Foto: JUAN KARITA/AP
Internationalt

Bøsser anklager Bolivia-præsident for homofobi

Morales' teori om, at kyllingekød medfører seksuel afvigelse, udløser protester.

Internationalt

»De kyllinger, vi spiser, er fyldt med kvindelige kønshormoner. Derfor afviger mænd, der spiser disse kyllinger, fra deres mandlige identitet«.

Sådan sagde Bolivias præsident Evo Morales under en konference om global opvarmning.

Ordene har udløst en lavine af protester hos flere homoorganisationer i Sydamerika og Spanien, der tolker udtalelsen som homofobisk.

Flere spanske og engelsksprogede medier konkluderede også, at Morales' udtalelse var rettet mod homoseksuelle.

»Evo Morales siger, at homoseksualitet er et produkt af genmodificerede fødevarer«, skrev Spaniens næststørste avis El Mundo.

Spaniens svar på DR, RTVE, tolkede udtalelsen på samme måde:

»Evo Morales fastslår, at homoseksuelle europæere er homoseksuelle, fordi de spiser kylling«, skrev RTVE på deres hjemmeside.

Grusomt, sindsforvirrende og farligt »Grusomt og sindsforvirrende«, siger lederen for den spanske landsforening for lesbiske, bøsser, transpersoner og biseksuelle (FELGBT) Antonio Povedaha om Evo Morales' udtalelser, ifølge den spanske tv- og radiokanal, RTVE.

»For det første er homoseksualitet ikke en afvigelse, og for det andet kan det ikke tilskrives genmodificeret mad«, tilføjer Antonio Povedaha, der frygter, at præsidentens udtalelser kan udløse et had mod den homoseksuelle befolkning i Bolivia.

Indtagelsen af de østrogenfyldte kyllinger er ifølge Evo Morales også skyld i, at europæiske mænd mister håret.

Næsten alle europæiske mænd er skaldede

»Skaldethed er en sygdom i Europa, næsten alle mænd er skaldede, og det skyldes den mad, de spiser. De indianske mænd er ikke skaldede, og det er, fordi vi spiser anderledes«, sagde Evo Morales, der selv er af indiansk afstamning.

»Om 50 år vil alle være skaldede«, advarede Bolivias præsident, efter at have belært den bolivianske befolkning om, hvor vigtigt det er at holde sig langt væk fra genmodificerede vestlige fødevarer.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce