Annonce
Annonce
VM i håndbold

VM-styrmanden undrer sig over mystiske islændinge

»Vi skal køre videre og slå Makedonien«, lyder det fra Rasmus Lauge efter storsejren over Island.

Gem til liste

Når Rasmus Lauge fra Bjerringbro-Silkeborg kigger sig i spejlet næste gang, kan han sige: Det gjorde du sgu godt.

Den unge VM-spiller styrede flot den danske indsats i 36-28-sejren over Island, hvilket sikrede det danske landsholds førsteplads i VM-slutrundens pulje B i Sevilla – og det uanset resultatet af fredagens kamp mod Makedonien.

LÆS OGSÅVM-analyse: Her er manden, der giver holdet stil

»Men det skal ikke få os til at slappe af i den sidste af de fem puljekampe. Vi skal ikke være ’ligeglade’ og få et dårligt resultat, der vil ærgre os og være dumt at gå videre med. Vi skal vinde den kamp og løfte vores gejst og selvtillid yderligere«, fastslog Rasmus Lauge.

Foto og lyd:Wilbek: »Vi cruisede hjem«

Efter sejren over Island var han godt tilfreds med både holdets og sin egen indsats.

»Det gik især godt i første halvleg, synes jeg, også selv om det haltede lidt med opdækningen af Islands effektive stregspil. Men i anden halvleg giver vi dem nogle ’fedtemål’, og det skulle vi ikke have gjort – men til gengæld var vores offensiv ikke til at bremse«.

LÆS OGSÅIslands træner udpeger den svaghed, der kan koste Danmark VM-guldet

Rasmus Lauge mente, at den islandske opdækning var noget ’mystisk’ efter pausen.

»De gik aldrig frem og dækkede midtzonen, når Henrik Møllgaard løb med frem i ’anden bølge’ i de hurtige angreb, og det forstod jeg ikke. Han kunne enten aflevere frit eller skyde, når det passede ham«, sagde spilleren fra Bjerringbro-Silkeborg.

LÆS OGSÅWilbek kan ikke få armene ned: Noget af det bedste danske spil nogensinde

PolitikenPlus
 • Long Vintertight Unisex Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • Gore Essential SO Gloves Varm løbehandske fremstillet i Windstopper materiale, der gør handsken fuldstændig vindtæt.

  260 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Run Socks 2.0 Merino CEPs nye topkvalitets kompressionsløbestrømper med 17% merinould, der giver lidt ekstra varme på de kolde dage.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Polar M400 med pulsmåler M400 er et særdeles brugervenligt GPS-ur spækket med nemt anvendelige funktioner, der kan hjælpe dig i topform.

  1.350 kr. Spar 350 kr. Læs mere