Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Dramatisk Formel 1-sæson kulminerer på de sidste omgange

Sebastian Vettel genvinder VM-titlen med et forspring på bare tre point til Fernando Alonso.

Gem til liste

Sebastian Vettel kan kalde sig verdens yngste tredobbelte verdensmester i Formel 1, efter han søndag sikrede sig titlen for tredje gang i træk ved det brasilianske grand prix i São Paulo.

Tyskeren vandt VM-stillingen med sølle tre point ned til sin rival Fernando Alonso (Ferrari). Sæsonens sidste grand prix blev vundet af McLarens Jenson Button.

Spændingen var maksimal før løbet, og allerede i det første sving eksploderede det hele i en cocktail af gnistrende nerver og skyer, der sendte let regn ned over banen.

Den forsvarende verdensmester, Sebastian Vettel, kunne med en placering i top-4 sikre sig titlen, men så skete det eneste, der ikke måtte ske.

Tyskeren fik en skidt start og snurrede rundt, og pludselig lå han sidst. Løbet, som skulle være en fest for Red Bull, startede i katastrofens tegn.

Men derfra kørte den 25-årige tysker som en velsmurt robot og hentede konkurrenterne en efter en.

Regnen kom
Samtidig var hans rival til VM-titlen Fernando Alonso i alvorlige problemer. Inden for de første 10-15 omgange mistede spanieren kontrollen to gange og trillede af banen på grund af bremsefejl.

Det ustadige vejr over São Paulo betød, at team-eksperterne havde svært ved at finde en god løsning på udfordringen med dækskifte.

LÆS OGSÅAlonso håber på regn og kaos i Formel 1-gyser

Efter 21 omgange kørte Vettel ud af pitten som nummer fem lige efter rivalen Alonso. Red Bull var i kontrol.

Men de mange sammenstød betød, at safetycaren kort efter blev sendt ud, hvilket gav håbet tilbage til Alonso, idet han skulle slutte på podiet for at have en chance for at vinde VM-titlen.

Safetycaren sikrede nemlig, at Alonso fik snor i Nico Hulkenberg og Jenson Button, som begge havde fået et stort forspring.

Smadret forhjul
Efter 55 omgange kom den store åbning for Alonso. Lewis Hamilton, som førte løbet på det tidspunkt, kørte sammen med Nico Hulkenberg.

Briten fik smadret sit forhjul, og pludselig avancerede Fernando Alonso til tredjepladsen. Samtidig kiksede det hos Red Bull-teamet i pitten, da Sebastian Vettel skulle skifte hjul, og så var afstanden i VM-stillingen mellem de to rivaler blot fire point.

Men Vettel holdt stand, og Alonso kunne ikke nå op til Jenson Button, så tyskeren kunne tage sin tredje VM-sejr.

Grand prixet i São Paulo var Michael Schumachers sidste Formel 1-løb. Den 43-årige syvdobbelte VM-vinder indstillede også karrieren i 2006, da han kørte for Ferrari. I 2010 gjorde han comeback hos Mercedes.

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere