Et drømmehold? Eller det modsatte?
Foto: EVAN VUCCI/AP

Et drømmehold? Eller det modsatte?

Internationalt

Obama jagter sin vicepræsident

En Kennedy er med til at rådgive ham. Kommentatorer tvivler på, han vil spørge Clinton.

Internationalt

Obama nåede knap nok at rømme sig for at sige tak for nomineringen, før spekulationerne om mulige vicepræsidentkandidater gik i gang.

Efter en lang, lang dyst mellem Obama og demokraternes anden spidskandidat, Hillary Clinton, har Obama passeret det magiske antal 2.118 delegerede, der er nok til at sikre ham posten som partiets præsidentkandidat, når demokraternes mødes til konventet i august.

Men hvilket navn skal stå under hans på kampagneskiltene til efteråret?

Obama: Hun er på min liste Hillary Clinton har allerede erklæret, at hun vil være »åben over for« et tilbud om at blive Obamas kvinde på posten som vicepræsidentkandidat.

Flere politiske kommentatorer, blandt andet i Washington Post og Chicago Sun-Times, anser det dog som højst usandsynligt, at han vil spørge hende.

Obama selv har erklæret, at han naturligvis vil overveje Hillary Clinton til posten:

»Senator Clinton ville være på alles umiddelbare liste«, svarede han.

Trekløver hjælper til

Hillary eller ej, der skal findes en kandidat. Og til at hjælpe sig i den proces har Obama udpeget et trekløver af personer, der skal rådgive ham.

Det drejer sig om Caroline Kennedy, datter af den tidligere præsident John F. Kennedy, tidligere vicejustitsminister Eric Holder og politisk rådgiver Jim Johnson, der tidligere har været medlem af organisationen Friends of Hillary.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce