Annonce
Annonce
Annonce
Ishockey

NHL-spiller byder kolleger velkommen til Danmark

Colin Greening tør ikke gætte på, hvor mange andre NHL-spillere, der tager turen til dansk ishockey.

Gem til liste

Colin Greening var den første NHL-spiller, der brugte lockouten i den nordamerikanske ishockeyliga til at prøve niveauet i AL-Bank Ligaen af.

Og canadieren har bestemt ikke fortrudt, at han sagde ja til et tilbud fra Aalborg Pirates.

»Jeg var lidt i tvivl om, hvordan det ville gå, for jeg har aldrig spillet i Europa før. Men jeg er blevet virkelig godt modtaget på holdet, og de giver mig gode råd om, hvordan spillet foregår herovre«.

»Folk har været helt nede på jorden og har bare behandlet mig som en ven«, siger Greening, der tilsyneladende hurtigt har vænnet sig til en større isflade, end han er vant til.

LÆS OGSÅNHL-invasion? Flere kanoner kan være på vej

I fem kampe har han lavet otte point og har dermed allerede har markeret sig som en profil i ligaen.

Han får nu følgeskab af Nashvilles Kevin Klein, der skal spille for Herlev, og Greening anbefaler gerne andre spillere at tage turen til Danmark i jagten på spilletid.

LÆS OGSÅNHL-spiller kommer med gode anbefalinger

Spørgsmålet er så, hvor mange der vælger at tage springet til et fremmed land og en liga, hvor niveauet trods alt ligger et stykke under, hvad de er vant til.

»Nogle kommer herover for oplevelsens skyld, andre føler måske, at de har brug for at få kamptræning, og andre prioriterer til gengæld familien højere og kan sagtens nøjes med at træne derhjemme«.

»Der er da også spillere, der er kommet til Europa, men som allerede er rejst hjem igen, fordi det ikke lige var dem. Jeg tror, at det kommer meget an på den enkelte spillers situation«, siger Greening.

Han løber fredag aften på dansk is igen, når Aalborg Pirates tager turen sydpå til Esbjerg og EfB Ishockey.

PolitikenPlus
 • Miiego AL3 Freedom AL3 Freedom fra MIIEGO er trådløse høretelefoner specialdesignet til sport med god/stabil pasform og lang batteritid. Fås i både en herre- og en dameversion.

  375 kr. Spar 125 kr. Læs mere
 • Nike 7'' Trail Kiger Short Løbeshorts med god bevægelsfrihed og pasform. Shorten er udviklet til anvendelse i terrænet som er kendetegnet ved skiftende tempo og intensitet. Derfor fungerer shorten ved både høj og lav puls.

  335 kr. Spar 115 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Nike Trail Kiger Jacket Nike Printed Trail Kiger jacket er en løbejakke til dig, der søger en let løbejakke med et hav af lækre detaljer, og et design der skiller sig ud fra mængden af løbejakker.

  900 kr. Spar 300 kr. Læs mere
 • Tom Tom Runner Cardio GPS Let betjent løbeur med GPS og pulsmåling i håndleddet.

  1.900 kr. Spar 300 kr. Læs mere