Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

Danmark har et godt tag på Tyrkiet

Tre danske sejre, fire uafgjorte og et enkelt nederlag lyder statistikken på mellem Danmark og Tyrkiet.

Gem til liste

Det danske fodboldlandshold plejer at gøre det godt mod aftenens modstander fra Tyrkiet.

Danmark har mødt tyrkerne otte gange tidligere, og det er blevet til tre sejre, fire uafgjorte kampe samt et enkelt nederlag.

De to seneste gange, at de to mandskaber har stået overfor hinanden er det endt i en pointdeling.

I efteråret 2004 blev det således 1-1 i Parken i en VM-kvalifikationskamp, hvor Jesper Grønkjær gjorde betingelserne for en dansk sejr svære, da han blev udvist efter en halv time. På det tidspunkt førte Danmark godt nok 1-0 på en straffesparkscoring fra Jon Dahl Tomasson.

Et år senere lykkedes det dog for Morten Olsens landshold at spille 2-2 i Istanbul med scoringer fra Claus Jensen og senere Søren Larsen i overtiden.

De to lande har kun en enkelt gang tidligere mødt hinanden ved en slutrunde, og det var ved EM i England i 1996, hvor Danmark vandt en gruppekamp med 3-0. Brian Laudrup blev dobbelt målscorer i det opgør, mens Allan Nielsen scorede en enkelt gang.

Aftenens kamp bliver fløjtet i gang klokken 20.00.

PolitikenPlus
 • Bycykel Unisex cykel der passer til alle med justerbar sadel og styr. Minimal vedligeholdelse og høj kvalitet. Jopo bycyklen er den mest købte cykel model i de nordiske lande.

  Pluspris 3.295 kr. Alm. pris 3.629 kr. Køb
 • Skridttæller Smart skridttæller, Omron Walking style one 2.1, som skal klipses fast på bukselinningen.

  Pluspris 165 kr. Alm. pris 195 kr. Køb
 • Løbe t-shirt Nike er kendt for den gode kvalitet, det smarte design og mange funktionelle detaljer. T-shiten har gode svedtransporterende egenskaber, og klæber ikke.

  Pluspris 99 kr. Alm. pris 299 kr. Køb
 • Bycykel med 3 gear Unisex cykel der passer til alle med justerbar sadel og styr. Minimal vedligeholdelse og høj kvalitet. Jopo bycyklen er den mest købte cykel model i de nordiske lande.

  Pluspris 4.295 kr. Alm. pris 4.629 kr. Køb
 • Cykellygter Bookman cykellygter ? til stilsikre cyklister!

  Pluspris 125 kr. Alm. pris 150 kr. Køb