Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

Danmark har et godt tag på Tyrkiet

Tre danske sejre, fire uafgjorte og et enkelt nederlag lyder statistikken på mellem Danmark og Tyrkiet.

Gem til liste

Det danske fodboldlandshold plejer at gøre det godt mod aftenens modstander fra Tyrkiet.

Danmark har mødt tyrkerne otte gange tidligere, og det er blevet til tre sejre, fire uafgjorte kampe samt et enkelt nederlag.

De to seneste gange, at de to mandskaber har stået overfor hinanden er det endt i en pointdeling.

I efteråret 2004 blev det således 1-1 i Parken i en VM-kvalifikationskamp, hvor Jesper Grønkjær gjorde betingelserne for en dansk sejr svære, da han blev udvist efter en halv time. På det tidspunkt førte Danmark godt nok 1-0 på en straffesparkscoring fra Jon Dahl Tomasson.

Et år senere lykkedes det dog for Morten Olsens landshold at spille 2-2 i Istanbul med scoringer fra Claus Jensen og senere Søren Larsen i overtiden.

De to lande har kun en enkelt gang tidligere mødt hinanden ved en slutrunde, og det var ved EM i England i 1996, hvor Danmark vandt en gruppekamp med 3-0. Brian Laudrup blev dobbelt målscorer i det opgør, mens Allan Nielsen scorede en enkelt gang.

Aftenens kamp bliver fløjtet i gang klokken 20.00.

PolitikenPlus
 • Miiego AL3 Freedom AL3 Freedom fra MIIEGO er trådløse høretelefoner specialdesignet til sport med god/stabil pasform og lang batteritid. Fås i både en herre- og en dameversion.

  375 kr. Spar 125 kr. Læs mere
 • Nike 7'' Trail Kiger Short Løbeshorts med god bevægelsfrihed og pasform. Shorten er udviklet til anvendelse i terrænet som er kendetegnet ved skiftende tempo og intensitet. Derfor fungerer shorten ved både høj og lav puls.

  335 kr. Spar 115 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Nike Trail Kiger Jacket Nike Printed Trail Kiger jacket er en løbejakke til dig, der søger en let løbejakke med et hav af lækre detaljer, og et design der skiller sig ud fra mængden af løbejakker.

  900 kr. Spar 300 kr. Læs mere
 • Tom Tom Runner Cardio GPS Let betjent løbeur med GPS og pulsmåling i håndleddet.

  1.900 kr. Spar 300 kr. Læs mere