Der skete en teknisk fejl på politiken.dk.
Det beklager vi meget.

Du kan enten prøve at genindlæse siden for at se, om det skulle være blevet bedre eller du kan gå tilbage til forsiden af politiken.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Tennis

Tennisstjerner trygler om flere dopingtest

Federer og Murray, der i øjeblikket spiller sæsonfinale, mener ikke, der bliver taget blodprøver nok i tennis.

Gem til liste

Armstrongsagen og dens omtale af udbredt bloddoping har sat sine spor i sportsverdenen, hvor forbund og nationale antidopingagenturer forsøger at tjekke egne procedurer. Og i tennisverdenen kalder eliten nu på en mere hyppig testning. Både Andy Murray og Roger Federer føler, at de ikke bliver testet ofte nok, og især lægger de op til, at der i højere grad bør benyttes blodtest.

»Det er vigtigt, at vi har tilstrækkeligt med dopingtest. Jeg kan ikke lide, når jeg kun bliver testet få gange i løbet af en sæson. Vi bør testes oftere, da det er helt afgørende for, at vores sport kan holdes ren«, har Roger Federer sagt på et pressemøde i London.

»Jeg synes ikke, jeg bliver testet så ofte som for seks-syv år siden, og jeg forstår ikke hvorfor. Vi bliver ikke blodtestet ret ofte, så det vil være fint med mig, hvis der gøres noget mere på det område«.

Murray: En ren sport
Ifølge Det Internationale Tennisforbund, ITF’s, opgørelser for 2011 er schweizeren blevet testet i konkurrence 4-6 gange og uden for konkurrence 1-3 gange, men det er ikke udspecificeret, hvor mange af disse test der er urin- eller blodtest.

Til gengæld viser tallene, at der blandt de mandlige spillere kun er taget 18 prøver ud til blodtest for hele den sæson. Ikke meget, når man tænker på, at der f.eks. er noteret godt 1.500 spillere på verdensranglisten.

Det skal dog understreges, at tallene ikke omfatter test foretaget af nationale antidopingorganisationer.

Den olympiske mester, Andy Murray, der blev blodtestet før sidste uges turnering i Paris, er på linje med sin kollega.

»Vi bliver da testet, men jeg synes, det kunne ske oftere. En stor del af vores testprogram er urinprøver og ikke ret mange blodprøver. Jeg mener, vi skal satse på at dække hele det område ordentligt ind, for selv om tennis nok er en ren sport, vil det være godt at kunne dokumentere det så ofte som overhovedet muligt«, siger Andy Murray ifølge BBC.

Link til Armstrong
Tennissportens ledere har tidligere været involveret i mystiske afgørelser i diverse dopingsager, og med jævne mellemrum er det pæne billede af den rene hvide sport krakeleret.

ATP-spilleren med flest titler i denne sæson indtil videre, spanske David Ferrer (7), er blevet beskyldt for at benytte den omstridte landsmand, lægen Luis Garcia del Moral, men den lille fighter nægter overhovedet at have mødt lægen, der ligesom Ferrer holder til i Valencia.

Del Moral er udelukket på livstid af det amerikanske antidopingagentur (Usada) for sin rolle i dopingskandalen omkring Lance Armstrong, og ITF har forbudt spillerne at have kontakt med lægen.

Torsdag mødtes netop David Ferrer og Roger Federer i O2 Arena i London, hvor kampen i gruppe B endte med sejr til Federer efter to tætte sæt, 6-4, 7-6(5). Dermed er han videre til weekendens semifinaler. I gruppe A skal Andy Murray i aften i sin sidste gruppekamp besejre franske Jo-Wilfried Tsonga, hvis han skal være sikker på at nå semifinalerne.

LÆS OGSÅRoger Federer: Jeg er genial under tag

Her er Federer den mest sandsynlige modstander.

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere