Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Formel 1-kongen er indstillet på en følelsesladet afsked

Det 306. Formel 1-grand prix bliver også det sidste for Michael Schumacher.

Gem til liste

Han har prøvet det 305 gange før, men i morgen trækker Michael Schumacher for sidste gang hjelmen over hovedet.

Han har ikke fået forlænget sin kontrakt med McLaren-Mercedes, og derfor stopper den 43-årige tysker karrieren for anden gang.

LÆS ARTIKELSchumacher indstiller sin fantastiske karriere

Og denne gang er Schumacher langt bedre forberedt på, hvad der skal ske.

»Mit farvel bliver nok mindre emotionelt end i 2006, for da kæmpede vi stadig om mesterskabet, og der var langt mere intensitet«, siger Michael Schumacher.

Comeback i 2010
»Men jeg håber, at køre et nogenlunde konkurrencedygtigt løb, og at jeg bliver i stand til at nyde det. Jeg vil selvfølgelig helst kunne sige farvel med et stærkt løb, og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at det kommer til at ske«, siger den syvfoldige verdensmester.

LÆS ARTIKELSchumacher er lettet over sin beslutning

Han skabte masser af omtale, da han i slutningen af 2009 efter tre års pause meddelte, at han igen stillede op i Formel 1.

Denne gang blev det dog med knap så stor succes som tidligere, idet det endnu ikke er lykkedes ham at vinde et grandprix i en Mercedes-racer.

Nummer tre i Valencia
Han kom tættest på i juni i år i Valencia, hvor han sluttede på tredjepladsen i Det Europæiske Grand Prix.

Michael Schumacher er den Formel 1-pilot, der har kørt næstflest grandprix-løb. Rubens Barrichello nåede op på 322 løb, inden han stoppede karrieren i 2011.

Til gengæld er tyskeren den klart mest vindende kører nogensinde med 91 sejre. Det er næste dobbelt så mange som Alain Prost, der vandt 51 løb.

PolitikenPlus
 • Run Socks 2.0 Merino CEPs nye topkvalitets kompressionsløbestrømper med 17% merinould, der giver lidt ekstra varme på de kolde dage.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Long Vintertight Unisex Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • Gore Essential SO Gloves Varm løbehandske fremstillet i Windstopper materiale, der gør handsken fuldstændig vindtæt.

  260 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Polar M400 med pulsmåler M400 er et særdeles brugervenligt GPS-ur spækket med nemt anvendelige funktioner, der kan hjælpe dig i topform.

  1.350 kr. Spar 350 kr. Læs mere