Andy Murray, der her ses under en showkamp mod Roger Federer i Glasgow tidligere i år, er som 30-årig gået ind i managementbranchen.
Foto: Barlow Jane/AP

Andy Murray, der her ses under en showkamp mod Roger Federer i Glasgow tidligere i år, er som 30-årig gået ind i managementbranchen.

Tennis

Tennisstjerne: At skrive kontrakt med management som 12-årig er alt, alt for tidligt

Skotske Andy Murray går ind i management, mens han selv er aktiv, for at unge atleter skal få den bedst mulige start blandt de voksne.

Tennis
FOR ABONNENTER

Første gang, Andy Murray skrev kontrakt med et managementselskab, var han 12-13 år. Det sker også for andre unge sportstalenter, og for en del af dem er det nogle dyre lærepenge i karrierens første fase.

Den populære tennisstjerne, som på grund af en skade ikke har spillet turneringer siden sommerens Wimbledon, satser på comeback i den kommende sæson, men der skal altså også være plads til noget mere end tennis og familien, mener skotten, der fik sin datter nummer to i sidste måned.

»At skrive en managementkontrak som 12-13-årig, som jeg gjorde, er jo latterligt. Det er alt, alt for tidligt, for man har slet ikke brug for den slags pres i den alder«, siger Andy Murray til bbc.com.

»Man forsøger at blive professionel i sin sport, og mine forældre havde i hvert fald ingen erfaring i at tackle den slags situationer. Derfor kommer unge let i problemer ved at tegne langvarige kontrakter, der måske slet ikke dækker de vigtigste behov og reelt varetager talentets interesser. Den situation kan du undgå, hvis du har de rigtige folk omkring dig«.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce