Annonce
Annonce
Annonce
Tennis

Federer bøjer sig i støvet over for stor vinder

Verdens bedste tennisspiller, Novak Djokovic, dedikerede sin sejr i sæsonfinalen til sin syge far.

Gem til liste

Selvom tennisveteranen Roger Federer i denne sæson pustede sin konkurrent Novak Djokovic i nakken ved at erobre verdensranglistens førsteplads i en periode, er der ved sæsonens afslutningen ingen tvivl:

Verdens bedste tennisspiller lige nu er Novak Djokovic. Det cementerede han mandag ved at vinde sæsonfinalen i London og ved at slutte sæsonen på toppen af verdensranglisten for andet år i træk.

Læs ogsåNovak Djokovic vinder sæsonfinalen

Selv Roger Federer, som indkasserede mandagens finalenederlag på 7-6 (8/6), 7-5, måtte bøje sig for den 25-årige serber til trods for sine egne gode bedrifter i løbet af sæsonen - blandt andet en sejr i Wimbledon.

Gensidige roser
»Tillykke til Novak for en fantastisk turnering og et fantastisk år. Du er den bedste. Det har også været et fantastisk år for mig«, siger den 31-årige schweizer, der stadig kan bryste sig af, at have vundet flest grand slam-titler i historien.

Djokovic roste også Federer, der tidligere har vundet sæsonfinale på ATP-touren hele seks gange, og som slutter sæsonen som nummer to på verdensranglisten.

»Det er altid et privilegium og en udfordring at spille mod Roger«, siger Djokovic.

Læs ogsåRoger Federer: Folk er helt vilde med mig

Modstanderne kæmpede i to timer og 14 minutter, før serberen kunne juble over sin sejr. Herefter dedikerede han tilten til sin far, der har kæmpet med en blodsygdom:

Anden sejr i sæsonfinale
»Det har givet mig ekstra styrke, at min far kæmper for sit helbred. Jeg ville spille for ham«.

»Det er en af grundene til, at jeg giver alt i hver kamp. Især i aften. Det var en titel til ham«, siger Djokovic og fortæller, at hans far nu har det bedre.

LÆS OGSÅLøchtes overmænd vinder sæsonfinalen

Det er anden gang, at serberen vinder sæsonfinalen. Det skete også i 2008, hvor finalen blev spillet i Shanghai.

Han kan dog kun notere sig for en enkelt af årets grand slam-titler, nemlig årets første, Australian Open. Den skadede spanier Rafael Nadal tog French Open, mens US Open blev vundet af Andy Murray.

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere