Annonce
Annonce
Annonce
VM i håndbold

VM-styrmanden undrer sig over mystiske islændinge

»Vi skal køre videre og slå Makedonien«, lyder det fra Rasmus Lauge efter storsejren over Island.

Gem til liste

Når Rasmus Lauge fra Bjerringbro-Silkeborg kigger sig i spejlet næste gang, kan han sige: Det gjorde du sgu godt.

Den unge VM-spiller styrede flot den danske indsats i 36-28-sejren over Island, hvilket sikrede det danske landsholds førsteplads i VM-slutrundens pulje B i Sevilla – og det uanset resultatet af fredagens kamp mod Makedonien.

LÆS OGSÅVM-analyse: Her er manden, der giver holdet stil

»Men det skal ikke få os til at slappe af i den sidste af de fem puljekampe. Vi skal ikke være ’ligeglade’ og få et dårligt resultat, der vil ærgre os og være dumt at gå videre med. Vi skal vinde den kamp og løfte vores gejst og selvtillid yderligere«, fastslog Rasmus Lauge.

Foto og lyd:Wilbek: »Vi cruisede hjem«

Efter sejren over Island var han godt tilfreds med både holdets og sin egen indsats.

»Det gik især godt i første halvleg, synes jeg, også selv om det haltede lidt med opdækningen af Islands effektive stregspil. Men i anden halvleg giver vi dem nogle ’fedtemål’, og det skulle vi ikke have gjort – men til gengæld var vores offensiv ikke til at bremse«.

LÆS OGSÅIslands træner udpeger den svaghed, der kan koste Danmark VM-guldet

Rasmus Lauge mente, at den islandske opdækning var noget ’mystisk’ efter pausen.

»De gik aldrig frem og dækkede midtzonen, når Henrik Møllgaard løb med frem i ’anden bølge’ i de hurtige angreb, og det forstod jeg ikke. Han kunne enten aflevere frit eller skyde, når det passede ham«, sagde spilleren fra Bjerringbro-Silkeborg.

LÆS OGSÅWilbek kan ikke få armene ned: Noget af det bedste danske spil nogensinde

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere