Annonce
Annonce
Annonce
EM i håndbold

Dansk delegationsleder: EHF misinformerede os

EHF gav urigtige oplysninger, fastholder DHF's delegationsleder, Tina Fensdal.

Gem til liste

Det danske kvindelandsholds delegationsleder ved håndbold-EM i Serbien, Tina Fensdal, afviser, at det europæiske håndboldforbund (EHF) på det tekniske møde i Nis før slutrunden gjorde opmærksom på, at der kun var to VM-pladser på spil.

Det hævder en EHF-talsmand ellers, efter at danskerne først efter kampen mod Norge torsdag aften blev klar over, at den kamp om femtepladsen, de har kvalificeret sig til, er fuldstændig uden betydning.

Der blev svaret på spørgsmålet
»Jeg kan ikke nikke genkendende til EHF's udlægning«, siger Tina Fensdal og beskriver, hvad der efter hendes opfattelse skete på mødet i Nis.

»Den franske delegationsleder stiller et direkte spørgsmål til EHF-lederen Peter Sichelschmidt, som går på, hvorfor vi skal spille kampen om femtepladsen«.

»Og der får vi et klart svar, at det er fordi, at hvis Norge og Serbien går i semifinalen, så er der en ekstra VM-plads at spille om«, siger Tina Fensdal.

En rigtig irriterende situation
Hun fortæller, at da den melding kom fra Sichelschmidt, tog hun det for gode varer.

»Jeg var ikke klar over, at der stod i reglementet, at der kun skulle to hold med. Så jeg har egentlig aldrig været i tvivl om, at det var tre hold«, siger hun.

Hun er træt af sagen, der har betydet, at hun pludselig har været ufrivillig centrum for opmærksomheden på en fredag, hvor det egentlig burde handle om kvindernes sejr over Norge.

»Det har været ganske forfærdeligt. Jeg har arbejdet for damehåndbolden i mange år, og det her er måske ikke lige det, vi havde brug for, og det er klart, at det er en rigtig irriterende situation at stå i«, siger Tina Fensdal.

Afviser kritik fra Team Danmark
Tidligere på fredagen langede Team Danmark-direktør Michael Andersen ud efter delegationsledelsen, som han mener, er ansvarlig for den pinlige sag.

LÆS ARTIKELTeam Danmark giver ansvaret til DHF

»Han har ikke været til stede på mødet, det har jeg. Jeg er absolut ikke enig med ham«, siger Tina Fensdal.

PolitikenPlus
 • Bycykel Unisex cykel der passer til alle med justerbar sadel og styr. Minimal vedligeholdelse og høj kvalitet. Jopo bycyklen er den mest købte cykel model i de nordiske lande.

  Pluspris 3.295 kr. Alm. pris 3.629 kr. Køb
 • Skridttæller Smart skridttæller, Omron Walking style one 2.1, som skal klipses fast på bukselinningen.

  Pluspris 165 kr. Alm. pris 195 kr. Køb
 • Løbe t-shirt Nike er kendt for den gode kvalitet, det smarte design og mange funktionelle detaljer. T-shiten har gode svedtransporterende egenskaber, og klæber ikke.

  Pluspris 99 kr. Alm. pris 299 kr. Køb
 • Bycykel med 3 gear Unisex cykel der passer til alle med justerbar sadel og styr. Minimal vedligeholdelse og høj kvalitet. Jopo bycyklen er den mest købte cykel model i de nordiske lande.

  Pluspris 4.295 kr. Alm. pris 4.629 kr. Køb
 • Cykellygter Bookman cykellygter ? til stilsikre cyklister!

  Pluspris 125 kr. Alm. pris 150 kr. Køb