Annonce
Annonce
EM i håndbold

Danmark tæt på EM-semifinalen efter storkamp

Med en forrygende indsats vendte Danmark kampen på hovedet i anden halveg og slog Spanien.

På en fuldstændig forrygende 2. halvleg vendte Danmark fuldstændig op og ned på opgøret mod Spanien, og med en sejr på 27-23 er de tidligere dobbelte europamestre nu ganske tæt på EM-semifinalen på fredag i Krakow. Sejren skyldes i første omgang en fantastisk forsvarsindsats i de sidste 30 minutter, men også landstrænerens taktisk kneb med at sætte Mikkel Hansen og Michael Damgaard på banen samtidig i angrebsspillet havde en stor virkning.

En enkelt sejr i en af de sidste to kampe i mellemrunde mod Sverige og Tyskland vil formentlig være nok til en plads i semifinalen.

De danske spillere og landstræner Gudmundur Gudmundsson havde på forhånd forudsagt, hvordan kampen ville komme til at forløbe, og stort set ned til mindste detalje, var det lige nøjagtigt sådan, de første 30 minutter foregik.

Tvang danskerne over midten

Spanierne dannede en forsvarsopstilling formet som en skål, og forsøgte dermed at tvinge danskerne ind over midten. Og det var lige nøjagtigt, hvad danskerne gjorde, hvilket i starten gjorde arbejdet let for målmandsgiganten Arpad Sterbik. Han stod lige der, hvor skuddene kom, og eksempelvis brændte Mikkel Hansen sine tre første forsøg.

Mads Mensah brændte også tre skud, når han søgte ind over midten, og de danske spillere gik dermed ind i den fælde, de vidste, Spanien ville stille op.

Da Spanien efter knap fem minutters spil bragte sig foran 5-1, reagerede landstræneren prompte og tog en timeout. Det hjalp, for det danske hold kom væsentligt bedre med, og var helt med ved både 6-7 og 8-9. Men så begyndte det at halte igen. De fysisk stærke spaniere spillede hele tiden ind til stregkæmpen Julen Aguinagalde – også som ventet – og han gjorde livet svært for det danske forsvar.

MINUT FOR MINUTDanmark leverer stort comeback mod Spanien

Niklas Landin tog i og for sig udmærket fra, men de spanske spillere fik fat i næsten alle returbolde, og kunne derfor score en række lette mål. Dem skulle Danmark derimod kæmpe hårdt for, og begivenhederne i 1. halvleg gav ikke løfter om, at det ville blive lettere i fortsættelsen.

Landstræner Gudmundur Gudmundsson reagerede på de danske fortrædeligheder ved at sende Mikkel Hansen og Michael Damgaard på banen sammen i angrebet. Det gav straks bonus, og det var i det første kvarter især indspil til Jesper Nøddesbo, der gav spanierne voldsomme problemer. Barcelona-stregen scorede fire mål i de første 11 minutter, og selv om fløjene Casper U. Mortensen og hans Lindberg brændte nogle oplagte chancer, var Danmark pludselig med igen.

Udlinging et kvarter før tid

Michael Damgaard havde ikke helt med sine skud, men han havde nogle gode indspil til stregen, og pludselig var Sterbik i Spaniens mål helt menneskelig. Til gengæld tog Niklas Landin godt fra, og efter knapt et kvarters spil af 2. halvleg udlignede Mikkel Hansen til 18-18.

Med fire mål på stribe gik Danmark fra 16-18 til 20-18, og hallen var ved at eksplodere, da Landin reddede et straffekast fra Rivera. Det blev også 21-18, da Casper U. Mortensen havde en friløber, men fløjen brændte den lille matchbold, da der blev dømt overtrådt.

Storkamp i Wroclaw!

1 af 15. Jesper Nøddesbo og en trist spanier. Foto: jens dresling

2 af 15. Danmarks Mads Mensah og Spaniens Jorge Maqueda. Foto: jens dresling

3 af 15. Mikkel Hansen i aktion. Foto: jens dresling

4 af 15. Danmarks Mads Mensah med Spaniens Viran Morros De Argila og Eduardo Gurbindo. Foto: jens dresling

5 af 15. Danmarks Rasmus Lauge Schmidt og Spaniens Viran Morros De Argila og Eduardo Gurbindo. Foto: jens dresling

6 af 15. Danmarks Jesper Nøddesbo og Michael Damgaard med Spaniens Victor Tomas. Foto: jens dresling

7 af 15. Niklas Landin skælder ud. Foto: jens dresling

8 af 15. Danmarks Henrik Møllgaard og Jesper Nøddesbo med Spaniens Julen Aguinagalde. Foto: jens dresling

9 af 15. Danmarks Jesper Nøddesbo med Spaniens Jorge Maqueda og Juan Del Arco . Foto: jens dresling

10 af 15. Niklas Landin. Foto: jens dresling

11 af 15. Landstræner Gudmundur Gudmundsson. Foto: jens dresling

12 af 15. Mikkel Hansen jubler efter en scoring. Foto: jens dresling

13 af 15. Danmarks Anders Eggert jubler efter en scoring med Spaniens Jorge Maqueda i baggrunden. Foto: jens dresling

14 af 15. Hans Lindberg jubler. Foto: jens dresling

15 af 15. Mikkel Hansen, Niklas Landin og Anders Eggert jubler efter sejren. Foto: jens dresling

Godt otte minutter fra slutfløjtet gjorde Anders Eggert det til 22-18 på straffekast, Hans Lindberg øgede til 23-18, og på det tidspunkt havde Spanien ikke scoret i over 10 minutter.

Med fem minutter tilbage førte Danmark 24-19 mod et rådvildt spansk hold, der på det tidspunkt blot havde scoret fem mål i 2. halvleg. Det 6. blev sat ind, da en spansk spiller opfangede riposten på et straffekast, der ellers var blevet pareret af Niklas Landin.

Redaktionen anbefaler

Kampens forløb: Danmark leverer stort comeback mod Spanien

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce