den 20-årige offensivspiller dog valgt at takke ja til en invitation fra den engelske landstræner Roy Hodgson, der kan give Wilfried Zaha debut på onsdag i en testkamp mod Sverige.

Men før Wilfried Zaha takkede ja til det engelske tilbud, skulle han lige sikre sig, at han ikke lukkede døren for en mulig landsholdskarriere for Elfenbenskysten, skriver avisen Daily Mail.

Reglerne blev gransket og Wilfried Zaha fik sikkerhed for, at han selv i tilfælde af debut for England mod Sverige kan spille for Elfenbenskysten, hvis det er det, han ønsker.

De splittede

Fem der har valgt

David Trezeguet - 71 landskampe for Frankrig (kunne have spillet for Argentina)

Deco - 75 landskampe for Portugal (kunne have spillet for Brasilien)

Miroslav Klose - 126 landskampe for Tyskland (kunne have spillet for Polen)

Lukas Podolski - 105 landskampe for Tyskland (kunne have spillet for Polen)

Mesut Özil - 43 landskampe for Tyskland (kunn ehave spillet for Tyrkiet)

Englands kamp mod Sverige er nemlig ikke en kvalifikations- eller slutrundekamp, og derfor 'fanger bordet' ikke endnu. Et et eventuelt nationsskifte skal dog godkendes af Fifa.

LÆS OGSÅSkandale sender Drogba til ny slutrunde

Elfenbenskystens anfører, Champions League-finale-matchvinderen Didier Drogba, der nu spiller i kinesiske Shanghai Shenhua, ringede i sidste uge angiveligt til Zaha og ville overtale stortalentet til at spille for Elfenbenskysten, som i januar skal spille Africa Cup of Nations.

Wilfried Zaha, der er født i Elfenbenskysten, flyttede til England som fireårig.

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce