Video fra Syrien viser mand spise soldats hjerte

Stærke fordømmelser af syrisk oprører, der udstiller krigens brutalitet på video.

Internationalt

En video, der øjensynligt viser en syrisk oprører spise en del af et hjerte fra en død soldat, er blevet stærkt fordømt.

Menneskerettighedsgruppen Human Rights Watch har identificeret den pågældende oprører som en velkendt oprørssoldat fra byen Homs. Organisationen siger, at der er tale om en krigsforbrydelse.

Den største syriske koalition i oppositionsstyrkerne siger, at den pågældende oprører vil blive stillet for retten.

LÆS OGSÅ

På optagelserne synes manden at skære hjertet ud af soldaten.

»Jeg sværger, at vi vil spise jeres hjerter og levere, I soldater under hunden Bashar«, siger manden med henvisning til den syriske præsident, Bashar al-Assad.

Konflikten kan hurtig blive meget voldsom

Human Rights Watch siger, at manden er leder af en gruppe ved navn Den Uafhængige Omar al-Farouq Brigade.

»Lemlæstelse af fjenders lig er en krigsforbrydelse. Men det endnu mere påtrængende problem er, at hele konflikten meget hurtigt er på vej ind i en sekterisk retorik og vold«, siger Peter Bouckaert fra menneskerettighedsorganisationen til BBC.

Gruppen siger, at manden er blevet filmet før, hvor han har affyret raketter mod shiamuslimer i Libanon, og hvor han har ladet sig fotografere ved ligene af dræbte Hizbollah-folk fra Libanon, som støtter det syriske regime.

LÆS OGSÅ

Videoen med manden, der blev lagt på internettet søndag, er en af de mest grusomme, som er kommet ud af Syrien under konflikten, siger BBC's Jim Muir i Beirut.

FN siger, at antallet af dræbte er på 70.000, mens den syriske aktivistgruppe Syrian Observatory for Human Rights angiver antallet af dræbte til at være over 80.000.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce