Annonce
Annonce
Annonce
Internationalt

Obama begynder 2014-valgkampen med det samme

I en email til tilhængerne spørger præsidentens kampagnechef efter valgkampsaktive.

Gem til liste

Man kunne tro, at al snak om valgkamp i USA er overstået efter Barack Obamas sejr over Mitt Romney for to uger siden.

For Obamas kampagnestab er valgkampen imidlertid lige begyndt. Igen.

Millioner af tilhængere på Barack Obamas mailingliste modtog natten til mandag dansk tid en email fra præsidentens kampagnechef, Jim Messina, som politiken.dk er i besiddelse af.

Næste valg er i 2014
I mailen er opfordringer til at fortsætte indsatsen allerede nu.

»Dit hårde arbejde og din passion prægede denne kampagne og genvalgte præsident Obama. Nu regner vi med din hjælp til at bringe denne organisation fremad, mens vi fortsætter vores arbejde efter 2012«, står der som indledning til et spørgeskema, som Messina beder tilhængerne om at udfylde.

Anledningen nævnes ikke, men næstkommende valgkamp i USA er midtvejsvalget 4. november 2014. Her vil flertallet af medlemmerne af Kongressen, USA’s svar på Folketinget, være på valg. Det drejer sig om 33 af Senatets 100 medlemmer og alle 435 medlemmer af Repræsentanternes Hus.

LÆS OGSÅOliver Stone får kritik for at fortælle USA's ufortalte historie

Blandt skemaets 24 spørgsmål i Messinas email bliver tilhængerne spurgt, hvordan de helst vil være aktive fremover, og om de selv kunne tænke sig at stille op til en politisk post.

Spørgeskemaet afkræver emailadresse, fuldt navn, postnummer, fødselsdato, køn og etnisk tilhørsforhold. Tilhængerne bliver spurgt, hvad de arbejdede med i den forgangne valgkamp, og hvad der kan motivere dem til at arbejde for Obamas kampagneorganisation i de kommende uger og år.

Man kan blandt andet svare, at det vigtigste er at få gennemført præsidentens lovforslag, at støtte kandidater i kommende valg, og at træne en ny generation af ledere og organisatorer.

Obama: Vi vil få brug for, at I bliver ved
Spørgeskemaet følger dermed op på præsidentens opfordringer til sine tilhængere to dage efter valgsejren for to uger siden.

»Vores arbejde kan ikke stoppe nu. Vi vil få brug for, at I bliver ved at være aktive«, sagde Barack Obama ifølge CNN-optagelser af et telefonmøde med 30.000 tilhængere.

Præsidenten er tidligere blevet kritiseret for, at han efter sin valgsejr i 2008 forsømte kontakten til mange af de græsrodsorganisationer, der havde hjulpet ham i valgkampen. Dette adresserede han direkte i sin telefontale til tilhængerne.

LÆS OGSÅObama advaret mod succes-fatamorgana på historisk besøg i Myanmar

»Vi har brug for, at I bliver sammen med os her, og jeg lover at gøre et bedre arbejde, end jeg gjorde i første periode, med at sikre, at I forbliver involveret, at I ved præcis, hvad vi gør, og at vi giver jer klare instruktioner og taleoplæg for, hvordan vi bliver ved at mobilisere landet over«.

Romney: Obama vandt på stemmedeltagelse
Barack Obamas modstander i det netop overståede valg erkendte i sidste uge, at en afgørende grund til nederlaget var præsidentens evne til at aktivere folk i kampen for at få sine tilhængere ned at stemme. Det sagde Mitt Romney i et telefonmøde med valgkampsdonorer.

Det ser ud til, at Obamas egen kampagnestab er enig.

»Nu da vi har vundet, vil nogle forvente, at vi tager en pause – eller værre; at vi svinder bort. Det kommer ikke til at ske«, skriver Jim Messina i en anden email til tilhængere, som CNN refererer.

LÆS OGSÅMcCain: Bill Clinton bør mægle i Gaza-konflikt

PolitikenPlus
 • Aftensol over Grønland De havde været dybt inde i en fjord på den grønlandske sydvestkyst. Og besøgt en sælfangerfamilie.

  Pluspris 800 kr. Alm. pris 920 kr. Køb
 • Merry Christmas, Baby DR Big Bandet afslutter 2014 for fuld julemusik. Solisterne Sinne Eeg og Mads Mathias, som efter hånden er blevet kære gengangere med bandet, vil føre os til tops på julehumørbarometret?

  Pluspris 220 kr. Alm. pris 295 kr. Køb
 • Skænkeprop til vin Elegant dekanteringsprop lavet i glas, der passer til alle vinflasker. Proppen ilter automatisk vinen, når den serveres. Og så klæder den flasken!

  Pluspris 125 kr. Alm. pris 149 kr. Køb
 • Halstørklæde Morderne og trendy tørklæde, med et smukt leopard mønster i de flotte klassiske farver, sort, mørkegrå og lysegrå. Tørklædet er stort og fyldigt, og passer perfekt til de kolde tider.

  Pluspris 279 kr. Alm. pris 349 kr. Køb
 • DAX hvalp DAX er historien om en lille hund som ikke blot er 'Danish design' af navn. Den er rent faktisk fremstillet her i Danmark ? af træ fra bæredygtig skovdrift.

  Pluspris 545 kr. Alm. pris 645 kr. Køb