Annonce
Annonce
Annonce
VM i håndbold

Islands træner udpeger den svaghed, der kan koste Danmark VM-guldet

»Spørgsmålet er om forsvaret er godt nok«, siger Aron Kristjansson efter det store nederlag til Danmark.

Gem til liste

Den islandske landstræner Aron Kristjansson, der spillede syv sæsoner i Skjern og taler solidt jysk, var imponeret af den danske indsats i 36-28-sejren over hans mandskab.

»Med det angrebsspil, den kontrafase og det gode målmandsspil har Danmark chancen for at vinde VM-titlen og guldmedaljerne«, vurderede Kristjansson efter kampen.

»Det danske hold kommer med et meget stort tryk. Men det store spørgsmål er, om forsvaret kan klare opgaven i det lange løb. Jeg mener, danskerne har noget at arbejde med på det felt«.

ANALYSEHer er manden, der giver holdet stil

Til politiken.dk siger den islandske chef, at han og spillerne var forberedte på, at danskerne ville forsøge at løbe dem omkuld.

»Og det skete jo også«, konstaterede han.

»Vi kom med tunge ben efter vores hårde kamp mod Makedonien, og da vores trup ikke er så bred på grund af skadesafbud, kunne vi ikke hænge på«.

»Vi viste gode ting i angrebet, vi havde især et godt stregspil, som voldte danskerne store problemer, men vi fik aldrig løst de hurtige danske angreb. Henrik Møllgaard var jo fantastisk til at komme med frem med fuld kraft, han skød jo fra 13 meter, når han ikke havde nogen at aflevere til«.

LÆS OGSÅ Wilbek kan ikke få armene ned: Noget af det bedste danske spil nogensinde

Aron Kristjansson udtrykte håb om, at det danske hold vil fortsætte sejrsstimen og slå Makedonien, mens Island i fredagskampen selv klarer sin del ved at slå Qatar, så kan Island komme videre på en tredjeplads.

»Danskerne skal ikke tage let på kampen og bryde rytmen. Et nederlag vil være et dårligt afsæt til ottendedelsfinalen«, mente han.

MINUT FOR MINUT
Island fik en lussing: Dansk klasseindsats udløser bonusfridag

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere