NEDTUR. Når Caroline Wozniacki i næste uge spiller i Miami, er hun nummer 26 eller 27 på verdensranglisten, men det er nok til at blive seedet og dermed oversidder i første runde.
Foto: Julie Jacobson (arkiv)/AP

NEDTUR. Når Caroline Wozniacki i næste uge spiller i Miami, er hun nummer 26 eller 27 på verdensranglisten, men det er nok til at blive seedet og dermed oversidder i første runde.

Tennis

Nu ryger Wozniacki også ud af top-25

Nedturen på verdensranglisten fortsætter for Danmarks bedste tennisspiller.

Tennis

7 sejre og 6 nederlag og det i kampe mod spillere fra nummer 30 til 118 på verdensranglisten.

Caroline Wozniacki har fået den værste start på et tennisår, siden hun som den fremadstormende teenager fik sit gennembrud i verdenseliten og i 2007 for første gang kravlede ind på verdensranglistens top-100.

Senest tabte Caroline Wozniacki sin første kamp i Indian Wells, hvor hun var oversidder i første runde, men efter 3 timer og 24 minutter blev nedkæmpet af kineseren Shuai Zhang med 4-6, 7-6 (10-8), 7-5.

2. RUNDE

Nederlaget var Caroline Wozniackis første nogen sinde i den første kamp i Indian Wells, og det koster yderligere tilbagegang, når verdensranglisten revideres på mandag.

Nummer 7 blandt de tidligere verdensettere

Fra placeringen som nummer 25 inden turneringen på den amerikanske østkyst rykker Caroline Wozniacki i hvert fald 2 og muligvis 3 pladser tilbage.

Wozniacki overhales australieren Samantha Stosur og en anden tidligere verdensetter, serberen Jelena Jankovic, og dermed vil Wozniacki være den lavest placerede af de 7 spillere med en fortid som nummer 1 på verdensranglisten, som fortsat er aktive på toppplan.

Tjekken Barbora Strycova har også en mulighed for at overhale Wozniacki, men det kræver at den nuværende nummer 37 når helt til finalen i Indian Wells, hvor Strycova efter tre sejre nu møder Simona Halep og dernæst formentlig Serena Williams i kvartfinalen.

120 point at forsvare i næste uge

Verdensranglisten er udregnet efter resultaterne det seneste år, og dermed skal Wozniacki i næste uge i Miami Open gerne forsvare de 120 point fra sidste år, da hun nåede blandt de 16 sidste, for at få bremset rutsjeturen.

Samme tid sidste år lå Caroline Wozniacki nummer 5 i verden med 4.825 point. Nu har hun en indtjening det seneste år på 1.991 point.

På Race to Singapore-listen, der alene er baseret på resultaterne i 2016, er Caroline Wozniacki nummer 54, men hun dumper i næste uge ned som i hvert fald nummer 64.

Efter Miami Open tager Caroline Wozniacki ifølge sin egen hjemmeside hul på grusbanesæsonen med deltagelse i Istanbul, hvor hun vandt i 2014, og Madrid, inden det gælder årets anden grandslam, French Open i Paris.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

For abonnenter

Annonce

Mest læste

 • Annonce

Annonce

Forsiden

  Præsidenten der både var sort og hvid

  US President Barack Obama walks on stage to begin speaking at the Stavros Niarchos Foundation Cultural Center in Athens, Wednesday, Nov. 16, 2016. (AP Photo/Pablo Martinez Monsivais)
  Politikens Poptillæg:

  Selvom Obama var USAs første sorte præsident, havde han store problemer med for alvor at omfavne den udsatte sorte del af befolkningen. Politikens Poptillæg evaluerer Obamas kulturelle betydning for et land i dyb splittelse.

  Vil du ha' mere Politikens Poptillæg? Find det her.

Annonce