Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

Danmark har et godt tag på Tyrkiet

Tre danske sejre, fire uafgjorte og et enkelt nederlag lyder statistikken på mellem Danmark og Tyrkiet.

Gem til liste

Det danske fodboldlandshold plejer at gøre det godt mod aftenens modstander fra Tyrkiet.

Danmark har mødt tyrkerne otte gange tidligere, og det er blevet til tre sejre, fire uafgjorte kampe samt et enkelt nederlag.

De to seneste gange, at de to mandskaber har stået overfor hinanden er det endt i en pointdeling.

I efteråret 2004 blev det således 1-1 i Parken i en VM-kvalifikationskamp, hvor Jesper Grønkjær gjorde betingelserne for en dansk sejr svære, da han blev udvist efter en halv time. På det tidspunkt førte Danmark godt nok 1-0 på en straffesparkscoring fra Jon Dahl Tomasson.

Et år senere lykkedes det dog for Morten Olsens landshold at spille 2-2 i Istanbul med scoringer fra Claus Jensen og senere Søren Larsen i overtiden.

De to lande har kun en enkelt gang tidligere mødt hinanden ved en slutrunde, og det var ved EM i England i 1996, hvor Danmark vandt en gruppekamp med 3-0. Brian Laudrup blev dobbelt målscorer i det opgør, mens Allan Nielsen scorede en enkelt gang.

Aftenens kamp bliver fløjtet i gang klokken 20.00.

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere