Annonce
Annonce
Internationalt

Måling slukker hed præsidentdrøm i Bolivia

Ved en folkeafstemning har et flertal ifølge valgstedsmåling afvist at ændre landets forfatning.

Bolivias præsident, Evo Morales, må tilsyneladende opgive drømmen om at blive siddende på posten frem til 2025.

Et flertal af bolivianerne ser søndag nemlig ud til at have forkastet en ændring i forfatningen, der ville gøre det muligt for Morales at stille op til en fjerde embedsperiode.

Ifølge en valgstedsmåling foretaget af Ipsos har 52,3 procent af vælgerne stemt nej til at ændre forfatningen, mens 47,7 procent har stemt ja ved folkeafstemningen.

Tv-stationen Unitel giver nejsiden 51 procent i en anden valgstedsmåling.

Det eneste officielle resultat dækker kun over 3,6 procent af de optalte stemmer. Her fører nejsiden med 67 procent af stemmerne.

Ifølge den officielle valgkommission i Bolivia er valgdeltagelsen meget høj for det sydamerikanske land. Hele 88 procent af de stemmeberettigede har stemt.

Landets længstsiddende præsident

Den 56-årige Evo Morales har siddet på magten i Bolivia siden 2006, hvor den tidligere kokaplantageejer blev den første præsident, der tilhører landets oprindelige indianske befolkning.

Han er samtidig den præsident, der har siddet længst på posten siden 1825, da Bolivia erklærede sig uafhængigt af Spanien.

Morales' fattige støtters stemmer endnu ikke talt op

En stor del af Bolivia er bjerglandskaber og svært tilgængelige områder. Derfor kan det godt trække ud med at få det endelige resultat, skriver Reuters.

Og da det især er folk i de mere øde og fattige egne af Bolivia, der gennem årene har støttet Morales, kan resultatet muligvis gå hen og blive tættere, end valgstedsmålingerne antyder.

Det mener også Bolivias vicepræsident, Alvaro Garcia Linera, der sent søndag over for journalister insisterede på, at valget endnu ikke var afgjort.

»Måske bliver glædestårerne hos nogle oppositionspolitikere i stedet til triste tårer, når det bliver morgen«, sagde han.

Redaktionen anbefaler

Bolivias præsident blæser til kamp mod fattigdom

Millioner af bolivianere skal bringes ud af fattigdom, lyder budskabet i tale.

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce