Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Ferrari vil fjerne Vettels VM-titel på skrivebordet

Ferrari har officielt klaget over en Sebastian Vettel-overhaling ved det brasilianske grand prix.

Gem til liste

Dramaet vil ikke stoppe i Formel 1, selv om Sebastian Vettel i søndagens brasilianske grand prix sikrede sig verdensmesterskabet for tredje år i træk i sæsonens sidste løb.

Ferrari, der måtte se spanieren Fernano Alonso slutte som toer i VM-stillingen blot tre point efter tyskeren, har nemlig officielt indgivet en klage til den internationale motorsportsunion (FIA) mod en af Vettels overhalinger i løbet.

Læs ogsåVettel fattes ord: Jeg græd i død mikrofon

Det bekræfter Ferrari på sin Twitter-profil, efter at både britiske og italienske medier har skrevet om Ferraris mulige protest i løbet af torsdagen.

Klager over overhaling
Ferrari har kigget på optagelser, der er lagt på videotjenesten YouTube, hvor man angiveligt ser Vettel overhale Toro Rossos Jean-Eric Vergne i en gul flagzone - altså i et område på banen, hvor der ikke må overhales.

Læs ogsåMedier: Ferrari overvejer protest mod Vettel

At overhale under et gult flag straffes normalt under selve løbet. Køreren, som har lavet den ulovlige overhaling, skal en tur gennem pitten. Derved mister han værdifuld tid.

Når den forbudte overhaling ikke opdages under selve løbet, så kan der ifølge reglerne gives en straf på 20 sekunder efterfølgende, har The Daily Mail skrevet tidligere torsdag.

Kan koste VM-titlen
Vettel sluttede som nummer seks i Brasilien, men med en tidsstraf på 20 sekunder ville tyskeren ryge ned på en ottendeplads, og så ville Alonso være verdensmester. Spanieren sluttede som toer i Brasilien.

Læs ogsåDramatisk Formel 1-sæson kulminerer på de sidste omgange

Næsten samtidig med at Ferrari meldte ud om teamets officielle protest, skrev autosport.com, at FIA ikke har set Vettel gøre noget forkert i den omtalte overhaling.

FIA har ifølge autosport.com vurderet, at det gule flag var ophævet, da Vettel overhalede.

PolitikenPlus
 • Miiego AL3 Freedom AL3 Freedom fra MIIEGO er trådløse høretelefoner specialdesignet til sport med god/stabil pasform og lang batteritid. Fås i både en herre- og en dameversion.

  375 kr. Spar 125 kr. Læs mere
 • Nike 7'' Trail Kiger Short Løbeshorts med god bevægelsfrihed og pasform. Shorten er udviklet til anvendelse i terrænet som er kendetegnet ved skiftende tempo og intensitet. Derfor fungerer shorten ved både høj og lav puls.

  335 kr. Spar 115 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Nike Trail Kiger Jacket Nike Printed Trail Kiger jacket er en løbejakke til dig, der søger en let løbejakke med et hav af lækre detaljer, og et design der skiller sig ud fra mængden af løbejakker.

  900 kr. Spar 300 kr. Læs mere
 • Tom Tom Runner Cardio GPS Let betjent løbeur med GPS og pulsmåling i håndleddet.

  1.900 kr. Spar 300 kr. Læs mere