Annonce
Annonce
Annonce
Internationalt

Embedsmænd: FBI kendte til Petraeus-affære allerede i sommer

Navnet på den kvinde, der blev truet af CIA-chefens elskerinde, er kommet frem.

Gem til liste

Sagen kort

Først på sommeren: Jill Kelley klager til en ven fra FBI over chikanerende mails

Sensommer: FBI fastslår, at mailene kommer fra Paula Broadwell, og at hun har haft en affære med Petraeus.

21. oktober: FBI afhører Broadwell

22. - 29. oktober: FBI afhører Petraeus

6. november: FBI informerer James Clapper, som er direktør for National Intelligence, om Petraeus' affære. Clapper taler med Petraeus.

7. november: Clapper informerer Det Hvide Hus.

8. november: Det Hvide Hus informerer præsident Obama, som taler med Petraeus.

9. november: Obama accepterer Petraeus' fratrædelse. Kongressen informeres.

Sagen om CIA-chefen David Petraeus' affære med kvinden, der skrev hans biografi, Paula Broadwell, udvikler sig dag for dag.

Ifølge amerikanske medier forlyder det nu, at topfolk i FBI og det amerikanske justitsministerium allerede i sommer blev gjort opmærksomme på, at Petraeus, der nu er trådt tilbage, kunne være involveret i en affære.

Men ifølge New York Times valgte embedsmændene ikke at gøre nogen uden for FBI og ministeriet opmærksomme på sagen indtil i sidste uge, fordi efterforskningen ikke var færdig, og fordi man i første omgang var bange for, at der var sket et sikkerhedsbrud.

Kvindes navn er kommet frem
Petraeus' affære kom for dagens lys, da en FBI-efterforskning kiggede nærmere på en klage over, at Paula Broadwell, der skrev bogen 'All In: The Education of General David Petraeus', havde sendt chikanerende mail til en anden kvinde, der var tæt på den pensionede general.

Under efterforskningen dukkede kommunikationen mellem Petraeus og Broadwell op, siger en embedsmand til CNN.

Paula  Broadwell skrev biografien 'All In: The Education of General David Petraeus'. Nu er det afsløret, at hun havde en affære med generalen.

LÆS OGSÅEmail-trusler førte til afsløringen af CIA-chefs utroskab

Indtil videre har det ikke været klart, hvem den anden kvinde var, men nu er det kommet frem, at der er tale om den 37-årige Jill Kelley, som bor i Florida.

Embedsmænd beskriver hende som en familieven til den 60-årige Petraeus og hans kone Holly, og der er ingen indikationer på, at hun også skulle have haft en affære med den tidligere CIA-chef.

FBI: Ingen tegn på sikkerhedsbrud
Affæren mellem Petraeus og Broadwell har ført til vrede reaktioner blandt både demokratiske og republikanske politikere, som stiller spørgsmålet, om der kan være sket brud på den nationale sikkerhed.

Ifølge amerikansk militærlovgivning er det ikke tilladt for en militærperson at have en affære, fordi det stiller vedkommende i en position, hvor han kan blive udsat for afpresning. Derfor risikerer Petraeus at blive stillet for en krigsdomstol.

FBI siger, at man har fulgt proceduren og ikke har grund til at tro, at der er tale om brud på sikkerheden.

Trak sig fra USA's hær
David H. Petraeus blev chef for CIA i 2011 efter at have stået i spidsen for de internationale styrker i Irak og senere i Afghanistan.

LÆS OGSÅGeneral Petraeus fald fra stjernerne - som internettet så det

Han var den højest profilerede militære officer i årene efter 11. september 2001 og har fået stor anerkendelse for sin rolle under krigen i Irak og for at implementere en strategi mod oprørerne i Afghanistan.

Han forlod sin lederstilling i Afghanistan i midten af 2011 og trak sig fra den amerikanske hær for at lede CIA, efter at Leon Panetta blev forsvarsminister.

PolitikenPlus
 • Ur, unisex *Bulbul er navnet på en fugl, en lille fugl med hanekam og et oppustet ego. På samme tid er det også navnet på nattergalen i persisk og indisk poesi.

  Pluspris 2.000 kr. Alm. pris 2.500 kr. Køb
 • Chart | Art Fair Messen blev allerede i sit første år en stor succes med over 11.000 besøgende i den sidste weekend i august 2013.

  Pluspris 75 kr. Alm. pris 100 kr. Køb
 • Bulldog Det var en varm sommerdag i 2006. På benzintanken midt i København holdt en amerikanerbil.

  Pluspris 800 kr. Alm. pris 920 kr. Køb
 • Twin Peaks Bluray Boks David Lynch' legendariske serie er endelig ude i en ultimativ Bluray boks med hele serien, filmen Fire Walk With Me og en masse hidtil uset ekstra materiale.

  Pluspris 440 kr. Alm. pris 500 kr. Køb
 • Håndklæder Håndklæder i bambus kvalitet, 3 stk. i en pakke. Helt lette og fine håndklæder, som også kan brugers som tæpper, dug eller plaid.

  Pluspris 199 kr. Alm. pris 250 kr. Køb