Annonce
Annonce
Sport

Ferrari vil fjerne Vettels VM-titel på skrivebordet

Ferrari har officielt klaget over en Sebastian Vettel-overhaling ved det brasilianske grand prix.

Gem til liste

Dramaet vil ikke stoppe i Formel 1, selv om Sebastian Vettel i søndagens brasilianske grand prix sikrede sig verdensmesterskabet for tredje år i træk i sæsonens sidste løb.

Ferrari, der måtte se spanieren Fernano Alonso slutte som toer i VM-stillingen blot tre point efter tyskeren, har nemlig officielt indgivet en klage til den internationale motorsportsunion (FIA) mod en af Vettels overhalinger i løbet.

Læs ogsåVettel fattes ord: Jeg græd i død mikrofon

Det bekræfter Ferrari på sin Twitter-profil, efter at både britiske og italienske medier har skrevet om Ferraris mulige protest i løbet af torsdagen.

Klager over overhaling
Ferrari har kigget på optagelser, der er lagt på videotjenesten YouTube, hvor man angiveligt ser Vettel overhale Toro Rossos Jean-Eric Vergne i en gul flagzone - altså i et område på banen, hvor der ikke må overhales.

Læs ogsåMedier: Ferrari overvejer protest mod Vettel

At overhale under et gult flag straffes normalt under selve løbet. Køreren, som har lavet den ulovlige overhaling, skal en tur gennem pitten. Derved mister han værdifuld tid.

Når den forbudte overhaling ikke opdages under selve løbet, så kan der ifølge reglerne gives en straf på 20 sekunder efterfølgende, har The Daily Mail skrevet tidligere torsdag.

Kan koste VM-titlen
Vettel sluttede som nummer seks i Brasilien, men med en tidsstraf på 20 sekunder ville tyskeren ryge ned på en ottendeplads, og så ville Alonso være verdensmester. Spanieren sluttede som toer i Brasilien.

Læs ogsåDramatisk Formel 1-sæson kulminerer på de sidste omgange

Næsten samtidig med at Ferrari meldte ud om teamets officielle protest, skrev autosport.com, at FIA ikke har set Vettel gøre noget forkert i den omtalte overhaling.

FIA har ifølge autosport.com vurderet, at det gule flag var ophævet, da Vettel overhalede.

PolitikenPlus
 • Long Vintertight Unisex Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • Gore Essential SO Gloves Varm løbehandske fremstillet i Windstopper materiale, der gør handsken fuldstændig vindtæt.

  260 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Run Socks 2.0 Merino CEPs nye topkvalitets kompressionsløbestrømper med 17% merinould, der giver lidt ekstra varme på de kolde dage.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Polar M400 med pulsmåler M400 er et særdeles brugervenligt GPS-ur spækket med nemt anvendelige funktioner, der kan hjælpe dig i topform.

  1.350 kr. Spar 350 kr. Læs mere