Annonce
Annonce
Internationalt

Flere er døde efter jordskælv og bygningskollaps i Taiwan

En 17-etagers bygning er styrtet sammen efter jordskælv. Adskillige menes fortsat at være fanget i murbrokker.

1 af 10. FUNDET. Et lille spædbarn bjærges fra et væltet højhus i Tainan, hvor redningsmandskab leder efter overlevende i ruinerne.

2 af 10. En overlevende efter jordskælves gelejdes væk af en af de mange redningsarbejdere, der lige nu leder efter levende og døde i det kollapsede højhus.

3 af 10. Også soldater deltager i indsatsen for at redde så mange som muligt ud af ruinerne efter det kraftige jordskælv. Foto: wally santana

4 af 10. Flere mennesker har mistet livet. Her gør redningsfolk klar til at bære en af de omkomne væk. Foto: wally santana

5 af 10. Det er vanskeligt at komme ind til de mennesker, der menes at være fanget i de væltede huse. Her leder en redningsarbejder efter indsatsmuligheder over ruinen. Foto: wally santana

6 af 10. En pige er fundet i live i den sammenstyrtede bygning. Foto: wally santana

7 af 10. Her er det et mindre barn, der bæres i sikkerhed.

8 af 10. Det er ikke risikofrit at bevæge sig rundt i en kollapset ruin. Men her er eftersøgningsmandskab i gang med at lede efter ofre og overlevende. Foto: wally santana

9 af 10. Ødelæggelserne er betydelige i den hårdest ramte by Tainan. Foto: wally santana

10 af 10. Adskillige mennesker menes fortsat at være fanget inde i det, der førhen var en 17 etager høj boligblok i Tainan.

Mindst fem personer, heriblandt en blot ti dage gammel pige, er omkommet, efter at en 17-etagers bygning er styrtet sammen i byen Tainan efter et jordskælv i Taiwan.

Foruden de dræbte frygtes omkring 35 personer at være fanget i murbrokkerne, oplyser brandmyndigheder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Spædbarnet og tre andre omkomne blev fundet i resterne af det ødelagde lejlighedskompleks, hvor etagerne en efter en styrtede sammen. Der er ikke meldinger om, hvor den femte omkomne blev fundet.

Redningsarbejdere har brugt hydrauliske stiger og en kran for at gennemsøge bygningen. 221 overlevende er blevet bragt i sikkerhed ifølge brandvæsnet.

I alt skulle 115 personer i Tainan være blevet bragt til hospitalet efter de kraftige rystelser.

Jordskælvet ramte Taiwan lokal tid tidligt lørdag morgen og målte 6,4 ifølge det amerikanske geologiske institut, USGS. Det blev først vurderet til at være 6,7, men er siden blevet nedskaleret.

Det vurderes dog at have været kraftigt, da skælvet var overfladisk og kun havde en dybde på ti kilometer.

Fire bygninger er kollapset

I alt menes mindst fire bygninger at være kollapset efter skælvet. Bygningen med 17 etager skal være hjem for 256 mennesker fordelt på 92 lejligheder ifølge Reuters.

Det er dog usikkert, hvor mange af dem der var til stede i bygningen. Indenrigsminister Chen Wei-jen siger ifølge AFP, at han frygter, at der kan have været flere personer end normalt på grund af fejringen af det kinesiske nytår.

Tv-billeder viser en anden bygning på syv etager, hvor de nederste etager er delvist kollapset, mens resten af bygningen fremstår intakt, men læner kraftigt til den ene side.

Epicentret for de store rystelser er i det sydlige Taiwan 43 kilometer sydøst fra Tainan, hvor der bor næsten to millioner indbyggere.

Taiwan er ofte udsat for jordskælv, fordi øen ligger imellem to tektoniske plader. I 2013 blev fire dræbt af et jordskælv på 6,3, der ramte det centrale Taiwan og forårsagede flere jordskred.

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce