Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Ferrari vil fjerne Vettels VM-titel på skrivebordet

Ferrari har officielt klaget over en Sebastian Vettel-overhaling ved det brasilianske grand prix.

Gem til liste

Dramaet vil ikke stoppe i Formel 1, selv om Sebastian Vettel i søndagens brasilianske grand prix sikrede sig verdensmesterskabet for tredje år i træk i sæsonens sidste løb.

Ferrari, der måtte se spanieren Fernano Alonso slutte som toer i VM-stillingen blot tre point efter tyskeren, har nemlig officielt indgivet en klage til den internationale motorsportsunion (FIA) mod en af Vettels overhalinger i løbet.

Læs ogsåVettel fattes ord: Jeg græd i død mikrofon

Det bekræfter Ferrari på sin Twitter-profil, efter at både britiske og italienske medier har skrevet om Ferraris mulige protest i løbet af torsdagen.

Klager over overhaling
Ferrari har kigget på optagelser, der er lagt på videotjenesten YouTube, hvor man angiveligt ser Vettel overhale Toro Rossos Jean-Eric Vergne i en gul flagzone - altså i et område på banen, hvor der ikke må overhales.

Læs ogsåMedier: Ferrari overvejer protest mod Vettel

At overhale under et gult flag straffes normalt under selve løbet. Køreren, som har lavet den ulovlige overhaling, skal en tur gennem pitten. Derved mister han værdifuld tid.

Når den forbudte overhaling ikke opdages under selve løbet, så kan der ifølge reglerne gives en straf på 20 sekunder efterfølgende, har The Daily Mail skrevet tidligere torsdag.

Kan koste VM-titlen
Vettel sluttede som nummer seks i Brasilien, men med en tidsstraf på 20 sekunder ville tyskeren ryge ned på en ottendeplads, og så ville Alonso være verdensmester. Spanieren sluttede som toer i Brasilien.

Læs ogsåDramatisk Formel 1-sæson kulminerer på de sidste omgange

Næsten samtidig med at Ferrari meldte ud om teamets officielle protest, skrev autosport.com, at FIA ikke har set Vettel gøre noget forkert i den omtalte overhaling.

FIA har ifølge autosport.com vurderet, at det gule flag var ophævet, da Vettel overhalede.

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere