Annonce
Annonce
Annonce
EM i håndbold

Dansk delegationsleder: EHF misinformerede os

EHF gav urigtige oplysninger, fastholder DHF's delegationsleder, Tina Fensdal.

Gem til liste

Det danske kvindelandsholds delegationsleder ved håndbold-EM i Serbien, Tina Fensdal, afviser, at det europæiske håndboldforbund (EHF) på det tekniske møde i Nis før slutrunden gjorde opmærksom på, at der kun var to VM-pladser på spil.

Det hævder en EHF-talsmand ellers, efter at danskerne først efter kampen mod Norge torsdag aften blev klar over, at den kamp om femtepladsen, de har kvalificeret sig til, er fuldstændig uden betydning.

Der blev svaret på spørgsmålet
»Jeg kan ikke nikke genkendende til EHF's udlægning«, siger Tina Fensdal og beskriver, hvad der efter hendes opfattelse skete på mødet i Nis.

»Den franske delegationsleder stiller et direkte spørgsmål til EHF-lederen Peter Sichelschmidt, som går på, hvorfor vi skal spille kampen om femtepladsen«.

»Og der får vi et klart svar, at det er fordi, at hvis Norge og Serbien går i semifinalen, så er der en ekstra VM-plads at spille om«, siger Tina Fensdal.

En rigtig irriterende situation
Hun fortæller, at da den melding kom fra Sichelschmidt, tog hun det for gode varer.

»Jeg var ikke klar over, at der stod i reglementet, at der kun skulle to hold med. Så jeg har egentlig aldrig været i tvivl om, at det var tre hold«, siger hun.

Hun er træt af sagen, der har betydet, at hun pludselig har været ufrivillig centrum for opmærksomheden på en fredag, hvor det egentlig burde handle om kvindernes sejr over Norge.

»Det har været ganske forfærdeligt. Jeg har arbejdet for damehåndbolden i mange år, og det her er måske ikke lige det, vi havde brug for, og det er klart, at det er en rigtig irriterende situation at stå i«, siger Tina Fensdal.

Afviser kritik fra Team Danmark
Tidligere på fredagen langede Team Danmark-direktør Michael Andersen ud efter delegationsledelsen, som han mener, er ansvarlig for den pinlige sag.

LÆS ARTIKELTeam Danmark giver ansvaret til DHF

»Han har ikke været til stede på mødet, det har jeg. Jeg er absolut ikke enig med ham«, siger Tina Fensdal.

PolitikenPlus
 • Run Socks 2.0 Merino CEPs nye topkvalitets kompressionsløbestrømper med 17% merinould, der giver lidt ekstra varme på de kolde dage.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Long Vintertight Unisex Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • Gore Essential SO Gloves Varm løbehandske fremstillet i Windstopper materiale, der gør handsken fuldstændig vindtæt.

  260 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Polar M400 med pulsmåler M400 er et særdeles brugervenligt GPS-ur spækket med nemt anvendelige funktioner, der kan hjælpe dig i topform.

  1.350 kr. Spar 350 kr. Læs mere