Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Formel 1-kongen er indstillet på en følelsesladet afsked

Det 306. Formel 1-grand prix bliver også det sidste for Michael Schumacher.

Gem til liste

Han har prøvet det 305 gange før, men i morgen trækker Michael Schumacher for sidste gang hjelmen over hovedet.

Han har ikke fået forlænget sin kontrakt med McLaren-Mercedes, og derfor stopper den 43-årige tysker karrieren for anden gang.

LÆS ARTIKELSchumacher indstiller sin fantastiske karriere

Og denne gang er Schumacher langt bedre forberedt på, hvad der skal ske.

»Mit farvel bliver nok mindre emotionelt end i 2006, for da kæmpede vi stadig om mesterskabet, og der var langt mere intensitet«, siger Michael Schumacher.

Comeback i 2010
»Men jeg håber, at køre et nogenlunde konkurrencedygtigt løb, og at jeg bliver i stand til at nyde det. Jeg vil selvfølgelig helst kunne sige farvel med et stærkt løb, og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at det kommer til at ske«, siger den syvfoldige verdensmester.

LÆS ARTIKELSchumacher er lettet over sin beslutning

Han skabte masser af omtale, da han i slutningen af 2009 efter tre års pause meddelte, at han igen stillede op i Formel 1.

Denne gang blev det dog med knap så stor succes som tidligere, idet det endnu ikke er lykkedes ham at vinde et grandprix i en Mercedes-racer.

Nummer tre i Valencia
Han kom tættest på i juni i år i Valencia, hvor han sluttede på tredjepladsen i Det Europæiske Grand Prix.

Michael Schumacher er den Formel 1-pilot, der har kørt næstflest grandprix-løb. Rubens Barrichello nåede op på 322 løb, inden han stoppede karrieren i 2011.

Til gengæld er tyskeren den klart mest vindende kører nogensinde med 91 sejre. Det er næste dobbelt så mange som Alain Prost, der vandt 51 løb.

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere