Annonce
Annonce
Annonce
Ishockey

VM-finalen i ishockey kan om fem år blive spillet i København

Danmark og Letland afleverer en fælles ansøgning om at arrangere VM i ishockey i 2017.

Gem til liste

Danmark og Letland vil sammen arrangere ishockey-VM i 2017.

Det blev onsdag meldt officielt ud af Danmarks Ishockey Union (DIU), som er nået til enighed med det lettiske ishockeyforbund om de sidste detaljer.

»Vi har vurderet, at et samarbejde med Letland vil stille os stærkere økonomisk«, siger Henrik Bach Nielsen, formand for DIU, i en pressemeddelelse.

Letland rakte tidligere i år hånden ud til Danmark om et fælles VM-bud, der blandt andet skal konkurrere med det fælles bud fra Tyskland og Frankrig.

LÆS OGSÅDansker får plads i ishockeyens verdenstop

Det fik Danmark til at skifte kurs i forhold til den oprindelige plan om at arrangere VM alene.

I henhold til det fælles bud skal kampene afvikles i København og Riga.

VM-finale i Danmark
Copenhagen Arena, der skal stå færdig i 2015, skal lægge is til over 30 kampe, herunder slutkampene.

»Et ishockey-VM er et af verdens største sportsevents, og arrangementet vil være det største nogensinde i Danmark«, siger Henrik Bach Nielsen.

»Så det er klart, at det ud fra en risikobedømmelse er bedre at dele værtskabet med et andet land, navnlig når det samtidig er lykkedes os at få finalen og semifinalerne til København«.

LÆS OGSÅKøbenhavns nye multiarena får plads til Lady Gaga

»Samtidig stiller samarbejdet os bedre i konkurrencen om VM-buddet, fordi Letland har mange venner i det internationale ishockeymiljø. Det samme har vi, så vi føler os godt rustet, når der skal stemmes om VM 2017 i maj 2013«, siger Henrik Bach Nielsen.

VM-værtskabet bliver tildelt på verdenskongressen i Stockholm om et halvt år.

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere