Containerskibet 'Maersk Alabama' blev onsdag kapret af somaliske pirater. Kaptajnen holdes stadig som gidsel i en redningsbåd på det åbne hav.

Containerskibet 'Maersk Alabama' blev onsdag kapret af somaliske pirater. Kaptajnen holdes stadig som gidsel i en redningsbåd på det åbne hav.

Internationalt

Piraters familie vil mægle i gidseldrama

Pårørende til sørøverne, der holder amerikansk kaptajn som gidsel, vil nu forsøge at løse konflikten på somalisk manér.

Internationalt

Ingen løsesum, men en risikofri rejse hjem for piraterne.

Det er ifølge en lokal maritim gruppe løsningsforslaget, når en gruppe ældre somaliere og flere pårørende til sørøverne vil forsøge at mægle i det nervepirrende gidseldrama ud for Somalias kyst.

En mindre gruppe somaliske pirater kaprede onsdag containerskibet 'Maersk Alabama' og tog efterfølgende den amerikanske kaptajn Richard Phillips som gidsel. De driver nu på tredje døgn rundt i en redningsbåd, mens de forhandler med det amerikanske føderale politi, FBI.

Håber på garanti fra flåden

Det seneste krav fra gidseltagerne er en løsesum for kaptajnen på godt 11 millioner kroner.

Gruppen af pårørende kommer inde fra Somalia og planlægger at sejle ud til det sted i Det Indiske Ocean, hvor redningsbåden driver rundt.

»De vil løse det på en traditionel somalisk forhandlingsmåde«, fortæller Andrew Mwangura, der er talsmand for den maritime gruppe, Østafrikanske Sømænds Hjælpeprogram, til Reuters.

»De vil bare gerne have en sikker rejse hjem for piraterne, ingen løsesum. De håber på en garanti fra den amerikanske flåde«, siger han.

Piratvenner måtte vende om
En gruppe somaliske pirater satte i går kursen mod stedet i et kapret tysk skib med 24 besætningsmedlemmer om bord.

De ville komme deres venner til hjælp ved at agere skjold med den tyske båds besætningsmedlemmer, som de ved, amerikanerne ikke vil skyde efter.

Her til morgen måtte de dog vende om, fordi de ikke var i stand til at lokalisere redningsbåden med den amerikanske kaptajn, oplyser en talsmand for gruppen til Reuters.

Den amerikanske flåde har stadig to krigsskibe i området, destroyeren 'USS Bainbridge' og fregatten 'USS Halyburton'.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce