Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

Danmark har et godt tag på Tyrkiet

Tre danske sejre, fire uafgjorte og et enkelt nederlag lyder statistikken på mellem Danmark og Tyrkiet.

Gem til liste

Det danske fodboldlandshold plejer at gøre det godt mod aftenens modstander fra Tyrkiet.

Danmark har mødt tyrkerne otte gange tidligere, og det er blevet til tre sejre, fire uafgjorte kampe samt et enkelt nederlag.

De to seneste gange, at de to mandskaber har stået overfor hinanden er det endt i en pointdeling.

I efteråret 2004 blev det således 1-1 i Parken i en VM-kvalifikationskamp, hvor Jesper Grønkjær gjorde betingelserne for en dansk sejr svære, da han blev udvist efter en halv time. På det tidspunkt førte Danmark godt nok 1-0 på en straffesparkscoring fra Jon Dahl Tomasson.

Et år senere lykkedes det dog for Morten Olsens landshold at spille 2-2 i Istanbul med scoringer fra Claus Jensen og senere Søren Larsen i overtiden.

De to lande har kun en enkelt gang tidligere mødt hinanden ved en slutrunde, og det var ved EM i England i 1996, hvor Danmark vandt en gruppekamp med 3-0. Brian Laudrup blev dobbelt målscorer i det opgør, mens Allan Nielsen scorede en enkelt gang.

Aftenens kamp bliver fløjtet i gang klokken 20.00.

PolitikenPlus
 • Run Socks 2.0 Merino CEPs nye topkvalitets kompressionsløbestrømper med 17% merinould, der giver lidt ekstra varme på de kolde dage.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Long Vintertight Unisex Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • Gore Essential SO Gloves Varm løbehandske fremstillet i Windstopper materiale, der gør handsken fuldstændig vindtæt.

  260 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Polar M400 med pulsmåler M400 er et særdeles brugervenligt GPS-ur spækket med nemt anvendelige funktioner, der kan hjælpe dig i topform.

  1.350 kr. Spar 350 kr. Læs mere