Annonce
Annonce
Annonce
Ishockey

VM-finalen i ishockey kan om fem år blive spillet i København

Danmark og Letland afleverer en fælles ansøgning om at arrangere VM i ishockey i 2017.

Gem til liste

Danmark og Letland vil sammen arrangere ishockey-VM i 2017.

Det blev onsdag meldt officielt ud af Danmarks Ishockey Union (DIU), som er nået til enighed med det lettiske ishockeyforbund om de sidste detaljer.

»Vi har vurderet, at et samarbejde med Letland vil stille os stærkere økonomisk«, siger Henrik Bach Nielsen, formand for DIU, i en pressemeddelelse.

Letland rakte tidligere i år hånden ud til Danmark om et fælles VM-bud, der blandt andet skal konkurrere med det fælles bud fra Tyskland og Frankrig.

LÆS OGSÅDansker får plads i ishockeyens verdenstop

Det fik Danmark til at skifte kurs i forhold til den oprindelige plan om at arrangere VM alene.

I henhold til det fælles bud skal kampene afvikles i København og Riga.

VM-finale i Danmark
Copenhagen Arena, der skal stå færdig i 2015, skal lægge is til over 30 kampe, herunder slutkampene.

»Et ishockey-VM er et af verdens største sportsevents, og arrangementet vil være det største nogensinde i Danmark«, siger Henrik Bach Nielsen.

»Så det er klart, at det ud fra en risikobedømmelse er bedre at dele værtskabet med et andet land, navnlig når det samtidig er lykkedes os at få finalen og semifinalerne til København«.

LÆS OGSÅKøbenhavns nye multiarena får plads til Lady Gaga

»Samtidig stiller samarbejdet os bedre i konkurrencen om VM-buddet, fordi Letland har mange venner i det internationale ishockeymiljø. Det samme har vi, så vi føler os godt rustet, når der skal stemmes om VM 2017 i maj 2013«, siger Henrik Bach Nielsen.

VM-værtskabet bliver tildelt på verdenskongressen i Stockholm om et halvt år.

PolitikenPlus
 • Miiego AL3 Freedom AL3 Freedom fra MIIEGO er trådløse høretelefoner specialdesignet til sport med god/stabil pasform og lang batteritid. Fås i både en herre- og en dameversion.

  375 kr. Spar 125 kr. Læs mere
 • Nike 7'' Trail Kiger Short Løbeshorts med god bevægelsfrihed og pasform. Shorten er udviklet til anvendelse i terrænet som er kendetegnet ved skiftende tempo og intensitet. Derfor fungerer shorten ved både høj og lav puls.

  335 kr. Spar 115 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Nike Trail Kiger Jacket Nike Printed Trail Kiger jacket er en løbejakke til dig, der søger en let løbejakke med et hav af lækre detaljer, og et design der skiller sig ud fra mængden af løbejakker.

  900 kr. Spar 300 kr. Læs mere
 • Tom Tom Runner Cardio GPS Let betjent løbeur med GPS og pulsmåling i håndleddet.

  1.900 kr. Spar 300 kr. Læs mere