Annonce
Annonce
Tennis

Wozniackis vej ud af Grand Slam-depression går over en hidsig kasakher

Danskeren møder i Melbourne en ung spiller med dårligt omdømme.

Det er tid til årets første Grand Slam-turnering og dermed også tid for tennisstjernen Caroline Wozniacki til at leve op til sin status. Det har knebet gevaldigt med stjernespil, og de seneste tre år er hun i snit kun nået til 3. runde af de største turneringer. Nu er de blå baner klar til Australian Open i Melbourne, men spøgsmålet er, om danskeren er klar til at levere varen fra start.

OPTIMIST:Skadefri Wozniacki har følelsen af at kunne slå alle

Mange seedede spillere siger, at 1. runde i en Grand Slam-turnering altid er svær, fordi man lige skal spilles ind på banerne og finde sit rette niveau. Denne gang skal Wozniacki mandag morgen også regne med, at hun må vænne sig til voldsomme udråb og en meget temperamentsfuld modstander, for 21-årige Julia Putintseva fra Kasakhstan er mere berygtet for sin opførsel end hun er kendt for sin gode tennis.

Putintseva var en meget lovende junior, men springet til WTA og seniorturen har været vanskelig for hende. Og resultaterne lader stadig vente på sig, selv om hendes unge træner Roman Kislianskij herser med hende.

ILTER.  Julia Putintseva smider med ketsjeren, nårspillet ikke kører. Men det plejer ikke at hjælpe at straffe værktøjet. - Arkivfoto: Nick Wass/ AP »Jeg har mest af alt brug for at forbedre mig mentalt. Jeg skal lære at koncentrere mig om mit spil og ikke alt det andet, der foregår omkring mig«, sagde Julia Putintseva, da hun som 18-årig for alvor satsede på en karriere som professionel tennisspiller. »Den største forskel på junior- og så seniortennis, det er koncentrationen. Det er svært at holde fokus og et højt niveau gennem en hel kamp«.

Det er det fortsat, selv om det måske er blevet til lidt færre af de hidsige aktioner inden for stregerne. Men Julia Putintseva er ikke en populær skikkelse i det omrejsende tenniscirkus, og det er hendes far Anton heller ikke. Altså endnu en af de mange far-datter-konstellationer, der gennem årene har kaldt på hovedrysten i tennismiljøet.

Jeg har aldrig mødt en spiller med en værre indstilling til sportmanship

Coco Vandeweghe om Julia Putintseva

For et par år siden gik det helt galt under en turnering i Bruxelles, hvor Putintseva havde besejret Coco Vandeweghe. Amerikaneren fortalte, at Putintseva og dennes far havde overfuset hende efter opgøret. Vandeweghe gengav ordene fra Putintseva således:

»Du er en forfærdelig spiller. Du kan kun serve, og jeg vinder alle duellerne«.

ANALYSE:Tennisstjerner fanget af deres egen succes

Coco Vandeweghe var rystet over oplevelsen. »Jeg har aldrig mødt en spiller med en værre indstilling til sportmanship. Hvordan kan nogen overhovedet finde på at kommentere en modstanders spil på så negativ en måde, når man lige har vundet?«, har Vandeweghe tweeted.

»Og det gjorde det kun endnu værre, at hendes far stod og klappede, mens det blev sagt«. Vandeweghe understregede også, at der under kampen ingen konfrontationer havde været mellem spillerne. Putintseva afviste kritikken og mente, amerikaneren bare var bitter over nederlaget.

FAKTA

WOZNIACKI, TRE ÅRS GRAND SLAM
 • 2015
 • Australian Open: 2. runde
 • French Open: 2. runde
 • Wimbledon: 4. runde
 • US Open: 2. runde
 • 2014
 • Australian Open: 3. runde
 • French Open: 1. runde
 • Wimbledon: 4. runde
 • US Open: Finalen
 • 2013
 • Australian Open: 4. runde
 • French Open: 2. runde
 • Wimbledon: 2. runde
 • US Open: 3. runde

Julia Putintseva er født i Moskva og startede tidligt med tennis, der som teenager også bragte hende i kontakt med nogle af sportens respekterede eksperter. Hun rejste til Patrick Mouratoglou Academy i Paris - træneren, der de seneste år har skaffet Serena Williams endnu mere succes. Og her har hun også taget imod rådgivning fra den tidligere nr. 1 i verden, schweizeren Martina Hingis.

OKAY:Wozniacki møder kasakher i første runde

Men det er ikke gået, som hverken de forskellige rådgivere eller Putintseva har drømt om. Hun er nået frem i top-100, hvor hun netop nu er placeret som nr. 78, men det er ikke det, unge tennistalenter håber på som slutniveau, efter de har satset enormt hårdt på deres sport i en årrække. Heller ikke Putintseva, der i 2012 skiftede nationalitet fra Rusland til Kasakhstan.

Sæson 2015 var, ligesom for Wozniacki, en skuffelse med mange tidlige nederlag og til sidst et dyk ned til ITF-niveau. Sidste år tabte hun i 1. runde ved Australian Open, og i sin første turnering i år tabte hun i Sydneys 2. runde til Monica Puig fra Puerto Rico.

Wozniacki er meget optimistisk og udtalte forleden, at hun er så fysisk frisk, at hun føler sig i stand til at besejre hvem som helst.

JUSTERING:Wozniacki rykker tilbage, men får bedre seedning

Danskeren har endnu ikke så meget at bygge udsagnet på i denne sæson, hvor det i Auckland blev til tre sejre over modstandere placeret væsentligt under hendes egen 18.-plads på ranglisten. I semifinalen tabte hun så til USA's Sloane Stephens og nåede dermed ikke så langt som i 2015, da hun startede sæsonen med at nå Auckland-finalen, som dengang fik Venus Williams som vinder.

Men en klar afvisning af den iltre Julia Putintseva - uden at indgå i diskussioner med hende - er jo altid en god start på en Grand Slam.

Redaktionen anbefaler

Kvindernes timeløn i toptennis er en halv million højere end mændenes

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce