Annonce
Annonce
Annonce
VM i håndbold

Islands træner udpeger den svaghed, der kan koste Danmark VM-guldet

»Spørgsmålet er om forsvaret er godt nok«, siger Aron Kristjansson efter det store nederlag til Danmark.

Gem til liste

Den islandske landstræner Aron Kristjansson, der spillede syv sæsoner i Skjern og taler solidt jysk, var imponeret af den danske indsats i 36-28-sejren over hans mandskab.

»Med det angrebsspil, den kontrafase og det gode målmandsspil har Danmark chancen for at vinde VM-titlen og guldmedaljerne«, vurderede Kristjansson efter kampen.

»Det danske hold kommer med et meget stort tryk. Men det store spørgsmål er, om forsvaret kan klare opgaven i det lange løb. Jeg mener, danskerne har noget at arbejde med på det felt«.

ANALYSEHer er manden, der giver holdet stil

Til politiken.dk siger den islandske chef, at han og spillerne var forberedte på, at danskerne ville forsøge at løbe dem omkuld.

»Og det skete jo også«, konstaterede han.

»Vi kom med tunge ben efter vores hårde kamp mod Makedonien, og da vores trup ikke er så bred på grund af skadesafbud, kunne vi ikke hænge på«.

»Vi viste gode ting i angrebet, vi havde især et godt stregspil, som voldte danskerne store problemer, men vi fik aldrig løst de hurtige danske angreb. Henrik Møllgaard var jo fantastisk til at komme med frem med fuld kraft, han skød jo fra 13 meter, når han ikke havde nogen at aflevere til«.

LÆS OGSÅ Wilbek kan ikke få armene ned: Noget af det bedste danske spil nogensinde

Aron Kristjansson udtrykte håb om, at det danske hold vil fortsætte sejrsstimen og slå Makedonien, mens Island i fredagskampen selv klarer sin del ved at slå Qatar, så kan Island komme videre på en tredjeplads.

»Danskerne skal ikke tage let på kampen og bryde rytmen. Et nederlag vil være et dårligt afsæt til ottendedelsfinalen«, mente han.

MINUT FOR MINUT
Island fik en lussing: Dansk klasseindsats udløser bonusfridag

PolitikenPlus
 • Miiego AL3 Freedom AL3 Freedom fra MIIEGO er trådløse høretelefoner specialdesignet til sport med god/stabil pasform og lang batteritid. Fås i både en herre- og en dameversion.

  375 kr. Spar 125 kr. Læs mere
 • Nike 7'' Trail Kiger Short Løbeshorts med god bevægelsfrihed og pasform. Shorten er udviklet til anvendelse i terrænet som er kendetegnet ved skiftende tempo og intensitet. Derfor fungerer shorten ved både høj og lav puls.

  335 kr. Spar 115 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Nike Trail Kiger Jacket Nike Printed Trail Kiger jacket er en løbejakke til dig, der søger en let løbejakke med et hav af lækre detaljer, og et design der skiller sig ud fra mængden af løbejakker.

  900 kr. Spar 300 kr. Læs mere
 • Tom Tom Runner Cardio GPS Let betjent løbeur med GPS og pulsmåling i håndleddet.

  1.900 kr. Spar 300 kr. Læs mere