Med 101 scorede mål i tre sikre sejre har Camilla Herrem og de øvrige norske kvinder hidtil været aldeles suveræne ved VM i Tyskland.
Foto: Marijan Murat/AP

Med 101 scorede mål i tre sikre sejre har Camilla Herrem og de øvrige norske kvinder hidtil været aldeles suveræne ved VM i Tyskland.

Håndbold

Stærke jenter: Norge styrer mod et nyt topresultat ved VM

Intet bliver overladt til tilfældighederne i den norske jagt på endnu en VM-titel. 14 personer skal sørge for, at landsholdet har optimale vilkår.

Håndbold
FOR ABONNENTER

Da Danmark i 2015 lagde haller til VM, stod finalen i Boxen i Herning mellem Norge og Holland, og ved den lejlighed vandt de norske jenter med en finalesejr over Holland for tredje gang guldet og rykkede dermed op på siden af de nu hedengangne nationer Sovjetunionen og DDR, som begge står noteret for tre titler.

Og når det aktuelle og 23. verdensmesterskab siden 1957 slutter med finalestævnet i Hamburg søndag 17. december, kan Norge meget vel komme op på siden af Rusland, der som eneste nation har vundet guld fire gange.

I hvert fald har Norge i holdets tre første kampe ved VM her i Tyskland vist skræmmende styrke med tre sejre, og i hver kamp er det blevet til minimum 30 mål. Det vidner om en effektiv håndboldmaskine, der nu har kørt som smurt i over 30 år, siden det i 1986 blev til VM-bronze.

Og det er ikke, fordi Norge udelukkende har mødt kanonføde som Argentina, der fik en håndboldlektion og tabte 36-21. Heller ikke normalt stærke hold som Ungarn og Polen kunne stille noget som helst op mod Norge og blev tildelt nederlag på henholdsvis 30-22 og 35-20.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce