Annonce
Annonce
Annonce
Tennis

Dansk Tennis Forbund: Carlsen er et scoop

Ansættelsen af Kenneth Carlsen som landstræner vækker jubel i Dansk Tennis Forbund.

Gem til liste

Dansk Tennis Forbund (DTF) har svært ved at få armene ned efter at have sikret sig Kenneth Carlsens underskrift på landstrænerkontrakten.

»En fjer i hatten. Han er et scoop«, lyder den umiddelbare reaktion hos forbundets direktør, Sune Irgens Alenkær, der uddyber:

»Kenneth er en international kapacitet, og når vi nu implementerer den røde tråd hele vejen igennem vores system, så kan vi ikke ønske os nogen bedre til at sikre kontinuitet og den svære overgang fra ungsenior til landsholdsspiller«, uddyber han og henviser til Kenneth Carlsens internationale cv, hvor Carlsen selv tog turen præcis den vej, som man nu håber, at også andre spillere kan gøre.

LÆS OGSÅKenneth Carlsen får drømmejobbet

Ansættelsen af en landstræner i DTF sker efter sommerens og efterårets debat om Team Danmarks ændrede støttepolitik. Som Politiken beskrev under Wimbledon, så har tennisforbundet ikke kunnet sikret sig en længerevarende aftale med Team Danmark på grund af de specifikke krav til specialforbundene.

Til gengæld vækker ideen og ansættelsen af Kenneth Carlsen som DTF-landstræner så stor begejstring i Team Danmark, at DTF formentlig får tildelt flere penge på etårig basis til det konkrete projekt, man nu har søsat.

Ond cirkel skal brydes
Ansøgningen angående den fremtidige elitestruktur i DTF skal Team Danmarks bestyrelse formelt tage stilling til på mandag, men forbundet forventer, at den bliver godkendt. Samtidig med elitesatsningen satser Dansk Tennis Forbund på nye strategier på andre nøgleområder. 20 års jævn medlemstilbagegang skal ultimo 2013 byttes ud med 10.000 nye medlemmer.

»Vi har tabt 50 pct. af medlemmerne på godt 20 år. Nu har vi allerede fået 40 nye klubber ind under DTF-paraplyen, og det giver en fremgang på næsten 15 pct., som bringer os godt på vej«, siger Sune Alenkær.

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere