Tusindvis af mennesker var på gaden for at demonstrere i Rostock. En gruppe af dem kastede sig ud i voldsomme kampe med politiet.
Foto: MARKUS SCHREIBER/AP

Tusindvis af mennesker var på gaden for at demonstrere i Rostock. En gruppe af dem kastede sig ud i voldsomme kampe med politiet.

Internationalt

Tyske medier: 2.000 autonome gik amok

Efter en voldsom eftermiddag med sammenstød mellem politi og demonstranter er der nu - relativt - ro over Rostock.

Internationalt

Demonstrationer i anledning af det kommende G8-topmøde udmundede i voldsomme sammenstød mellem demonstranter og politi.

Tyske medier skriver, at 2.000 autonome gik til angreb på politiet, der svarede igen med tåregas og vandkanoner.

Mindst 100 politimænd blev kvæstede i forbindelse med sammenstødene - ifølge Das Bild er tallet oppe på 150. Flere af dem pådrog sig angiveligt alvorlige skader.

Tusindvis af fredelige demonstranter Udover de autonome var der tusindvis af mennesker på gaden i fredelig demonstration. Ifølge Der Spiegel har arrangørerne oplyst antallet af demonstranter til 80.000, mens politiet vurderer, at tallet lå på 25.000.

De voldsomste sammenstød, hvor der blev sat ild til biler, og hvor de autonome bombarderede politiet med kasteskyts, blev bragt til ophør ved hjælp af vandkanoner.

Herefter var der stadig sammenstød, men knap så voldsomme. Fra en scene på havnen i Rostock, hvor de mere fredelige protester havde foregået, sagde man først på aftenen tak for nu og på gensyn i morgen.

Tøj i buskene

Rundt omkring er der dog i gaderne tegn på, at dagen har været voldsom. Der ligger tøj, som demonstranterne har efterlagt efter en hurtig omklædning - for ikke at blive genkendt af politiet - og glasskår og sten overalt.

G8-topmødet skal foregå i det nærtliggende Heiligendamm, der er afskåret for demonstranter af et sikkerhedshegn.

Politiopbuddet er massivt - ifølge Der Spiegel er 16.000 betjente på arbejde i området i dagene op til og under topmødet. Det er den største politiaktion i Tysklands nyere historie, skriver avisen i sin netudgave.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

    Stemmestederne er lukket - nu kommer resultaterne

    Søjlerne viser det foreløbige landsresultat (resultatet af 2013-valget står i gråt)

Annonce