Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

Tjekkiet sikrer sig håneretten og er klar til sej trekamp

Bulgarien tabte på hjemmebane i VM-test.

Gem til liste

Der er endnu fire måneder til det danske fodboldlandsholds VM-møde med Tjekkiet i Prag, men dømt ud fra tjekkernes evne til at finde vejen til nettet i testkampen mod Slovakiet, så er der god grund til pessimisme hos landstræner Morten Olsen.

Tjekkerne slog nemlig naboerne 3-0 i prestigeduellen, der bedst kan sammenlignes med danske opgør mod Sverige eller Norge.

David Lafata sørgede med sine første landskampsmål i over to år for 2-0 efter bare syv minutter, mens debutanten Borek Dockal lukkede og slukkede små 20 minutter før tid.

Danmark møder Tjekkiet 22. marts og fire dage senere hedder modstanderen Bulgarien.

Sej trekamp
Bulgarerne tabte onsdag på hjemmebane med 1-0 til Ukraine, der havde Shakhtar Donetsk-spilleren Oleksandr Kucher i en sjælden matchvinderrolle.

Taber Danmark kampene til Tjekkiet og Bulgarien, så vil der med fem kampe igen være mindst seks point op til den andenplads i VM-gruppe B, der giver adgang til to playoffkampe om retten til at deltage i slutrunden i Brasilien i 2014.

Landstræner Morten Olsen fortalte i et interview med Politiken, at det bliver en sej trekamp med tjekkerne og bulgarerne i 2013.

»Italien afgiver næppe førstepladsen. Og derfor kan det blive som toer og via playoffkampe, at vi skal kvalificere os«.

LÆS OGSÅLandstræneren opgiver førsteplads i VM-puljen

PolitikenPlus
 • Run Socks 2.0 Merino CEPs nye topkvalitets kompressionsløbestrømper med 17% merinould, der giver lidt ekstra varme på de kolde dage.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Long Vintertight Unisex Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • Gore Essential SO Gloves Varm løbehandske fremstillet i Windstopper materiale, der gør handsken fuldstændig vindtæt.

  260 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Polar M400 med pulsmåler M400 er et særdeles brugervenligt GPS-ur spækket med nemt anvendelige funktioner, der kan hjælpe dig i topform.

  1.350 kr. Spar 350 kr. Læs mere