Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Formel 1-kongen er indstillet på en følelsesladet afsked

Det 306. Formel 1-grand prix bliver også det sidste for Michael Schumacher.

Gem til liste

Han har prøvet det 305 gange før, men i morgen trækker Michael Schumacher for sidste gang hjelmen over hovedet.

Han har ikke fået forlænget sin kontrakt med McLaren-Mercedes, og derfor stopper den 43-årige tysker karrieren for anden gang.

LÆS ARTIKELSchumacher indstiller sin fantastiske karriere

Og denne gang er Schumacher langt bedre forberedt på, hvad der skal ske.

»Mit farvel bliver nok mindre emotionelt end i 2006, for da kæmpede vi stadig om mesterskabet, og der var langt mere intensitet«, siger Michael Schumacher.

Comeback i 2010
»Men jeg håber, at køre et nogenlunde konkurrencedygtigt løb, og at jeg bliver i stand til at nyde det. Jeg vil selvfølgelig helst kunne sige farvel med et stærkt løb, og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at det kommer til at ske«, siger den syvfoldige verdensmester.

LÆS ARTIKELSchumacher er lettet over sin beslutning

Han skabte masser af omtale, da han i slutningen af 2009 efter tre års pause meddelte, at han igen stillede op i Formel 1.

Denne gang blev det dog med knap så stor succes som tidligere, idet det endnu ikke er lykkedes ham at vinde et grandprix i en Mercedes-racer.

Nummer tre i Valencia
Han kom tættest på i juni i år i Valencia, hvor han sluttede på tredjepladsen i Det Europæiske Grand Prix.

Michael Schumacher er den Formel 1-pilot, der har kørt næstflest grandprix-løb. Rubens Barrichello nåede op på 322 løb, inden han stoppede karrieren i 2011.

Til gengæld er tyskeren den klart mest vindende kører nogensinde med 91 sejre. Det er næste dobbelt så mange som Alain Prost, der vandt 51 løb.

PolitikenPlus
 • Miiego AL3 Freedom AL3 Freedom fra MIIEGO er trådløse høretelefoner specialdesignet til sport med god/stabil pasform og lang batteritid. Fås i både en herre- og en dameversion.

  375 kr. Spar 125 kr. Læs mere
 • Nike 7'' Trail Kiger Short Løbeshorts med god bevægelsfrihed og pasform. Shorten er udviklet til anvendelse i terrænet som er kendetegnet ved skiftende tempo og intensitet. Derfor fungerer shorten ved både høj og lav puls.

  335 kr. Spar 115 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Nike Trail Kiger Jacket Nike Printed Trail Kiger jacket er en løbejakke til dig, der søger en let løbejakke med et hav af lækre detaljer, og et design der skiller sig ud fra mængden af løbejakker.

  900 kr. Spar 300 kr. Læs mere
 • Tom Tom Runner Cardio GPS Let betjent løbeur med GPS og pulsmåling i håndleddet.

  1.900 kr. Spar 300 kr. Læs mere