Annonce
Annonce
Ishockey

NHL-spiller byder kolleger velkommen til Danmark

Colin Greening tør ikke gætte på, hvor mange andre NHL-spillere, der tager turen til dansk ishockey.

Gem til liste

Colin Greening var den første NHL-spiller, der brugte lockouten i den nordamerikanske ishockeyliga til at prøve niveauet i AL-Bank Ligaen af.

Og canadieren har bestemt ikke fortrudt, at han sagde ja til et tilbud fra Aalborg Pirates.

»Jeg var lidt i tvivl om, hvordan det ville gå, for jeg har aldrig spillet i Europa før. Men jeg er blevet virkelig godt modtaget på holdet, og de giver mig gode råd om, hvordan spillet foregår herovre«.

»Folk har været helt nede på jorden og har bare behandlet mig som en ven«, siger Greening, der tilsyneladende hurtigt har vænnet sig til en større isflade, end han er vant til.

LÆS OGSÅNHL-invasion? Flere kanoner kan være på vej

I fem kampe har han lavet otte point og har dermed allerede har markeret sig som en profil i ligaen.

Han får nu følgeskab af Nashvilles Kevin Klein, der skal spille for Herlev, og Greening anbefaler gerne andre spillere at tage turen til Danmark i jagten på spilletid.

LÆS OGSÅNHL-spiller kommer med gode anbefalinger

Spørgsmålet er så, hvor mange der vælger at tage springet til et fremmed land og en liga, hvor niveauet trods alt ligger et stykke under, hvad de er vant til.

»Nogle kommer herover for oplevelsens skyld, andre føler måske, at de har brug for at få kamptræning, og andre prioriterer til gengæld familien højere og kan sagtens nøjes med at træne derhjemme«.

»Der er da også spillere, der er kommet til Europa, men som allerede er rejst hjem igen, fordi det ikke lige var dem. Jeg tror, at det kommer meget an på den enkelte spillers situation«, siger Greening.

Han løber fredag aften på dansk is igen, når Aalborg Pirates tager turen sydpå til Esbjerg og EfB Ishockey.

PolitikenPlus
 • Long Vintertight Unisex Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • Gore Essential SO Gloves Varm løbehandske fremstillet i Windstopper materiale, der gør handsken fuldstændig vindtæt.

  260 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Run Socks 2.0 Merino CEPs nye topkvalitets kompressionsløbestrømper med 17% merinould, der giver lidt ekstra varme på de kolde dage.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Polar M400 med pulsmåler M400 er et særdeles brugervenligt GPS-ur spækket med nemt anvendelige funktioner, der kan hjælpe dig i topform.

  1.350 kr. Spar 350 kr. Læs mere