Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

Tjekkiet sikrer sig håneretten og er klar til sej trekamp

Bulgarien tabte på hjemmebane i VM-test.

Gem til liste

Der er endnu fire måneder til det danske fodboldlandsholds VM-møde med Tjekkiet i Prag, men dømt ud fra tjekkernes evne til at finde vejen til nettet i testkampen mod Slovakiet, så er der god grund til pessimisme hos landstræner Morten Olsen.

Tjekkerne slog nemlig naboerne 3-0 i prestigeduellen, der bedst kan sammenlignes med danske opgør mod Sverige eller Norge.

David Lafata sørgede med sine første landskampsmål i over to år for 2-0 efter bare syv minutter, mens debutanten Borek Dockal lukkede og slukkede små 20 minutter før tid.

Danmark møder Tjekkiet 22. marts og fire dage senere hedder modstanderen Bulgarien.

Sej trekamp
Bulgarerne tabte onsdag på hjemmebane med 1-0 til Ukraine, der havde Shakhtar Donetsk-spilleren Oleksandr Kucher i en sjælden matchvinderrolle.

Taber Danmark kampene til Tjekkiet og Bulgarien, så vil der med fem kampe igen være mindst seks point op til den andenplads i VM-gruppe B, der giver adgang til to playoffkampe om retten til at deltage i slutrunden i Brasilien i 2014.

Landstræner Morten Olsen fortalte i et interview med Politiken, at det bliver en sej trekamp med tjekkerne og bulgarerne i 2013.

»Italien afgiver næppe førstepladsen. Og derfor kan det blive som toer og via playoffkampe, at vi skal kvalificere os«.

LÆS OGSÅLandstræneren opgiver førsteplads i VM-puljen

PolitikenPlus
 • Bycykel Unisex cykel der passer til alle med justerbar sadel og styr. Minimal vedligeholdelse og høj kvalitet. Jopo bycyklen er den mest købte cykel model i de nordiske lande.

  Pluspris 3.295 kr. Alm. pris 3.629 kr. Køb
 • Skridttæller Smart skridttæller, Omron Walking style one 2.1, som skal klipses fast på bukselinningen.

  Pluspris 165 kr. Alm. pris 195 kr. Køb
 • Løbe t-shirt Nike er kendt for den gode kvalitet, det smarte design og mange funktionelle detaljer. T-shiten har gode svedtransporterende egenskaber, og klæber ikke.

  Pluspris 99 kr. Alm. pris 299 kr. Køb
 • Bycykel med 3 gear Unisex cykel der passer til alle med justerbar sadel og styr. Minimal vedligeholdelse og høj kvalitet. Jopo bycyklen er den mest købte cykel model i de nordiske lande.

  Pluspris 4.295 kr. Alm. pris 4.629 kr. Køb
 • Cykellygter Bookman cykellygter ? til stilsikre cyklister!

  Pluspris 125 kr. Alm. pris 150 kr. Køb