Annonce
Annonce
Annonce
Internationalt

Obama begynder 2014-valgkampen med det samme

I en email til tilhængerne spørger præsidentens kampagnechef efter valgkampsaktive.

Gem til liste

Man kunne tro, at al snak om valgkamp i USA er overstået efter Barack Obamas sejr over Mitt Romney for to uger siden.

For Obamas kampagnestab er valgkampen imidlertid lige begyndt. Igen.

Millioner af tilhængere på Barack Obamas mailingliste modtog natten til mandag dansk tid en email fra præsidentens kampagnechef, Jim Messina, som politiken.dk er i besiddelse af.

Næste valg er i 2014
I mailen er opfordringer til at fortsætte indsatsen allerede nu.

»Dit hårde arbejde og din passion prægede denne kampagne og genvalgte præsident Obama. Nu regner vi med din hjælp til at bringe denne organisation fremad, mens vi fortsætter vores arbejde efter 2012«, står der som indledning til et spørgeskema, som Messina beder tilhængerne om at udfylde.

Anledningen nævnes ikke, men næstkommende valgkamp i USA er midtvejsvalget 4. november 2014. Her vil flertallet af medlemmerne af Kongressen, USA’s svar på Folketinget, være på valg. Det drejer sig om 33 af Senatets 100 medlemmer og alle 435 medlemmer af Repræsentanternes Hus.

LÆS OGSÅOliver Stone får kritik for at fortælle USA's ufortalte historie

Blandt skemaets 24 spørgsmål i Messinas email bliver tilhængerne spurgt, hvordan de helst vil være aktive fremover, og om de selv kunne tænke sig at stille op til en politisk post.

Spørgeskemaet afkræver emailadresse, fuldt navn, postnummer, fødselsdato, køn og etnisk tilhørsforhold. Tilhængerne bliver spurgt, hvad de arbejdede med i den forgangne valgkamp, og hvad der kan motivere dem til at arbejde for Obamas kampagneorganisation i de kommende uger og år.

Man kan blandt andet svare, at det vigtigste er at få gennemført præsidentens lovforslag, at støtte kandidater i kommende valg, og at træne en ny generation af ledere og organisatorer.

Obama: Vi vil få brug for, at I bliver ved
Spørgeskemaet følger dermed op på præsidentens opfordringer til sine tilhængere to dage efter valgsejren for to uger siden.

»Vores arbejde kan ikke stoppe nu. Vi vil få brug for, at I bliver ved at være aktive«, sagde Barack Obama ifølge CNN-optagelser af et telefonmøde med 30.000 tilhængere.

Præsidenten er tidligere blevet kritiseret for, at han efter sin valgsejr i 2008 forsømte kontakten til mange af de græsrodsorganisationer, der havde hjulpet ham i valgkampen. Dette adresserede han direkte i sin telefontale til tilhængerne.

LÆS OGSÅObama advaret mod succes-fatamorgana på historisk besøg i Myanmar

»Vi har brug for, at I bliver sammen med os her, og jeg lover at gøre et bedre arbejde, end jeg gjorde i første periode, med at sikre, at I forbliver involveret, at I ved præcis, hvad vi gør, og at vi giver jer klare instruktioner og taleoplæg for, hvordan vi bliver ved at mobilisere landet over«.

Romney: Obama vandt på stemmedeltagelse
Barack Obamas modstander i det netop overståede valg erkendte i sidste uge, at en afgørende grund til nederlaget var præsidentens evne til at aktivere folk i kampen for at få sine tilhængere ned at stemme. Det sagde Mitt Romney i et telefonmøde med valgkampsdonorer.

Det ser ud til, at Obamas egen kampagnestab er enig.

»Nu da vi har vundet, vil nogle forvente, at vi tager en pause – eller værre; at vi svinder bort. Det kommer ikke til at ske«, skriver Jim Messina i en anden email til tilhængere, som CNN refererer.

LÆS OGSÅMcCain: Bill Clinton bør mægle i Gaza-konflikt

PolitikenPlus
 • Orange & Rosé vin, 12 flasker Oplev denne smagskasse med seks forskellige vine. 3 orange og 3 rosé. 12 flasker, så du kan opleve hvad orangevin er og nyde de skønneste rosévine.

  Pluspris 1.360 kr. Alm. pris 1.602 kr. Køb
 • LEGO filmen I den allerførste LEGO® biograffilm i fuld længde følger vi Emmet, en helt almindelig LEGO® minifigur, der fejlagtigt bliver opfattet som den mest ekstraordinære person i hele verden.

  Pluspris 140 kr. Alm. pris 180 kr. Køb
 • Cykelskygger 2 Det er et klassisk motiv ? et, som flere af Politikens fotografer har rettet deres kameraer mod og foreviget: Aftensolens leg med de travle trafikanter på Rådhuspladsen.

  Pluspris 1.500 kr. Alm. pris 1.725 kr. Køb
 • Skammel Grebet i midten af siddefladen på 'PICK ME'-skamlen, inviterer til at løfte den op og tage den med rundt i hjemmet. Brug den som ekstra siddeplads, sengebord, afsætningsplads m.m.

  Pluspris 1.100 kr. Alm. pris 1.299 kr. Køb
 • The Laughing Boy Skulpturen 'Laughing Boy' kan ikke hedde meget andet, end den gør. For ikke bare storgriner den nye figur i stentøj, som kunstneren Leif Sylvester har lavet.

  Pluspris 999 kr. Alm. pris 1.249 kr. Køb